Klachten

 • #1

  Hallo ik ben 18 jaar en ik ben er bang voor kanker. Ik heb bloedonderzoek gehad in mei omdat ik extreem moe was wat ik nog steeds ben en omdat mijn ontlasting geel achtig was daaruit bleek niks aan de hand te zijn. Ik ben erg bang voor namelijk alvleesklier omdat ik heb gelezen dat vaak moeilijk is om te onderzoeken en pas laat stadium ontdekt word. Wat kan ik het beste doen ik heb geen last van geelzucht of iets wel heb ik wisselende ontlasting vaak geel achtige en zacht

  Reageer
  #2

  Vraag je wat je moet doen aan een ziekteangst?

  Naar de ggz toch? Wat anders?

  Reageer
  #3

  Dit heeft niks te maken met angst. Ik heb al sinds aprill last en het word niet beter ik heb dit ook aangegeven en huisarts zei dat ik jong ben en niks ernstig kan zijn daarmee voel ik me eigen niet geholpen want we zijn al paar maanden verder en alleen een bloedonderzoek kan je niet meteen zeggen dat er niks aan hand is

  Reageer
  #4

  Je zult het met je huisarts moeten bespreken. Ik denk dat je dan beter meteen een verwijzing voor een psycholoog kunt vragen vanwege je irreële angsten.

  Reageer
  #5

  Je zegt: "Ik ben erg bang voor namelijk alvleesklier omdat ik heb gelezen dat vaak moeilijk is om te onderzoeken en pas laat stadium ontdekt word"

  Dat heet dan ziekteangst: een niet op feiten gebaseerde angst voor ziekte nadat er is gebleken dat er geen verklaring voor 'klachten' is, zoals je gele poep.

  Waarom kijk je naar je poep?
  Waarom vind je gele poep een probleem?
  Waarom heb je een angst voor kanker?

  Reageer
  #6

  Omdat ik mensen ken die kanker hebben gehad die ook zeggen dat een bloedtest weinig nut heeft als je weinig klachten hebt. Zo is bij een vriend van mij zijn oma gegaan zij had namelijk dikkedarmkanker en allerei testen gedaan ook bloedonderzoek waaruit niks is gebleken toen had ze een ct scan gehad omdat haar huisarts niet vertrouwde toen bleek het dat ze dikkedarmkanker had. Ik wil daarmee zeggen dat ik niet serieus genomen word omdat ik volgens mijn huisarts geen kanker kan krijgen vanwege een bloedprik en als je ineens meer klachten krijgt word je dan wel serieus genomen.

  Reageer
  #7

  Je kan beter angstig zijn en optijd zijn dan niks omgeven en te laat achter komen en ik vind dat je beter makkelijk over denkt terwijl op internet staat duidelijk dat alvleesklierkanker nier via een bloed gezien kan worden.

  Reageer
  #8

  En het is zachte ontlasting ik heb sinds april geen normale ontlasting gehad namelijk terwijl ik elke dag genoeg fruit en groente eet, genoeg vezels en noten dus aan mijn voeding kan het echt niet liggen dat heb ik ook tegen mijn huisarts verteld

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ja maar die waren beslist allemaal ouder dan 18 jaar

  Reageer
  #10

  Ga naar de huisarts en bespreek je angst voor alvleesklierkanker

  Reageer
  #11

  Hoi Jeroen,

  Ik begrijp heel goed wat je zegt.
  Als je in je omgeving kanker hebt gezien (of andere ernstige aandoeningen) is het logisch dat je daardoor geraakt ben. Het is volgens mij de meest duidelijke reden voor ziekteangst, bij iedereen.

  Maar fruit en groenten, enz. daar krijg ik ook zachte en gelige poep van. Ik vind dat ook logisch.
  Ga je nu stevig brood eten en/of drink je minder, dan krijg je weer een andere kleur. Zo ook met spinazie (groen), bieten (rood) en bv mais (onverteerde mais).

  Minder beweging, minder drinken, en minder vezels, en je eten blijft langer in je darmen en wordt daardoor meer donker en harder. Niet dat dat prettig is, hoor.. Maar kleur en zacht/hardheid heeft alles met je eetgedrag en leefstijl te maken.

  Misschien kun je eens met iemand praten over wat de ziekten om je heen bij jou hebben gedaan. Het komt vaker voor, zeker bij jonge mensen, om hier angstig van te worden.

  Reageer
  #12

  Dat weet ik maar ik heb ook veel last van winderheid en veel plassen namelijk en dat hoort allemaal bij alvleesklierkanker alleen daar ben ik dus bang voor omdat symptomen allemaal kloppen. Mijn voedingspatroon is allemasl goed op orde ookal eet ik gezond heb ik plakkerig ontlasting met lose zachting ontlasting en vaak 3x per dag ontlasting en soms diarree en dat dus al sinds april. En daarom maak ik mij eigen zorgen want het is continue. Maar ik ga weer na huisarts kijken wat ze kunnen betekenen voor mij.

  Reageer
  #13

  Ik denk dat je beter andere dingen kunt bekijken, als je meer geruststelling wenst. Zoals eerst eens je voeding omgooien en kijken wat dat doet.
  En pas als dat niet werkt testen op coeliakie, parasieten, enz.

  Het is heel vergezocht om aan kanker te denken. Dan was ik al jaren dood met jouw criteria. Maar angst kan op zichzelf ook darmklachten veroorzaken. Mindfulness uitproberen, is daarom ook een optie.

  Reageer
  #14

  Ik heb ook ontlasting test gedaan op ontsteking en parasieten maar kwam niks uit. Mijn voedig heb ik al veranderd sinds juni en er is geen verbetering. Maar ik heb ook 2 jaar lang gerookt waardoor ik ook meer anstig ben voor ziektes, ik ben gelukkig begin dit jaar gestopt daarmee daarom ben ik dus ook daarvoor bang. Maar ik zou kijken wat de huisarts voor mij kan betekenen want elke dag 3x na wc is ook niet normaal

  Reageer
  #15

  Jeroen, ik heb in mijn pubertijd jaren gerookt en aardig wat gezopen. Niet goed, maar echt geen reden voor alvleeskanker.

  3 keer poepen per dag kan normaal zijn bij de angsten die je hebt, en ook passen bij wat je eet, drinkt, doet.

  Ik denk dat je je op iets fixeert zoals anderen dat met moedervlekken, ALS, MS, hartklachten of borstkanker hebben. Ergens gaat die trein rijden en voor je het weet, heb je jaren van je leven vergalt met onnodige ziekteangst.

  Echt.. probeer de realiteit terug te krijgen, en ga wat leuks doen ipv met je klachten bezig zijn.

  Reageer
Reageer op: Klachten
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief