stroom schok door bijde handen 230V

  • #1

    hallo

    ik was vanochtend bezig in een installatie waarvan de spanning er af moest zijn maar iemand heb lopen rommelen en verschillende groepen gelast in een doos wat niet mag.
    nu was ik er in bezig en besloot om alles opnieuw aan te sluiten om dat er niks van klopte toen ik ze er af trok en de volgende lasdop er af wou trekken kwam natuurlijk het koper tegen bijde handen aan waarop ik ze wel meteen weer terug trok ik denk 1 a 2 seconden dat het door me heen ging ik had geen last ergens van toen geen bevende handen enzo dus ik dacht het valt wel mee.
    maar dacht ik kijk toch even op het net voor hoe en wat enz en toen las ik natuurlijk minder leuke dingen.
    nierschade verbrande aderen verstoorde hersenfunctie enz.

    dus begon me toen wel beetje ongerust te maken mijn vraag is wat kan ik het best doen nu even een afspraak maken bij huistarts of afwachten? en waar moet ik evntueel op letten qwa symptomen?
    het gebeurde rond 11 uur

    Reageer
    #2

    heb overigens geen brandplekken enzo wel voelt me hand een beetje raar

    Reageer
    #3

    Hoi,
    Nu is het zo dat het niet zozeer de spanning 220V is die slecht is voor je lichaam en je hart, maar wel de 50Hz frequentie van het lichtnet. Die 50Hz komt namelijk precies overeen met je hartfrequentie.
    Ook is het zo dat de stroom door je hart moet gaan, dus vanuit je rechter-been naar je linker arm.
    Voorts heeft stroom de neiging om langs de buitenkant van je lichaam te vloeien, m.a.w. als het zo zou zijn dat je voldoende stroom, voltage en ampérage door je lijf zou hebben gehad om schade aan te richten dan had je eerst brandwonden op je huid moeten hebben.
    Dus, maak je geen zorgen!
    Groetjes, Gus

    Reageer
    #4

    oke dankje wel gus

    ik had ook nog even de dokterpost gebeld die zij ook dat ik me niet druk hoefde te maken anders had ik dat waarschijnlijk al vrij snel gemerkt.

    maar heb wel weer een wijze les geleerd ook al zet je de groep uit meet voor zekerheid nog eens of er spanning opstaat!ik had dus de pech dat een collega twee groepen in een lasdoos had gemaakt en ja dat mag niet.

    nu was de schok ook heel kort tegen me pink links en me handpalm rechts ik trok vrijwel meteen me handen weer weg dus was meer aantikken maar je schrikt wel even er van.

    fijn weekend:P

    Reageer
    #5

    Ik kom hier net terecht via Google. Kreeg net een schok tijdens het strijken omdat ik het koord vastpakte en het op die plek beschadigd bleek. Daardoor een dof gevoel in de betreffende (link)hand en een rook d vlekje op deze topic niet zo erg is.bovenkant van mijn pols. Hoop dat het net zoals

    Reageer
    #6

    In den helder bij V&D van de roltrap een schok van 380 volt gehad

    Toen ik een nieuwe lamp in wou doen

    n ik een nieuwe lamp er in wou doen

    Reageer
    #7

    Lol, als je het kunt navertellen is er weinig aan de hand.
    Het gaat om de stroom, niet zozeer om het voltage. Wisselspanning is veel gevaarlijker dan gelijkspanning en dat heeft te maken met het feit dat je lichaam een capaciteitswaarde heeft. Je lichaam werkt inductief, als een condensator en condensatoren werken als een weerstand op gelijkspanning en als geleider op wisselspanning. Verder is het pas echt gevaarlijk als het via je hart gaat en niet via je spieren. Simpel gezegd: spanning tussen je linker voet/been en je rechter arm/hand is gevaarlijk, want kruiselings gaat het via je hart. Dus ook vanaf je rechter voet/been naar je linker arm/hand, want dat gaat ook kruiselings. Kwa stroom is enkele tientallen milli-Ampères al dodelijk, maar we zijn niet zo geleidend. Het menselijk lichaam heeft een hoge electrische weerstand en is inductief. De inslag van een bliksem op je lichaam overleef je meestal niet, maar bij het lichtnet hou je er meestal geen gevolgen aan over.

    Ook een schok van 380 volt wisselspanning op je hand is nog vrij onschuldig. Die gaat door je hand, niet door je gehele lichaam.

    Reageer
    #8

    50Hz komt hopelijk niet overeen met je hart frequentie. Hartfrequentie licht rond de 50 slagen per minuut, 50 Hz is 50 keer per seconden

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: stroom schok door bijde handen 230V


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief