Opname ziekenhuis

 • #1

  Het gaat al een tijdje niet zo lekker. Nu heb ik vanuit mijn psycholoog en psychiater het (voelt redelijk dringend) advies gekregen om vrijwillig opgenomen te worden in het ziekenhuis.

  In eerste instantie heb ik geweigerd, maar begin toch te twijfelen, omdat het zo ook niet verder kan.

  Ik heb nog wel wat vragen gesteld met betrekking tot wat het precies inhoudt, maar zijn er hier mensen toevallig met ervaringen om met psychische klachten opgenomen te worden in het ziekenhuis? Wat kan ik verwachten?

  Reageer
  #2

  Vrijwillig laten opnemen in een ggz instelling. Ben er in totaal 2 weken geweest. Na een week naar huis, het ging niet goed en toen weer een week geweest!

  Voor mij voelde het als een veilige plek waar er even voor je word gezorgd. Je kunt alles los laten en even volledig met jezelf bezig zijn.

  Nadeel: ze gaan je wat er ook gebeurd proberen aan de medicatie te krijgen. Natuurlijk kun je altijd weigeren maar ze proberen het wel. Ze willen je zo snel Mogelijk stabiel hebben zo dat je weer naar huis kan. Je kan daar niet blijven totdat je je weer happy voelt. Als de crisis voorbij is kan je naar huis.

  Er loopt van alles rond, ik was de minst slechtste die er rond liep dus ik dacht wat doe ik hier, maar het heeft me toch goed gedaan.

  Reageer
  #3

  Dank je voor de reactie!

  Fijn om ook een positieve reactie te lezen. Ook fijn om te lezen dat het ook mogelijk is voor een relatief korte periode. Mijn nachtmerrie zou zijn om daar maanden te moeten zitten.

  Met medicatie ben ik al wel gestart, maar merk ik momenteel nog niets van. Heeft ook wel tijd nodig natuurlijk.

  Voor mij zou stabiel worden al wel hoog nodig zijn, dan kan ik mezelf in ieder geval weer wat meer vertrouwen.

  Wat doe je daar zoal op een dag?

  Reageer
  #4

  Maanden blijven gaat niet gebeuren als
  Je nog redelijk goed bent, weekje, 2 weken.
  Tenzij je zo diep in een psychose zit dan zit je er wel even.
  En dan nog is het vrijwillig, je kan elk moment je tas pakken en naar huis gaan als je wilt.

  Je hebt je eigen kamer met tv waar je je terug kunt trekken.
  Je zit op een groep met meerdere mensen , er is een woonkamer waar je gezamenlijk kunt samen zijn en daar ga je ook eten.

  Waar ik zat was een knutsel ruimte waar je elke dag op een bepaalde tijd kan zijn, ik was daar dagelijks. Er is was een loop groep waar je mee kan gaan wandelen. Je kunt sport dingen ding in de trant van pmt. Je kunt wel een aantal uur per dag dingen doen. Er liggen wel boeken en spelletjes, vaak staat er een pc. Tennistafel enz.

  Ik was altijd in de knutsel ruimte en zat voornamelijk buiten te roken met mensen waarmee ik kon mee
  Opschieten. Omdat ik vrijwillig was ging ik ook regelmatig de stad in om ergens een broodje te eten ofzo. Ook deed ik wel in de avond terrasje pakken met mensen die ook vrijwillig waren. ( geen alcohol) De laatste week had ik ook de auto bij me en ree dan ook wel eens naar huis of .

  Er waren ook wel moment dat mensen die in een psychose zaten begonnen te flippen, dat was minder leuk en voelt echt dreigend.
  Je het meerdere groepen waar je terecht kan komen, er zijn ook volledige afgesloten groepen. Tis maar net hoe en wat.

  Hoop dat het je kan helpen

  Reageer
  #5

  Dank je wel!

  Is inderdaad heel helpend om het zo aan te geven. Precies wat ik zocht, nogmaals dank ๐Ÿ™‚

  Reageer
Reageer op: Opname ziekenhuis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief