Corona-prik. Frustraties en vragen.

 • #1

  Ik zit met een dilemma waardood ik zelfs ben wakker geworden. Ik heb volgende week mijn eerste vaccinatie staan, met tegenzin toch ingepland, maar ik wil niet meer.

  Ben ik anti-vax? NEE! Zeker niet! Heb 2/3 jaar geleden mijn moeder helemaal gek gemaakt om alsnog de meningokokken prik te krijgen aangezien dat onder de jongeren ineens een piek creëerde. Kinderen vanaf 2001 werden opgeroepen en ik ben 2000. Dus daar heeft het niets mee te maken, ik wil hem juist. Zit alleen een maar aan.

  De maar is; ik wil geen experimentele muis zijn. Ze weten niets (begrijpelijk) over evt toekomstschade en weten niet voor hoelang het werkt. Normaal kijk ik niet zo naar risicos. Neem de pil, zitten er zat aan verbonden, maar al die dingen kwamen ook later pas aanbod. Alleen de sterfgevallen na vaccinatie? Ja daar stoor ik mij ook aan. Ik ben gewoon bang… ik heb een onwijs sterk immuunsysteem tot iedereen zijn verbazing, zelfs negatief weten te testen terwijl iedereen thuis positief was en we leven in een harrypotter huis.

  Ik slaap nog steeds boven mijn zusje en aangezien mijn vader de deur heeft gesloopt afgelopen jaar linkt hun camer direct aan die van ons. Iedereen zei al, geef het op, jij bent het type wat geen klachten heeft maar positief test, niet dus… Ik weet ook dat dit op een gegeven moment op kan houden. Ik heb angst van beide kanten.

  Twijfelde nog om Janssen ivm het zijn van een vector en de andere een mrna (?). Maar wat ik niet begrijp is dat die De Jonge eerst erg serieus was betreffend het sterfgeval onder de 41. Nee dit mogen we de jongere generatie niet meer toedienen. Mag niet! Maar vervolgens (tuurlijk eigen keuze van de jeugd, dat snap ik wel) ineens gaan prezen met zijn dansen met Janssen. Hoe kan dit? Die man zegt dat alleen maat omdat er zoveel interesse in was.

  Het jammere vind ik eigenlijk dat half Nederland perse op vakantie moet. Waarom? Spaar nog een naar exta en ga lekker naar de maladiven. Nee, ons volk wil perse naar de rode gebieden. Ik val terug op mijn angst, gevaccineerd zijn betekend niet dat je het NIET kan overdragen. Tuurlijk, je hebt anti-vax figuren, maar ook mensen als ik. Die hem willen, maar liever eerst afwachten totdat meer symptomen bekend zijn. Dan knallen wij hem er evt ook in. Deze groep wordt ook afgebrand ‘door jullie blijven we een verknipte samenleving hebben’. Uhm? Sorry, maar het is niet alsof wij dit ook nog langer willen. Maar goed, gevaccineerde kunnen die delta variant meenemen. Zelf positief testen maar geen klachten meer hebben, maar wel 2-3 andere de kwalen geven.

  Zodra de delta variant oprukt wil ik ook zo mij mogelijk naar buiten. Ik heb geen vrede met de gedachte dat ik zonder vaccin op de OC kan belanden. Dit maakt mij bang. Ik ben bang voor de dood. Alleen weet ik ook dat mijn ouders het er meteen van nemen. Gelukkig werkt mijn pa maar close met 5 man en werken mijn moeder en zusje in de zorg waarbij 95% de prik heeft gehad, maar of ik nog naar mijn vriend wil? Die gaat alleen nog maar feesten zodra zijn eerste festival begonnen is. Ik ga het volgende week ook voorleggen om er tegen die tijd een punt achter te zetten.

  Maatregelen wil ik voor mijzelf nemen, dat zeker. Draag ook nog steeds overal een mondkap. Weet dat ze niet heel veel doen, maar van elk beetje bescherming neem ik het.

  Toch heb ik vragen, en ja, zou beter naar de GGD kunnen, maar die hadden ook nergens antwoord op en driemaal kreeg ik ongeïnteresseerd/slecht Nederlands sprekend personeel aan de lijn.

  Mijn grootste vraag, diegene waar ik door wakker lig; dat gevaccineerde kunnen verspreiden weten we. De een zegt wel van niet maar de ander van wel. Ik hou het voor de zekerheid op een ja. Tot in hoeverre kunnen zij jou besmetten. Als in, kunnen ze jou de gehele volle laag geven die een ongevaccineerde jou kan geven, OF neemt dit wel af. ‘Profiteren van andere’. Wil het niet zo noemen, maar heb ik dan ook alleen kans op den mildere variant waarbij de IC kans aanzienlijk kleiner is dan (neem) vorig jaar?

  & vergeet niet, mochten er ook niet professionals reageren; ik ben geen ati vax! Als we in de toekomst konden kijken en konden zien of het vaccin schade aan zou brengen of niet en het bleek niet zo? Dan had ik gezegd spuiten maar jongens. Dus ik wil niet als een naïeve anti-vax gezien worden, want die groep vertrouwd en zweert op hun immuunsysteem. Tuurlijk, hul lichaam, hun keuze. Horen wij ons eigenlijk niet mee te bemoeien. Ik prees die van mij, maar weet ook dat dit ook een keer, corona of niet, kan ophouden. En zoals ik al zei, ik vrees de dood. Heb nu al een rare kriebel in mijn keel en hoest af en toe waardoor ik in het weekend een testafspraak ga maken. Ik ben zeker bang en zeker verdrietig dat wij, de wereld, in zo’n situatie terecht zijn gekomen. Weet ook als wij hier ooit uit komen, dat er over een oaar jaar weer wat om de hoek komt kijken. Dan begint mijn angst weer…

  Heb vandaag zelfs een begrafenis. Lig daarom ook wakker. Een klein deel in mij baalt omdat er ongeveer 50-60 man is. Ik doe het voor de overledene, dit omdat diegene dicht bij mij stond, maar deels ben ik best bang. Vooral omdat achteraf iedereen elkaar opzoekt. Ivm directe familie zijn komen mensen ook op mij af. Ik wil dit niet, maar kan dit moeilijk zeggen omdat ik mij dan onbeleefd voel. Achteraf gaan we bij mijn neef eten met 15 man, ook dit vind ik niet prettig maar moet en zal meegaan van mijn ouders…

  Reageer
  #2

  Hey,

  Wat je zou moeten doen, kan ( en wil ) ik niks over zeggen.

  Maar ik begrijp wel een deel van je angst. Ook ik begrijp niet waarom iedereen massaal naar het buitenland wil gaan,met het risico om andere varianten mee terug te nemen,die je als gevaccineerde ook gewoon aan iedereen over kunt brengen. Ik heb zelf nu mn eerste prik gehad en ben dus ook nog niet zo goed mogelijk  beschermd. Het valt mij op dat mensen en vooral jongeren en de generatie die al wel volledig gevaccineerd zijn, zich al vrijwel niet meer aan de 1,5 meter houden. Dat stoort mij ook, helemaal nu ze ook geen mondkapje meer hoeven dragen.

  Het is een keuze die je zelf alleen maar kunt maken,of je je al dan niet laat vaccineren.  Maar gezien alles wat je jezelf ontzeggen wilt door het niet te doen, zou ik zeggen "doe het wel". Anders wordt je wereld heel erg klein en je angst misschien dusdanig dat je er zo onder gebukt gaat dat je er mee bij een psycholoog terecht komt.

  Over die begrafenis die je hebt vandaag,allereerst gecondoleerd en sterkte! Maar gezien je kriebelhoest zou je daar trouwens niet naar toe mogen tot je getest bent. "Bij klachten,blijf thuis en laat je testen" geldt nog steeds voor iedereen.

  En wat de medewerkers betreft die de telefoon bij de ggd bemannen, dat zijn over het algemeen mensen,vaak studenten zonder enige medische kennis. Die zijn ingehuurd via een uitzendbureau en werken via een handleiding de vragen af. Vragen die daar niet in staan, kunnen zij dan meestal ook niet beantwoorden.

  Groetjes Suzan

  Reageer
Reageer op: Corona-prik. Frustraties en vragen.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief