Coronavaccinatie: welke bijwerkingen zijn er?

wat kun je verwachten na je vaccinatie qua bijwerkingen? Waar moet je op letten?

Het vaccineren tegen het coronavirus in Nederland gaat sneller en sneller. Iedere dag ontvangen velen de uitnodigingsbrief voor het maken van een afspraak voor een vaccinatie. Maar wat kun je verwachten, na je vaccinatie, qua bijwerkingen? Waar moet je op letten?

De vaccins

Op dit moment wordt er in Nederland gevaccineerd met verschillende vaccins. Moderna, BioNTech/Pfizer, AstraZeneca en Janssen. Het Moderna vaccin zou een bescherming in 94% van de gevallen tegen het coronavirus hebben. Pfizer is voor 95% werkzaam. Onderzoeken tonen aan dat AstraZeneca voor tenminste 60% beschermt en Janssen voor tenminste 67%. Deze laatste is ook het vaccin wat eerder gegeven is aan ziekenhuismedewerkers en medewerkers van GGZ-instellingen.

Vector versus mRNA-vaccin

Momenteel bestaan er twee soorten vaccins, te weten het vectorvaccin en het mRNA-vaccin. Janssen is een vectorvaccin net als AstraZeneca. Hierbij wordt, aan een onschadelijk gemaakt bestaand verkoudheidsvirus een stukje van de code van het coronavirus toegevoegd. Na vaccinatie zal je afweersysteem dan aan de slag gaan met het aanmaken van antistoffen tegen het coronavirus.

Moderna en Pfizer zijn beide mRNA-vaccins. Deze beide vaccins bevatten synthetisch mRNA dat de code draagt van een bepaald eiwit van het coronavirus. Deze code wordt na vaccinatie in het lichaam omgezet in een eiwit van het coronavirus. Je lichaam herkent dat eiwit niet en zal deze kenmerken als lichaamsvreemd en antistoffen en andere afweercellen aanmaken. Het synthetisch mRNA heeft geen invloed op je genetisch materiaal (DNA). Het synthetisch mRNA kan namelijk niet doordringen tot de celkern en komt dus niet in contact met menselijk DNA. Daarbij speelt dat het zo anders is dan ons DNA dat het dit niet zou kunnen wijzigen of beschadigen.

Bijwerkingen

Er zijn mensen die na een vaccinatie last krijgen van bijwerkingen. Deze bijwerkingen zijn tekenen dat je lichaam bescherming opbouwt tegen het coronavirus. In principe zouden deze bijwerkingen enkel je dagelijkse activiteiten licht moeten verstoren, maar ze moeten wel binnen een paar dagen weer weg zijn. Het vaccin zorgt er overigens niet voor dat je besmettelijk bent voor anderen.

Mogelijke bijwerkingen zijn:

 • Pijn op de plek van de injectie
 • Hoofdpijn
 • Vermoeidheid
 • Spierpijn en/of pijn in de gewrichten
 • Misselijk
 • Koude rillingen
 • Dikke klieren
 • Roodheid op de plek van de injectie
 • Koorts.

Bovenstaande bijwerking zijn mild en verdwijnen dan ook weer binnen twee à drie dagen, net zoals de bijwerkingen die je krijgt na vele andere vaccinaties waaronder de griepprik.

Trombose

Een zeer zeldzame bijwerking is trombose in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes. Deze bijwerking is tot op heden ontstaan bij de vaccins AstraZeneca en Janssen. Symptomen die horen bij trombose in combinatie met een laag aantal bloedplaatjes zijn:

 • Kortademig
 • Pijn op de borst of in de buik
 • Zwelling of kou in arm of been
 • Ernstige of erger wordende hoofdpijn of wazig zicht
 • Aanhoudende bloeding
 • Verschillende blauwe, rode of paarse plekjes, of bloedblaren onder de huid.

Deze klachten treden meestal op binnen twee weken en dan moet er direct medische hulp ingeschakeld worden.

Wanneer contact met je huisarts?

 • Op het moment dat de pijn op de plek van de injectie, roodheid 24 uur na de prik erger worden.
 • Wanneer de bijwerkingen niet verdwijnen binnen twee tot drie dagen.
 • Als je je zorgen maakt over de vaccinatie of de bijwerkingen.

Wanneer je na het vaccineren het vermoeden hebt dat je een ernstige allergische reactie hebt, bel dan direct 112.

Bescherming na coronavaccinatie

Het vaccineren geeft geen gegarandeerde bescherming tegen het coronavirus. Na de eerste prik gaat je afweersysteem aan de slag met het aanmaken van antistoffen en andere afweercellen. Ongeveer twee weken na je tweede prik (met uitzondering van het Janssen vaccin waar je maar één prik van krijgt of wanneer je de afgelopen zes maanden corona hebt gehad) is de maximale beschermingsgraad van het vaccin bereikt. Echter, ook dan ben je niet voor 100% beschermd tegen het coronavirus. Maar wanneer je dan toch besmet raakt, dan zullen de symptomen van het virus mild zijn.

 

Bronnen: Gezondheidenwetenschap, Coronaplein en Rijksoverheid

 

 

Delen:  
59 reacties op “Coronavaccinatie: welke bijwerkingen zijn er?
 1. Ik heb een bloedgroep O-neg. Is dit ook van invloed

  Geschreven door Jacques van Broekhoven op
  • Volgens recent ondezoek wel. De bloedcellen van bloedgroep O zijn gladder van A/B en zijn daardoor minder vatbaarder voor ziektes. Zij hechten zich minder snel. Raadpleeg Sanquin.

   Geschreven door Joon op
  • Heb ik ook,hoezo?

   Geschreven door Doortjed777 op
 2. Jullie schrijven de volgende zin: “ Het vaccin zorgt er overigens niet voor dat je besmettelijk bent voor anderen” . Dat is onduidelijk. Zorgt het vaccin er voor dat je NIET besmettelijk bent voor anderen OF zorgt het vaccin er NIET voor dat je NIET besmettelijk bent voor anderen?

  Geschreven door RolAnders op
  • Ik heb na een paar uur na vaccinatie met Moderna ernstig oorsuizen gekregen. GGD en huisarts weten niet hoe ze dit probleem moeten oplossen. Was gezond heb me nu ziek moeten melden. Slaap nog een uur of drie s’nachts. Nu al meer als een week.

   Geschreven door Frank op
  • Gewoon zoals het er staat: Het vaccin zorgt er niet voor dat je besmettelijk bent voor anderen. Dit in het kader van de bijwerkingen. Dus; ook al krijg je bijwerkingen, je bent dan alsnog niet besmettelijk voor anderen.

   Geschreven door Mia op
  • Niet,je kunt het nog steeds overdragen naar de ander. Raadpleeg het RIVM voor meer info.

   Geschreven door Joon op
  • Hoi. Ze bedoelen ermee dat als je het vaccin dat je gekregen hebt en je voelt je daardoor niet lekker dat je dan niet een ander kan besmetten. Dus het gaat puur om het moment van vaccinatie het virus..ingespoten krijgt dat je dan niet een ander kan infecteren.
   .hoop dat je er wat een hebt…grtjes Jennifer

   Geschreven door Jennifer op
 3. Eerst las ik dat Astra Zenica meest %had op bescherming nu maar 60 % hopelijk is het voldoende om genoeg beschermd te zijn om niet doodziek te worden .Waarom dan krijgen wij als 70tigers dit vaccijn pff

  Geschreven door Doeteke 2502 op
 4. Ze kunnen al die vaccinaties in hun reet stoppen. Gewoon willen ze experimenteren op de mens. We zijn geen proef konijn.

  Geschreven door Santusha op
  • Beste Santusha,

   Ga een kijken op de IC, lees je eens in en kijk naar de daling van de besmettingscijfers nu gevaccineerd wordt. Je opmerking is ronduit dom.

   Geschreven door Yo op
   • Vorig jaar werd er niet gevaccineerd en was er een sterkere daling. ??

    Geschreven door Lucas Koffeman op
   • @YO Het is Jouw vermogen van inzicht die ronduit dom is. Is het misschien geen stof tot overpeinzen dat juist perse NU er gevaccineerd word de besmettingscijfers “omlaag” worden gedraaid als een volume knop? ernaar strevend de gemeenschap er toe te laten zetten te geloven dat het vaccin daarvoor zorgt. Terwijl jij, o zogenaamde “wel-ingelezen” zorgzame burger er in tallen andere richtingen van bronnen onderbouwd word laten zien dat alle personen die gevaccineerd zijn en zich vervolgens lieten testen positief getest worden. Waar worden die cijfers gestopt? Of tellen die niet mee?. IC’s: waarmee onderbouw je jouw claim een kijkje te gaan moeten nemen op de ic’s.. werk je er? Ken je de medische rapportages? Zo niet dan heb je met betrekking daarop totaal geen recht van spreken daarover, en is jouw claim totaal ongegrond en van nietige waarde net zoals jouw kennis wat dit betreft. Tot slot mijn mening over jou: jij bent gemakkelijk te herkennen aan jouw typische kenmerken wat alle anderen die zich laten inlichten door het gemakkelijk ons bereikbare journalistiek met geveinsde compacte coherent ogenschijnlijk gemaakte teksten met kleine kernen van waarheid verdraaid naar angst zaaiende naar een doeleind-richting-dirigerend bedoelde teksten.is het dan niet zo dat ic’s landelijk gemiddeld druk waren precies daar op perioden wanneer er de jaarlijkse “griepvaccins” uitgedeeld worden? Wel 5 MILJOEN jaarlijks, consistent, en zoveel anderen met andere problemen dan corona. Het is JIJ o onwetende die zich eens moet inlezen maar dan in de juiste richting bij andere bronnen dan het nos, of hart v Nederland. Maar ga opzoek naar peer-reviews van echte artsen en labdeskundigen op gebied van vaccins en virussen.om je te helpen stefan lanka.

    Geschreven door Ingelichte,wakkere op
    • Dus u denkt dat alle medici onder 1 hoedje spelen en de boel belazeren? Knap. Daar zou menig bedrijf jaloers op zijn om zoveel mensen op verschillende locaties op 1 lijn te krijgen.

     Geschreven door Peter1963 op
   • @Yo, een positieve test is geen besmetting en altijd zo dat als de R uit de maand is, er minder zieken zijn. Niks wetenschappelijks aan twee verschillende cijfers die je niet een op een kan meten, zoals verlaging bloeddruk door toedienen medicijnen.

    Geschreven door C. op
   • @Yo Veel mensen krijgen milde tot zeer ernstige klachten door deze experimentele gentherapie en ook overlijdens. Wie in een verpleeghuis komt te overlijden, komt niet in het ziekenhuis.

    Geschreven door C. op
 5. Beste team.

  Ik vermeld mijn bijwerkingen
  Na 15 minuten rechts hand stijf en voet met tintelingen gepaard.

  Rechter en linkerslaap begonnen te op te zwellen daarna 2 dagen lang suizen in mijn hoofd.

  3 dagen benauwd gehad.
  Bijwerkingen wat niet voorkomt in u lijst.

  Geschreven door Mangnificient@2 op
  • Die bijwerkingen moet je door geven bij laten, dan komen ze er wel bij te staan!!

   Geschreven door Dushii op
 6. Wat zijn de klachten na de coronavactinatie van moderna bij jongeren onder de 40 jaar
  Kun nog vrouwe zwanger worden na coronavactinatie

  Graag en eerlijkheid.
  Met vriendelijke groeten Richa

 7. Vriendelijk bedankt voor de informatie, ik ben zeer tevreden over de inenting.

  Geschreven door dalko op
 8. Dank voor de duidelijke uitleg. Gisteren mijn 2e vaccinatie Pfizer gekregen. Symptomen zijn herkenbaar. Vandaag rustig aan. Veel water drinken. Grt,

  Geschreven door Roosje op
 9. Na de injectie is waarschijnlijk zenuw geraakt met als gevolg pijn in nek en arm

  Geschreven door Bruin op
 10. Pfizer is de beste. Weg met alle andere corona vaccins.

  Geschreven door Dokter Flintstone. op
 11. Een van de bijwerkingen is ook epileptische aanvallen. Waarom staat dat hier niet vermeld?

  Geschreven door gewoon op
  • Bedankt voor de info!
   Ik heb 15 Juni mijn 1e enting moderna of pfizer ik hoop dat ik voor pfizer mag kiezen…

   Geschreven door Beetje bang op
 12. Geeft geen gegarandeerde bescherming tegen het corona virus???? Mocht je wel besmet raken dan verloopt het ziektebeeld mild? Hoe lang ben je dan beschermd tegen corona na het vaccineren?
  Dat is niet bekend!
  Kortom allemaal onzekerheden en daar komt nog bij dat alle vaccins zeer snel zijn ontwikkeld waarbij ik mijn vraagtekens heb…. Ik heb in mijn kennissenkring diverse voorbeelden van mensen die het virus hebben opgelopen en milde of geen verschijnselen hadden en de tweede keer besmet raakten en ernstig ziek werden. Daaruit blijkt dat de door het lichaam zelf aangemaakte antistoffen niet werkten bij de tweede besmetting. Het corona keus blijkt nu ook te muteren en in hoeverre geeft een vaccinatie hiertegen enige bescherming?
  Al deze onzekerheden zijn voor mij een reden om mij niet te laten vaccineren. Want wat het vaccin op de lange termijn doet weet niemand! We zitten nu ruim een jaar met dit biologische wapen want dat is het volgens mij en ik ben nog steeds gezond. Ik moet er wel bij vertellen dat ik geen onderliggende gezondheidsproblemen heb en gezond leef! Beweeg regelmatig buiten ook met slecht weer.

  Als laatste puntje ben ik van mening dat dit virus bewust ontwikkeld is in een laboratorium en door een menselijke fout naar buiten is gekomen . Denk daar maar is goed over na!

  Geschreven door Peter op
  • Je slaapt ook met een aluminium hoedje neem ik aan? Wat een onzin zeg jou laatste twee zinnen.

   Geschreven door Franky op
  • Peter zo denk ik er ook over

   Geschreven door Joyce op
  • Goed peter het is allemaal rotzooi wat je in je lijf krijgt over tien maanden is er een chip die willen ze er bij de mensen inplaatsen swap is de naam ,die dat wil doen nou ben ik hartpatient ,mensen zijn allemaal als de dood ,of ze kunnen niet meer naar het buitenland lekker zonnen of zijn bang dat ze corona krijgen ,nou ik niet zal me een worst wezen loop zo de winkel in zonder mondkap en zeggen niets ,en als ze wat zeggen dikke vinger ,mensen lopen maar mee met die kudde ☺

   Geschreven door Anoniem op
 13. Misschien kan ik er een bijwerking bij geven, apart van ietsje stijve arm 1 dag en heel lichte hoofdpijn gedurende een paar uur de dag na de prik kreeg ik gedurende zo’n 6 uur enorme aandrang tot plassen. In die 6 uren plaste ik 9-10 keer, daarna kwam het normale ritme terug. Geen probleem zolang je niet buitenshuis bent, dat was in mijn geval.

  Geschreven door JWtD op
 14. Mijnheer, na mijn eerste prik begonnen dezelfde avond mijn beide voeten hevig te jeuken en rood op te zetten.
  De volgende dag eczeem aan beide voeten en in beide liezen en ook onder de armen in de oksels.
  Na verloop van tijd vreemde pijn in de voeten.. Naar podotherapeut gegaan en die heeft een foto gemaakt en deze
  doorgestuurd naar dermatoloog en huisarts die een zalf heeft voorgeschreven.
  Al met al nu al een maandje bezig met de hele geschiedenis en alles is nog niet over.
  Dit gebeuren is voor mij pijnlijk en heel vervelend en als ik dit geweten had ,zou ik geen prik genomen hebben.(pfizer)

  Geschreven door H.M te Zw op
 15. 14 dagen geleden injectie gehad even in de zon gezeten de plek van de injectie werd helemaal rood andere dag het meeste weer weg,is dat normaal ?

  Geschreven door Tiny op
 16. Ik heb de eerste prik van AstraZenica gehad en ben er ziek van geweest, niet ernstig, gewoon de normale klachten zoals hierboven staat geschreven, dus algemeen een grieperig gevoel.
  Wat me wél enorm is opgevallen is dat ik geen énkele opvlieger meer heb gehad terwijl ik in het midden van de menopauze zit en wel om het half uur of om het uur zéker een opvlieger had, al een jaar aan 1 stuk door. Ook heb ik pijn aan mijn borsten terwijl ik voorheen dat nooit heb ervaren, terwijl ik nu pijn aan de tepels heb en vooral pijn bij het aan -en uitdoen van mijn bh. Ik vind het zelf héél bizar. ?
  De prik is nu 3 weken geleden gezet.

  Geschreven door Skippie op
  • Dat is zeer bekend bij het vaccin. Menstruatie/overgangsstoornissen, Meld dit bij Lareb. Sta er niet van te kijken als je weer een bloeding krijgt eerdaags.

   Geschreven door Joon op
 17. Het is volgens mij medisch onverantwoord om mensen vanaf 41 jaar en ouder die ook nog risico patiënt zijn te vaccineren met J &J en zeker niet met AstraZeneca die ernstige bijwerkingen, zoals trombose kan veroorzaken. Deze vaccinatie met A Z gebeurd nog steeds in België en Nederland !
  In Noorwegen, Denemarken, Oostenrijk, Japan, Canada, Astrtalië en Nieuw-Zeeland is het verboden het vaccin van A Z te gebruiken ! In de USA is AstraZeneca nog nooit goedgekeurd !

  Geschreven door Anoniem op
 18. Spijtig dat we in België dergelijke mails info niet krijgen, ik ben er heel zeker van dat ik corona gehad heb in januari 2020 toen was er nog geen info over corona mijn toestand , 2 dagen oplopende koorts tot 41 ° 3 de dag suppo voor de koorts koorts bleef dalen hierna 3 dagen grote moeheid en geen eetlust en tot heden vandaag minder reuk gevoelig . ik ben 2 maal gevaccineerd met Pfizer 1ste keer zeer lichte bijwerkingen een zwaar hoofd zoals bij een verkoudheid en pijn op de plaats van inenting de 2de was veel erger mijn hersens lagen blijkbaar in een waterbed zo voelde dat aan, geen eetlust en misselijk gevoel en lichte steken in onderbuik gedurende 3 dagen . ik laat mij geen 3 spuit nog geven , mijn ouderdom is 74 jaar Mvg Victor

  Geschreven door Vergauwen Victor op
 19. Corona vaccinatie welke bijwerkingen zijn er?

  En de DooD niet te vergeten natuurlijk

  Geschreven door Rolf op
 20. Ik laat mij nooit tegen corona vaccineren!!!
  Waarom?
  Begin bij het begin. De gezondheidszorg en het aantal i.c.bedden is de laatste jaren flink afgenomen.
  Terwijl de bevolking en de vergrijzing toenemen. Er is sinds de corona crisis niet een i.c. bed bijgekomen!
  Als je jezelf een beetje gaat verdiepen en ook ander nieuws kijkt dan de mainstream media kom je tot de
  conclusie dat de waarheid gecensureerd wordt.
  De waarheid is erger dan je zou denken en daarom voor de meeste mensen ongeloofwaardig.
  Kijk op; stopworldcontrol.nl en ga ieder aspect onderzoeken.

  Geschreven door knoppenkast op
  • Kijk eindelijk iemand die nadenkt. Zo denk ik er ook over!

   Geschreven door Peter op
   • Ik vind ook dat we veel te eenzijdig geïnformeerd worden .Op NPO en RTLZ steeds de zelfde virulogen. Zoek op u tube als ze nog niet dr Th scheffer en nog vele andere gecensureerd zijn anders op Telegram .

    Geschreven door Jetteke op
 21. Ik laat mij nooit tegen corona vaccineren!

  Geschreven door knoppenkast op
  • Heel goed ik ook niet ,mensen lopen maar met die kudde mee ,ben hartpatient ik laat me niet gek maken ,over 10 maanden is er een chip ze doen hun best maar mij niet gezien mensen worden gewoon bang gemaakt het lijkt wel horror ,en ze nemen ook een prik omdat ze dan niet meer op vakantie kunnen naar buitenland ,en niet meer overal in kunnen zielig ach ja

   Geschreven door liesje op
 22. Niet alle bijwerkingen staan hierbij
  Bijwerking kan ook zijn black-outs, duizelig een meerdere dagen waarom men het hier niet bij zet begrijp ik niet!
  Ik heb het nu niet over 1 persoon daar ik in de zorg werk waar men 50 mensen tegelijk gevaccineerd hebben en 18 hadden deze bij verschijnselen 2 blijvend ?

  Geschreven door Blondie op
 23. En waarom moeten tekenen voor eigen risico wanneer je de vaccin wel laat zetten?
  De inentingen van kinderen hoeven we niet te tekenen “raar”

  Geschreven door Blondie op
  • Bij mij en mijn man geen enkele bijwerking na toedienen van moderna. Soms wordt er wel serieus overdreven. De dokters en virologen doen al wat ze kunnen om ons te helpen en dan al die kritiek. Wees blij met wat je hebt.

   Geschreven door Bolleke op
 24. fantastisch dat dit eens wordt besproken met de bevolking Te weinig mensen weten wat een vaccin is bedankt

  Geschreven door Anoniem op
 25. Op 10 april de eerste AstraZeneca vaccinatie gehad, die nacht koorts en kouder rillingen gehad. Een week lang niet fit gevoeld en nu nog steeds erg vermoeid.
  Zie wel op tegen de tweede prik eind juni.

  Geschreven door Ineke op
 26. waarom zouden gezonde mensen zich in godsnaam laten vaccineren als je toch nog het virus kan oplopen, nog steeds drager kunt zijn en hoogstwaarschijnlijk dit ook nog kan overbrengen? overigens ik heb omdat ik als hulpverlener werk, wel maar 1 prik laten zetten aangezien ik positief getest ben geweest . Maar nu komt het; wie zegt dat ik niet vals positief ben getest? daarbij toch nog een oproep gekregen deze week, niet voor de tweede maar een eerste. Kortom met de registratie binnen het RIVM zit het ook al niet goed. Het is allemaal erg slecht geregeld door de overheid.

  Geschreven door RVA op
 27. Waarom moet ik een prik nemen. Ik heb Alle soorten ziektes onder de leden. Waarom vertellen jullie niet dat er een kans is dat je dood kunt gaan. Graag eerlijk info verspreiden.

  Geschreven door Anoniem op
 28. Ga goed nadenken Gentherapie na telezen in de staatscourant 27 Oktober 29 oktober gepubliceerd 2020 Vele mensen met bijwerkingen Denk je dat vrij bent in je doen en laten helaas pindakaas

  Geschreven door Rika de Haas 39 op
 29. Nou ik heb AstraZeneca gehad van de eerste prik heb ik 3 dagen vreselijke hoofdpijn gehad niet kunnen slapen en de 4 de dag ging mijn rechterhand helemaal naar binnen had geen gevoel meer in mijn hand en de rechterkant van mijn gezicht gelukkig duurde het maar een half uurtje toen trek het u weg mijn hand en gezicht voelde weer normaal aan .Bij de tweede prik had ik pijn in mijn arm en een dag hoofdpijn en pijn in mijn nek . Maar ik zal nooit meer een derde prik nemen

  Geschreven door Hannie op
 30. Gewoon zoals het er staat: Het vaccin zorgt er niet voor dat je besmettelijk bent voor anderen. Dit in het kader van de bijwerkingen. Dus; ook al krijg je bijwerkingen na je vaccin, je bent dan alsnog niet besmettelijk voor anderen.

  Geschreven door Mia op
 31. Het vaccin is geen vaccin.
  *Het is een Gen-therapie. Staat in het staatscourant. Graag correcte info vermelden aub.
  * Menstruatie problemen treden op na het vaccin. Bron Pfizer.
  *Onvruchtbaarheid bij mannen/vrouwen. Pfizer is daar een onderzoek mee gestart.
  *Inmiddels mogen alleen nog maar Pfizer en Moderna,geïnjecteerd worden.Bron Rivm.
  * RIVM is een onderzoek gestart naar de bescherming van het vaccin. Dit onderzoek duurt 5 jaar…dus hoelang het werkt,weten we in feiten niet.
  * Als je corona hebt gehad,dan is de kans zeer,maar dan ook zeer klein dat je het überhaupt nog krijgt. Bron, sanquin.
  * 53% heeft al antistoffen in Nederland( zonder vaccin),dus reken maar uit hoe ver we nu al zijn met het vaccin erbij.Bron Sanquin.

  Geschreven door Joon op
 32. Mijn man is een dialyse patient en hij heeft het twee keer Moderna vaccinatie gehad zonder bijwerkingen. Ik wacht ook op mijn vaccinatie na twee weken.

  Geschreven door Est op
 33. Sinds de 40-ers aan de beurt zijn voor vaccinatie zijn er nog nooit zoveel ziekmeldingen geweest in deze leeftijdcategorie als nu.
  Ik vind het zorgelijk, mogen we eindelijk weer aan het werk, liggen we allemaal ziek in bed met een onbruikbare arm, hevige hoofdpijn en/of hoge koorts, bloedneus, bloed in ontlasting en zeer verlaagde conditie.

  Deze bijwerkingen worden in het artikel verzwegen.

  Geschreven door Firise op
 34. Zijn er gevolgen bekend van de vaccinatie met Pfizer, na behandeling van Hodgkin in 1991? Chemo en mantelveldbestraling,waardoor mijn longen beschadigd zijn.
  Alvast bedankt voor uw reactie

  Geschreven door Zomerfietser op
 35. Was erg bang om mij te laten vaccineren , maar heb het toch gedaan . En al die complot denkers moeten zelf weten wat ze doen . Heb er geen probleem mee

  Geschreven door Lidy op
  • Heel verstandig, complotdenkers halen hun informatie ook van complot websites e.d. Miljoenen Covid doden over de hele wereld. Dat zou dan een complot zijn ? Ja hoor. Onder welke tegel hebben die complotdenkers geleefd. ? Maar goed, keuzevrijheid alom. Ik hoop voor ze, dat als straks de maatschappij weer open gaat, niet al die ongevaccineerde mensen de IC afdelingen bemensen, want er is veel te hard gewerkt door het personeel daar. Die zijn hard toe aan vakantie.
   Laat die complotdenkers/niet gevaccineerden dan ook maar zelf een oplossing zoeken !

   Geschreven door Anoniem op
 36. Moderna Vaccine, de eerste vaccinatie gehad op 22 September ’21. Weinig of geen klachten. De tweede vaccinatie op 20 Oktober ’21 +/- 4 weken later. Vreselijk ziek geweest voor 3 dagen, koorts, duizelig, zwelling van de vaccinatie, hoofdpijn, zweten, overal spierpijn en tot vandaag zijn we 8 weken verder ontzettend moe.
  Wordt niet uitgerust wakker, loop de hele dag met een deuk in hoofd rond van vermoeidheid, voornamelijk rond het middag uur tot laat in de middag, dan stijgt mijn energie level een beetje waarbij ik vervolgens moeite heb om in slaap te komen doordat ik me de hele dag zo moe voel. En geregeld hoofdpijn minimaal 2 keer per week.
  Dit alles na mijn tweede vaccinatie daarvoor nergens geen last van gehad.

  Iemand die hetzelfde ervaart?

  Geschreven door Madelynn op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief