Corona of niet?

 • #1

  Beste, zoals jullie reeds hebben gehoord op het nieuws zijn er een heleboel jongeren via de bus teruggebracht van de feestlocatie Lloret De Mar in Spanje. Heel spijtige zaak maar mss de beste beslissing. Ik ben dus negatief getest met 2 andere vrienden en wij zijn via de bus naar huis gevoerd. Wij zijn wel in contact gekomen met positieve mensen de eerste dag van ons verblijf maar zoals ik al zei de sneltest gaf na 5 dagen aan dat we negatief waren. Daarna moesten we bij aankomst een test ondergaan in een UZ Gent. Daar komt dus mijn vraag, ik ben exact 1 maand geleden positief getest voor corona en ben daar ook redelijk ziek van geweest. Toen ik dat zei mocht ik mij niet meer laten testen omdat ik zogezegd zwak positief zou testen door mijn recente besmetting van 1 maand geleden en dat ik zeker immuun ben. Nu hebben mijn ouders een brief gekregen van de gezondheidzorg gisteren dat ik 10 dagen in quarantaine moet en mij 2 keer moet laten testen? Maar ik mocht mij niet laten testen in het ziekenhuis omdat ik zogezegd nog steeds positief zou testen door mijn recente besmetting terwijl ik op dit moment niet meer besmet ben? Nu weet ik niet wat ik moet doen.

  Mijn vragen zijn:

  Ben ik zeker niet besmet en ben ik immuun?

  Wat moet ik nu doen in verband met de testing want ik wil niet zwak positief testen (door mijn recente besmetting in juni) terwijl ik op dit moment niet besmet ben

  Mvg,
  Jonathan

  Reageer
  #2

  Volg het advies van de Gezondheidszorg.
  Je hebt weliswaar corona gehad, maar dat wil niet zeggen dat je het niet nog een keer zou kunnen krijgen en dan dus anderen kunt besmetten.

  Reageer
Reageer op: Corona of niet?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief