Vervoer vanuit ziekenhuis naar huis

  • #1

    Ik heb een vervelend ongeluk gehad, waardoor ik nu met meerdere botbreuken in het ziekenhuis lig. Ik mag als het goed is mag ik volgende week naar huis, maar dit wordt nog een ding. Ik heb zowel mijn stuitje als rug en ribben gebroken. In een auto zitten wordt dus ontzettend lastig voor mij. Ik kan gewoon echt niet zitten namelijk. Normaal gesproken heb je een soort zorgtaxi hoorde ik, maar dat gaat voor mij niet door de volgende reden. Ik ben een student woon nu in het oosten, maar door mijn toestand kan ik niet naar mijn studentenhuis en ga ik bij mijn ouders logeren. Dit is helemaal aan de andere kant van het land. In het ziekenhuis zeggen ze dat ik daarom niet gebracht kan worden met de zorgtaxi. Iemand tips?

    Reageer
    #2

    Ik zou deze vraag eerst bij je zorgverzekering neerleggen, dan heb je de grootste kans dat je bij iets uit gaat komen wat ook (deels) vergoed gaat worden.
    Hebben zij geen oplossingen, kun je zelf taxibedrijven bellen die bijvoorbeeld invalidenvervoer doen,of zij ook liggend vervoer doen.
    En wat een kennis van mij doet, die kan door zware chronische rugklachten na een ongeluk niet langer dan 10 minuten zitten , is liggend in de camper reizen als hij ergens naar toe moet.
    Die heeft een goed matras in de camper en daar ligt hij op. Volgens mij mag dat officieel tijdens het rijden niet, maar anders kan hij nooit ergens naartoe.
    Je moet alleen wel even rekening houden dat je niet het standaard opstapje gebruikt,dat zal te hoog zijn. Hij heeft een "loopplankje" om er in de komen met zijn rollator.

    Reageer
    #3

    Nog een kleine aanvulling op mijn vorige bericht,ik ben zelf een keer met 13 gebroken ribben en kneuzingen in mijn rug in mijn rug van het ziekenhuis inTilburg naar noord Groningen gekomen bij mijn ouders in de auto, voorstoel in ligstand en dat was te doen met wat extra medicatie die ik had mee gekregen. Maar ik denk dat jou stuitje daar een probleem is. Want met een gebroken stuitje was een ritje van 20 minuten naar het ziekenhuis al drama, toen lag ik soort van op mn buik/knieën over de achterbank gedrapeerd🙈 En dat gaat met je rug en ribben weer niet lukken😅
    En na een rug operatie ben ik met een ambulance thuis gebracht, dat was ook maar een kort ritje. Toen ik helemaal niet zitten, staan of lopen en was knetterstoned van de medicatie.
    Dat is toen in overleg met het ziekenhuis gegaan en daar werden ook kosten voor berekend,die volgens mij deels door de verzekering werden vergoed omdat er geen andere opties voor vervoer mogeljjk waren.

    Reageer
    #4

    Dankjewel voor de tips! Ik ga inderdaad vanmiddag weer even bellen en desnoods regel ik zelf wel inderdaad liggend vervoer. Ik zie het met de auto inderdaad echt niet zitten door het stuitje. Vooral het erin komen lijkt mij drama eigelijk. liggen moet je ook in liggend vervoer en doe ik ook in het ziekenhuis bed. Dit doet trouwens ook ontzettend pijn, maar dat kan niet anders. De reis wordt hoe dan ook gewoon erg pijnlijk!

    Reageer
Reageer op: Vervoer vanuit ziekenhuis naar huis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief