Zwanger door pil heen?

  • #1

    Hi! Ik ben van september tot oktober een tijdje gestopt met de pil. Ik deed dit om te kijken wat het met mijn lichaam deed (niet zoveel). In november ben ik toen weer begonnen, ik heb toen mijn stopweek ingekort van 7 dagen naar 4 dagen.

    Nu houd ik mijn pilgebruik bij in een app. Alleen in de app is er iets verkeerd gegaan, er stond dat ik in november 22 pillen had genomen maar ik weet zeker dat ik geen nieuwe strip aangebroken heb en dus de strip af heb gemaakt en gewoon 21 pillen heb geslikt. Het zou kunnen dat ik per ongeluk de stopweek heb verkort naar 3 dagen ipv 4 (en dus een dag eerder ben begonnen), of dat ik het verkeerd in de app gezet heb. Na dit ‘foutje’ heb ik gewoon een nieuwe strip correct genomen en afgemaakt.

    Eind december had ik na 1,5 jaar voor het eerst (onbeschermd) seks met m’n inmiddels vaste vriend. Nu merkte ik op dat ik ineens een dag eerder ongesteld werd dan normaal, het bloed was ook bruin wat ik gewoonlijk aan het eind van m’n menstruatie heb. Ik zocht er niks achter en denk dat het komt omdat ik de stopweek verkort heb, ik heb hem nu weer 7 dagen en m’n menstruatie komt ook weer op m’n ‘normale’ dag.

    In de tussentijd is er ook HPV pap 2 gevonden, hiervoor ben ik behandeld en er is verder niks aan de hand. Dit zou wel sommige kwaaltjes kunnen verklaren.

    Maar nu heb ik de laatste tijd dat ik echt elke dag een beetje misselijk ben (niet overgeven) en dat m’n buik opgeblazen is. Ik heb dit vooral ‘s avonds en nadat ik iets heb gegeten. Toen ik vanochtend op de weegschaal stond zag ik ook dat ik wat aangekomen ben. Ik ben nu dus heel bang dat ik ergens een foutje heb gemaakt en ik zwanger ben. Ik ben nog nooit een pil vergeten en neem ze altijd binnen 4-6 uur in. Hoe groot is de kans dat ik zwanger ben?

    Reageer
    #2

    Daar is geen kansberekening voor, als je denkt zwanger te kunnen zijn, kun je beter een test doen.
    Een stopweek van 4 dagen is eigenlijk al te kort, het heet niet voor niets stopWEEK.
    Heb je er per ongeluk maar 3 dagen van gemaakt, telt dat niet als stopweek,maar als 3 vergeten pillen en was je daarna niet meer goed beschermd.
    Dat was je weer na 7 dagen aaneengesloten correct slikken.
    Tijdens de onveilige seks in december was je dus safe wat betreft de pil.

    Reageer
    #3

    Dan voor je antwoord Suus, op aanraden van de GGD heb ik de stopweek verkort naar 4 dagen. Uit recent onderzoek is namelijk gebleken dat dit de pil iets betrouwbaarder maakt. Ik heb daarna inderdaad 7 dagen wel weer correct geslikt, en eind december pas seks gehad. Ik kan er dus vanuit gaan dat ik veilig ben geweest?

    Reageer
    #4

    Daar kun je dan vanuit gaan.
    Maar nogmaals, bij twijfel kun je beter een test doen.

    Reageer
Reageer op: Zwanger door pil heen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief