stroomschok

 • #1

  Hallo,

  Mijn man heeft vanmiddag in een defecte lift een stroomstoot gehad (380 v) hij is hierdoor op de grond geklapt en ongeveer 1 minuut buiten bewustzijn geweest. Daarna is die gaan zitten en na een bak kooofie heeft hij zijn werkzaamheden weer opgepakt. Bij niemand kwam het idee op om eem dokter te bellen. Na zijn route uitgereden te hebben is hij naar huis gegaan. Kreeg steeds meer in pijn in linkerkant lichaam, geeeft aan dat het voelt alsof er nog stroom op staat, belt de huisarts en die zegt spierpijn. Kan geen koffiekopje vasthouden ik heb even gesurfd op het net want heb er geen goed gevoel bij. Wat zijn de risico's.

  Promiss

  Reactie
  #2

  Een elektrische schok treedt op als een elektrische stroom een spier doet samentrekken. Voor het optreden van een elektrische schok is slechts een heel beperkte stroom nodig in de grootte orde van milliamperes. Als de stroom groot genoeg is en via het hart loopt bestaat het risico op elektrocutie.

  De ernst van een elektrische schok hangt af van de tijd dat uw echtgenoot onder stroom heeft gestaan en de hoeveelheid spanning die op de stroombron staat. Meestal heeft de patiënt alleen maar een lichte schok gekregen en is hij erg geschrokken. Maar het kan ook voorkomen dat de patiënt spierscheuringen heeft opgelopen. Bij een elektrische schok trekken zijn spieren namelijk heel sterk samen en kunnen ze scheuren. Als een spier heel erg krachtig samentrekt, kunnen er zelfs botbreuken optreden.

  De patiënt kan door een elektrische schok ook brandwonden oplopen op de zogenaamde contactplekken: de plaatsen waar de stroom het lichaam is in- en uitgegaan. Soms zien deze wonden er vrij onschuldig uit, maar ze kunnen toch diep in zijn lichaam zijn doorgedrongen. Hierdoor kunnen zijn bloedvaten en zenuwbanen zijn aangetast.

  Bij een hele zware stroomstoot kan de patiënt zelfs hartritmestoornissen krijgen en bewusteloos raken. Ook kan het tot 24 uur na het ongeluk voorkomen dat de bloedsomloop niet meer functioneert, terwijl de patiënt daarvoor geen klachten had. Het is daarom erg belangrijk zo snel mogelijk naar een dokter gaat als iemand onder stroom heeft gestaan.

  Reactie
  #3

  Ik heb vandaag, 3 fase kabels, een nul kabel en aardekabel ( 380 volt ) op me hand gekregen,

  Tijdens een installatie moest ik tussen de plafondplaat en het plafon, daar zat nog een 380 v kabel compleet open, niet gezien geraakt,

  Tot slot 5 gaten in mijn linker hand tussen mijn wijsvinger en duim, gegrafeerd, voel heel veel spanning nog aan mijn schouder en omgeving, en mijn vingers trillen,

  Ik ben nog niet langs geweest bij de arts,

  Enige suggesties?

  Reactie
  #4

  De enige suggestie die ik kan geven is de dokter....er kunnen namelijk zenuwen beschadigd zijn ij je hand en arm. Je had hier eigenlijk meteen mee moeten gaan.

  Reactie
  #5

  Heb zelf aan de stroom gehangen en heb het nog net gered door met bewusteloos vallen ' destekker is uitgegaan. Heb nogal brandwonden aan mijn hand die in Aachen zijn behandeld.Nu nog altijd pijn ln derechterhelfd van mijn lichaam.Wat moet ik doen?

  Reactie
  #6

  Kan iemand mij helpen? Ik heb op uitstap met school aan palen vastgehouden die elektriciteit doorzenden door je lichaam  en ik vraag me af of dat een paar jaar erna voor trillinge kan zorgen? Iemand raad?

  Reactie
  #7

  Nee dat zorgt niet voor trillingen

  Reactie
  #8

  is het normaal dta je bang bent na dat je onder (56 volt) stroom hebt gestaan?

   

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik heb als jongen van 7 jaar samen met mijn broer een stroomstoot gehad toen we pa moesten helpen met een laskarwei. Wij moesten aan weerszijden het werkstuk vasthouden. Er werd met 380 volt gelast. Ik vraag me nog steeds af wat dat psychisch doet met een kind. Ik heb tot voorbij mijn puberteit angst gehad pa mee te helpen met lassen. Werd ook belachelijk gemaakt door hem dat ik daar nog angst van had zo lang daarna.

  In elk geval voelde ik des tijd een opeenvolging van klappen door mijn armen.

  Reactie
  #10

  Je hebt er dan in ieder geval een angst aan over gehouden, maar dat zal dan ook het enige zijn

  Reactie
Reageer op: stroomschok
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief