Constant vaag/licht gevoel in hoofd

  • #1

    Hallo allemaal,

    De afgelopen 2,5 week kamp ik met een aantal vage klachten waarover ik me zorgen maak.

    - Onrustig / afwezig / licht gevoel in hoofd; het is moeilijk te omschrijven maar soms lijkt het op de naweeën van drugsgebruik of een cafeïne rush (wat het geen van beide kan zijn). Soms lijkt het ook alsof dat wanneer ik mijn hoofd draai en ergens naar kijk het een kleine fractie van een seconde langer duurt voordat ik alles registreer en gefocust ben.
    - Een lichte druk achter de slapen of bovenop het hoofd. Niet echt hoofdpijn maar wel duidelijk aanwezig gevoel.
    - Vaker staren, fronsen, zuchten, en mijn tanden op elkaar duwen. Ik knarsetand ook 's nachts (al mijn hele leven voor zover ik weet).
    - Moeite met concentreren / focussen. Voel me soms minder scherp / kan minder helder denken.
    - Mijn zicht is scherp, maar als het gevoel hevig wordt, lijkt het soms moeilijker om mijn ogen te focussen.

    De hevigheid varieert, soms loop ik buiten en dan voel ik het hevig en is het onprettig om om me heen te kijken of deel te nemen aan een gesprek. Ik merk ook dat het tijdens het sporten kan toenemen, en dat ik elke keer als ik gehurkt zit en op sta het typische gevoel heb wat je kunt krijgen als je te snel op staat.

    Ik slaap prima, maar het moment dat ik wakker word voel ik meteen dat het er nog is. Ik ben jong (25), leef gezond, ik eet goed, geen drugs, sporadisch drank, ik sport, rook niet, geen krachtsverlies in de gym, geen gewichtsverlies. Ik heb geen verminderde eetlust, ben niet vermoeider, drink normaal, en ben ook niet down.

    Uiteraard bij de dokter geweest, bloeddruk gemeten, naar het hart gekeken, en bloed getest op schildklier, suiker en bloedarmoede, wat allemaal in orde was. Er wordt al gauw gedacht aan stress / angst, maar dit ervaar ik in ieder geval niet bewust. Ik heb de afgelopen tijd juist heel rustig aan gedaan, vakantie gehad, weinig zorgen en veel ontspanning. Het devies is wachten en hopen dat het vanzelf over gaat, maar hoewel het soms een dag lijkt af te nemen, verdwijnt het maar niet. Sinds een dag of 5 neem ik nu multivitaminen omdat ik zelf dacht aan een mogelijk vitaminetekort.

    Morgen ga ik weer naar de dokter maar ik weet eigenlijk niet goed wat ik moet vragen of nog verder kan doen, buiten aangeven dat ik me zorgen maak. Vooral omdat het veelal symptomen zijn die worden gekoppeld aan de psyche, maar ik geen enkele aanwijsbare reden zie waarom ik hier last van zou hebben. Ik vraag me af of er mensen zijn die de klachten herkennen en ideeën hebben. Bij voorbaat dank!

    Reageer
    #2

    Stress en spanningen hoef je niet meteen als zodanig te ervaren. Het kan een proces zijn dat over langere tijd pas klachten gaat geven.
    Hyperventilatie zou dan aan de orde kunnen zijn die de klachten die je hebt zopu kunnen veroorzaken. Daarnaast kan er ook nog een andere reden zijn waarom er iets mis gaat met je ademhaling. Je hebt wel klachten die daarop zouden kunnen wijzen

    Doe eens de test op:
    http://www.dokter.nl/index.php?option=com_hyperventilatietest

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je antwoord! Ik heb de test gedaan, dacht zelf ook al dat het iets in die richting kon zijn. Er kwam het volgende uit:

    Naar aanleiding van de door u ingevulde hyperventilatie test, ontvangt u hierbij de uitslag.

    Uw score is: 39

    Indien de score hoger is dan 42, zijn er aanwijzingen voor hyperventilatie.

    Reageer
    #4

    De score is wel lager dan 42. Maar dat wil niet per definitie zeggen dat er met vlagen hyperventilatie zou kunnen optreden. Ik zou het in ieder geval eens met de huisarts bespreken.

    Reageer
    #5

    Ik heb exact dezelfde klachten en weet niet meer hoe ik nu verder moet. Hoe is het bij jou verder gegaan?

    Reageer
    #6

    Bij dat soort vage klachten kan je voeding een rol spelen. Veel mensen denken gezond te eten maar hebben geen evenwichtig voedingspatroon. Beste zorgen voor complexe koolhydraten, voldoende eiwitten, gezonde vetten en voldoende vezels; dit om de bloedsuikerspiegel stabiel te houden.
    Dan kunnen er nog tekorten in je lichaam een rol spelen. In mijn puberteit en twintiger jaren had ik allerlei vage klachten, totdat ik mijn voeding met hulp van een natuurgenezer aanpaste ne wat voedingssupplementen ging gebruiken, onder andere magnesium en vitamine B. Via bloedonderzoek is lang niet alles op te sporen omdat dat vooral wat zegt over wat er in je bloed zit.
    Verder kunnen electro-magnetische velden, zoals van wifi, smartphone en electrische wekker, verstorend werken op je lichaam.

    Reageer
    #7

    Beste, ik ben arend-Jan

    ik heb nu zo een half jaar last van deze klachten en voor degene die het ook ervaren, het is heel complex en ingewikkeld om te beschrijven wat je voelt... een soort wazig, afwezig, ongeconcentreerd, licht gevoel in je hoofd. Ik ben 16 jaar en wordt er 17, als ik naar een feestje ga, ervaar ik het meer, ik drink geen alcohol, puur om het gevoel niet te laten versterken. Ik ben gezond, ik sport 13 uur per week op school + daarbuiten in de gym, ik eet gezond, en ik slaap heel goed! Ik heb al bloed laten trekken, en er was niks afwijkend! Iemand, help, iemand

    Reageer
    #8

    ik sport 13 uur per week op school + daarbuiten in de gym,
    Misschien is dat dan toch net iets te veel.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo allemaal,

    Ik ben enorm verrast te lezen dat ik niet de enige ben met de "vreemde" klachten. Ik kamp namelijk als sinds mijn 18de (10 jaar) met deze klachten en ze lijken maar niet over te gaan. Vele bezoeken aan de dokter en bloedprikken waar niks uit blijkt te komen. Ik sport voldoende en ik weet zeker dat er niks mis is met mijn voedingspatroon.

    De hoofdvraag is, heeft een van jullie een degelijke oplossing gevonden? Natuurlijk zijn vitamines, slaap en voeding essentieel, maar blijft het resultaat tevergeefs.

    Hoor graag jullie bevindingen.

    Reageer
    #10

    Hey manual,

    Ik ben enorm blij te lezen dat ik niet de enige ben met deze klachten. Zelf heb ik alles in mijn macht geprobeerd maar heb ik nog steeds niets gevonden dat helpt.

    Heb jij raad?

    Met vriendelijke groeten

    Reageer
    #11

    Reactie op bovenstaand bericht;

    Ik herken mezelf 100% in alles wat je omschrijft.
    Ik snap ook niet waar dit gevoel vandaan komt.
    Ik heb recent mijn ogen opnieuw laten testen.
    Ik vraag me af of je ook angsten hebt voor medische dingen. Ik kan soms een beetje in paniek raken door het gekke gevoel waardoor het erger wordt. Dan denk ik meteen het ergste. Ik ga dan er dan ook veel bij bewegen en trillen.
    Daarnaast heb ik ook last van mijn spieren en vaak wat hoofdpijn.

    Ik ben ook gestopt met het slikken van de pil om te kijken of het daaraan lag 😉 Ook slik ik soms valdispert rust extra sterk (een natuurlijke rustgever).

    Ook inderdaad bloedgeprikt en bij fysio geweest: niks aan de hand.

    Reageer
    #12

    Hallo allemaal,

    Ik herken me heel erg in jullie klachten heb er zelf ook al jaren last van…
    Iemand al enig idee van een oorzaak of een oplossing?

    Reageer
    #13

    Ik heb sinds een aantal maanden dezelfde klachten. Heel vreemd. Hopelijk komt er iemand hier met een oplossing/reden.

    Reageer
    #14

    Ik heb ook echt precies deze klachten. Als iemand iets weet hierover zou die dat dan alsjeblieft hierop willen zetten? Ik kamp er nu al meer dan 1 jaar mee.

    Reageer
    #15

    Ik ben zelf nu bijna 30 en heb sinds 10 jaar soortgelijke klachten. Bij mij zijn de klachten ontstaan door hyperventilatie. Er zijn meerdere manieren waarop dit kan ontstaan, het menselijk lichaam is complex. We leven in een tijd met veel externe prikkels door oa sociale media. Evolutionaire gezien zijn we hier helemaal niet op voorbereid dus is het ook niet gek dat steeds meer
    Mensen meer stress ervaren. Ook dagelijkse dingen zoals werk, school, sociaal leven, de toekomst kunnen een bijdrage leveren aan hoe we ons soms voelen. Het is ook helemaalniet gek dat mensen in de huidige tijd veel vaker last hebben van stress. Ik zou zeggen, type eens in op YouTube “ademhalingsoefeningen tegen stress” en doe deze bijvoorbeeld twee keer per dag voor een paar weken. Het zal in het begin misschien lastig en oncomfortabel zijn maar geloof me, je zult merken dat je lichaam zich weer “normaler” zal gedragen.

    Reageer
Reageer op: Constant vaag/licht gevoel in hoofd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief