Vlooien

 • #1

  Hai,

  Jullie gaan mij vast uitlachen en dat mag.
  Twee weken geleden kwamen we erachter dat onze hond vlooien had. Direct alles ontsmet, de hond behandelt , omgevingsspray gebruikt.

  De hond mag op het bed ( staat een mandje op waar ze snachts lekker in ligt ) en mag op de bank, ze mag overal komen ( kleine hond ).

  We hebben al bijna drie dagen geen vlooien gezien, maar ik krijg het niet uit mijn hoofd dat ze in mijn haar zitten. Uiteraard al meerdere keren mijn haar gewassen , maar ik blijf vreselijke jeuk op mijn hoofd houden , ik krab zo erg dat het schilferig begint te worden en vuurrood.

  Heeft iemand tips wat ik kan halen bij de drogist hiervoor ? Ik merk dat het psychisch meer met me doet dan ik verwachtte
  Ik heb smetvrees dus dit is mijn nachtmerrie

  Reageer
  #2

  Als je het niet uit je hoofd krijgt, hoef je daar niet voor naar een drogist. Die heeft daar ook niks voor. Smetvrees is iets voor een psycholoog

  Reageer
  #3

  Maar iets om de daadwerkelijke jeuk die ik daarvoor heb bedoelde ik..
  want had gelezen dat vlooien ook in mensen haar gaat zitten( heb al gecheckt met foto’s maar zie niets )

  Reageer
  #4

  Hoi Monica,

  Vlooien gaan absoluut niet op een mensenhoofd zitten. Een dierenvlo kan een mens bijten, maar doet dan meestal op een plek die ze goed bereiken: de blote huid, vaak onderbenen.

  Als je de omgeving goed hebt gesprayd en de hond hebt ontvlooid (en daarna ook ontwormd), hoef je je weinig zorgen te maken.
  Er kunnen nog wel vlooieneitjes in kieren zijn gekomen. Dus ik zou een tweede keer sprayen op plekken waar het warm is (bv op de vloer in de zon).
  Je kunt ook de boel nog eens goed dweilen.

  Voor wat betreft je geïrriteerde hoofdhuid. Misschien heb je door stress oid een gist of schimmel gekregen die jeuk veroorzaakt, dat gebeurt weleens. Bethametason lotion helpt daarvoor goed. Maar na het wassen hydrateren met een cremespoeling kan ook al helpen.

  Maar nogmaals ter geruststelling: dierenvlooien kiezen niet de mens als gastheer, zeker niet de hoofdhuid. Het blijft (bij erge vlooienoverlast) bij een paar beten op de blote huid. En als je dat merkt en een vlo ziet, kun je hem makkelijk verwijderen.

  Reageer
  #5

  Ook die jeuk is een psychisch probleem... Je krijgt jeuk omdat je denkt vlooien in je haar te hebben.. En tegen dit soort jeuk zijn geen middeltjes.

  Reageer
  #6

  Hoi Alias,

   

  dankejwel voor je geruststellende woorden, ik had bedacht , dat ze in mijn haar gingen zitten, als ik op de bank had gelegen( komt de hond ook op) of vanuit het bed. Maar dit kan niet begrijp ik uit je verhaal? Hooguit op mijn benen, armen etc ( blote. Huid ?)

  ik stofzuig dagelijks nog, en ik heb de omgeving ingesprayd eerst met virbac , en afgelopen zaterdag met sectolin, ( deze blijft 9 weken werken. Op de 7e week sluit ik alles opnieuw in)

   

  Reageer
  #7

  Hoi Monica,

  Je hebt het grondig aangepakt! Ook de stofzuigzak weggegooid en voor de zekerheid gesprayed? Dan kun je ervan uit gaan dat je ervan af bent!

  Nee, vlooien springen op blote huid, bijten dan en springen weer weg. Ze blijven niet. Zeker niet op je hoofdhuid.

  Reageer
  #8

  Hoi Alias,

  stofzuigerzak heb ik een aantal dagen na elke keer weggegooid, nu heb ik een prop in de stofzuigermond. En 4 dagen lang al haar mandjes en kleedjes op 60 graden gewassen. hoop inderdaad dat ik er van af ben. Op een gegeven moment ben ik er ook echt van overtuigd dat ik ze bij mezelf zie. Gaat helemaal in je hoofd zitten . had ook gelezen als je met een elektrische vliegenmepper over het bed / bank gaat en deze vonkt ze daar zitten.. maar had deze ook ingesprayd haha

   

  hopelijk ben ik snel van het gevoel af , van mijn gevoel, voor de zekerheid wel mijn huisarts het verzoek gedaan voor een afspraak met het verhaal( was al op de hoogte en had aangegeven gaan niet op mensen, maar op Google staat dan weer van wel) met de vraag als hij wilt kijken als ik inderdaad een gist, schimmel heb. Het middel wat jij noemde is alleen te verkrijgen met recept zag ik

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik had/ heb in mijn hoofd, hoe ze door de vacht van de hond / kat lopen, ze zo door mijn hoofd gaan… bizarre gedachten hè?

  Reageer
  #10

  Nee, hoor, ik vind jouw gedachtengang helemaal niet gek. Ze lopen ook op de huid in de vacht van dieren.
  Maar dieren zijn hun gastheer, en mensen niet. Die bijten ze een keer en dan zoeken ze snel weer naar een dier dat rondloopt.

  Die lotion is inderdaad op recept en is niet tegen vlooien ofzoiets, maar tegen een huidaandoening met irritatie, jeuk en schilfers. Het kan dat je hoofdhuid met wassen en cremespoeling ook weer tot rust komt. Misschien dat eerst proberen?

  Een prop in de stofzuigzak is niet zo effectief. Vroeger deed ik er wel een stukje vlooienband in. Maar als ik je zo hoor, heb je alles wel gedaan inmiddels en goed in de hand.

  Reageer
  #11

  Dat had ik inderdaad zo bedacht , denk ze gaan dan vast opzoek naar andere plekjes op mijn hoofdhuid waar het wel lukt haha.. dankjewel voor je heldere uitleg ik ga dit proberen voor me te houden

  Ik zal de huisarts hier na vragen, wellicht heb ik hier best profijt van.

  de zak en stofzuiger had ik wel ingesprayd ; de prop was zodat ze er niet weer uit konden ‘springen’ via de stofzuigermond

  Reageer
Reageer op: Vlooien
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief