Brainfog of toch iets anders?

  • #1

    Sinds een x aantal jaren heb ik last van verschillende klachten, namelijk: Vergeetachtigheid, zombiemodus, iets denken en verkeerd zeggen, dat ik soms midden in gesprekken de draad kwijt ben, hartkloppingen, lichte hoofdpijn dat regelmatig terugkeert, moeheid, mist (watten) in je hoofd, stress, faalangst.

    Kortom klachten die lijken op de niet-medische term van een brainfog. Mijn cognitie wordt aangetast. Ook heb ik al sinds jaren last van faalangst en stress. En door mijn huisarts wordt het ook afgedaan als klachten door stress, omdat een tumor op jonge leeftijd of iets als dementie zo jong niet voorkomt. Maar ik heb hier nu al zolang last van.. Het maakt me bang dat er wat meer aan de hand is, bijvoorbeeld een hersentumor. Denken jullie aan stress bij bovenstaande klachten of zou ik er misschien wel voor moeten staan mezelf door te sturen naar een neuroloog?

    Ik ben een jongen van 26 jaar oud.

    Reageer
    #2

    De klachten die ik ervaar worden naar mijn inziens niet sterker, maar wel steeds meer aanwezig. Dat ik stress heb klopt ook wel gewoon. Het lijkt ook wel iets chronisch te zijn. Maar de klachten die ik omschrijf beïnvloed mij gewoon enorm. Ik durf minder ingewikkelde gesprekken te voeren bijvoorbeeld en voel me regelmatig dof in mijn hoofd. Dat verdovende gevoel nadat je veel gezopen hebt. En doordat die klachten er al zo lang zijn, twijfel ik er gewoon aan of stress/faalangst de oorzaak is.

    Reageer
    #3

    Je klachten passen idd heel goed bij stress/faalangst en daar door een verkeerde ademhaling, oftewel chronische hyperventilatie.
    Voor de faalangst/stressklachten zou je je huisarts een verwijzing naar bijvoorbeeld de praktijkondersteuner ggz kunnen vragen,om daar over te praten.
    Een fysiotherapeut kan je helpen met ademhalings en ontspanningsoefeningen.

    Reageer
    #4
    Reageer
Reageer op: Brainfog of toch iets anders?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief