Al 1,5 jaar een scala aan fysieke klachten

 • #1

  11 april 2022, het begin van vele lichamelijke klachten, waarvan sommige tot op vandaag nog steeds aanwezig zijn.

  Een paar dagen voor 11 april 2022 had ik een booster vaccinatie gepakt, terwijl ik al goed ziek was(waarschijnlijk covid, niet getest). Kort daarna werd ik extreem ziek, hevig hoesten, een stokkende ademhaling en veel druk op mijn borst.

  Gedurende dit anderhalf jaar heb ik een scala aan klachten gehad, waarvoor ik ook vele ziekenhuis bezoeken heb gehad:

  Cardioloog (vanwege druk op de borst en vele voelbare hartoverslagen)
  MDL (Maagzuur en moeite met eten)

  Uit het cardiologisch onderzoek kwam er uit dat er niks aan de hand was met mijn hart, ondanks de vele hartoverslagen op toen 22-jarige leeftijd.

  Bij de MDL afdeling een scopie gehad van mijn slokdarm en maag, waar niks te zien viel. Daarna een 24-uurs PH-meting gehad + manometrie van mijn slokdarm, waar aangetoond werd dat ik inderdaad last had van veel maagzuur. Uiteindelijk begonnen met 80mg pantoprazol per dag, wat heel veel heeft geholpen met mijn slokdarm/maag. Hopende dat dit al mijn klachten zou verhelpen, was dit helaas niet het geval.

  Tot op de dag vandaag is mijn grootste klacht mijn verstoorde ademhaling. Het voelt alsof ik door een blokkade moet inademen, alsof het door een soort rietje moet. Hierbij gepaard met een beurs gevoel in mijn keel, bijna alsof er aan getrokken wordt als ik probeer in te ademen.

  Ik heb het gevoel alsof deze 24/7 moeite met inademen gepaard gaat met mijn hartoverslagen, aangezien ik soms als ik even niet inadem, of juist wel inadem, een hartoverslag kan opwekken.

  Verder ben ik sinds een half jaar weer 4x per week in de sportschool (dit had ik voor een jaar moeten loslaten, omdat dit fysiek onmogelijk was geworden door de moeite met ademhalen). Er is dus degelijk een verbetering gezien, maar deze is gestagneerd. Ook is mij opgevallen dat als ik een machine row(rugoefening) doe, waarbij er veel druk komt op mijn borstkas, ik een hartoverslag kan opwekken (hoe kan dit?) De hartoverslagen geven daarbij ook altijd een raar gevoel op de plek in mijn nek waar ik de obstructie van de ademhaling voel.

  Deze anderhalf jaar zijn heel intens geweest, ook op mentaal vlak, aangezien ik een gezonde, sportieve 22-jarige masterstudent was die ineens ernstig ziek werd. Dit creëerde enorm veel angst en paniek, omdat ik niet wist wat er aan de hand was (en de specialisten ook niet), waardoor er al snel werd gestuurd op het mentale aspect. Hiervoor ben ik een half jaar naar de specialistische ggz geweest, waarbij er werd gestuurd op het behandelen van een paniekstoornis. Na dit halfjaar was de angst en paniek vrijwel verdwenen, maar de fysieke klachten waren niet weg. De psycholoog stelde zelfs voor dat ik daar verder onderzoek naar moest doen.

  De reden van het schrijven van dit bericht is eigenlijk een vraag, een vraag naar andere mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en misschien hebben opgelost. Ik zit zelf ondertussen te denken aan een vorm van post-covid, aangezien dit allemaal begon na mijn boostervaccinatie.

  Momenteel ben ik een 24-jarige man, die het sporten weer heeft opgepakt, en aan zijn 2e masterstudie bezig is. Hoewel dit positief klinkt, is het nog altijd een strijd door elke minuut van de dag eraan herinnerd te worden dat het fysiek helemaal niet goed gaat, terwijl dit aan de buitenkant wel zo kan lijken.

  Conclusie: Mijn leven wordt enorm vermoeilijkt door enorme belasting van mijn ademhaling, 24/7, vermoeidheid en vele hartoverslagen op een dag.

  Heeft iemand een antwoord?

  Reageer
Reageer op: Al 1,5 jaar een scala aan fysieke klachten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MBVoeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief