Vieze smaak na coronabesmetting

 • #1

  Beste,

  Half september ben ik positief getest op COVID-19. Tijdens mijn ziekte ben ik mijn smaak en geur volledig kwijtgeraakt. Na zo'n 2 maanden kwam het een klein beetje terug. Eind november echter stopte ik in de avond een frietje in mijn mond en dit proefde heel vies naar een soort chemische/metale/ijzere/zeepachtige smaak die ik niet kan plaatsen. Sinds dit moment proeven heel veel dingen naar deze smaak, de ene dag meer dan de andere dag. Ei en fanta zijn bijvoorbeeld heel erg vies, sommige andere dingen vallen wel mee.

  Ik heb dit nu al meer dan een maand en heb geen idee of dit normaal is na een coronabesmetting en wanneer dit weg gaat. Het is puur smaak, mijn geur is ook nogsteeds niet volledig terug maar wat ik ruik is normaal en niet ook die vieze smaak.

   

  Ps. de avond voordat ik die vieze smaak kreeg heb ik een kleine hoeveelheid cocaïne gebruikt, ik weet niet of dit relevant is

  Reageer
  #2

  Je smaak was nog niet terug. Je smaakpapillen en je slijmvliezen waren nog aan het herstellen. Coke snuiven was dat wel een heel slecht idee,

  Reageer
  #3

  Beste John,

  Dat dit een slecht idee was ben ik inmiddels ook achter. Ik ben geen regelmatige gebruiker, dit was de tweede keer, het lijkt mij dus wel sterk dat mijn neus direct schade heeft opgelopen. Mocht dit wel zo zijn, is de oplossing dan gewoon wachten en niks geks gebruiken?

   

  Reageer
  #4

  Het kan wel schade veroorzaken omdat je slijmvliezen nog herstellen moeten. Ik zou inderdaad even afwachten. als de klachten blijven aanhouden of erger worden, dan toch maar naar de huisarts

  Reageer
  #5

  Beste John,

  Dank voor het advies. Ik heb alleen geen verkoudsheidsklachte, jeuk, een verstopte neus etc. wat je wel zou verwachten bij slijmvliesklachten.

  Reageer
  #6

  dat hoeft niet perse

  Reageer
  #7

  Ik werd 4 weken geleden positief getest op COVID-19. Na een aantal dagen van hoge koorts en hoofdpijn, begin ik ook te hoesten. Niet lang hierna veranderde mijn geur en smaak. Gezonde dingen als water, pasta, brood, fruit kregen een gevaarlijke geur en smaak en gevaarlijke stoffen een neutrale of prettige geur. Ik had constant de door jou beschreven smaak in mijn mond of hij werd vanuit mijn maag omhoog gestuwd voorafgaand aan braken. Ondertussen waren namelijk mijn hersenen in de war gebracht. Als ik iets dronk of at dat goed voor mij was, maar waarvan de geur was aangetast, dan zorgde mijn overlevingsreflex voor braken om mijn lichaam te ‘beschermen’. Er ontstond een volkomen op eigen houtje functionerende communicatie tussen de braakprikkel in mijn maag en de aansturing in mijn brein. Ik werd rap zieker en uiteindelijk ernstig uitgedroogd opgenomen in het ziekenhuis. Dergelijke verstoringen zijn niet onbekend als het gaat om COVID-19. Het virus heeft zeker invloed op het immuunsysteem en het zenuwstelsel. De vieze smaak kan dus heel goed passen bij de verstoring die je beschrijft aan de geur-en reukwaarneming. Hij kan ook maandenlang aanhouden. Inmiddels heb ik een acute nierbekkenontsteking als gevolg van de ernstige uitdroging en treedt misselijkheid en braken op de voorgrond als ik vermoeid raak. Ik zou zelf geen drugs gebruiken na een besmetting met een dergelijk destructief virus voordat je tenminste maanden klachtenvrij bent. Succes!

  Reageer
  #8

  Ikzelf heb corona gehad begin dit jaar. Hierbij ook mn geur en smaak een tijd verloren. Dit kwam gelukkig beetje bij beetje weer terug.
  Maar net zoals bij jou ook op de een op de andere dag dat bepaalde dingen niet meer smaakte en een bepaalde geur hadden. Ik lust geen ei meer en stinkt ook enorm, rundvlees is vies, cola smaakt na kaneel. En komt elke keer wel iets bij wat niet meer smaakt. Mn dochter ervaart precies hetzelfde en was tegelijk met mij ziek. Wij ervaren dit als zeer vervelend want we lusten niet veel meer
  Ik hoop dat ze hier snel iets voor vinden en dat het ook wel weer goed komt.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hey,
  ik had zes maanden geleden ook Corona opgelopen, was zes maanden mijn geur kwijt en toen kwam het weer net een beetje terug zo rond december. Tijdens oud en nieuw miauw gesnoven (en corona opgelopen, alweer, oops) nu heb ik dus ook constant zo'n vieze smaak in mn mond. Is het inmiddels weggegaan bij jou of heb je contact op moeten nemen met de huisarts?
  Met vriendelijke groet.

  Reageer
  #10

  Bij mij is het vooral de smaak van Cola,de nasmaak is heel slecht,Coca Cola of Pepsi,het smaakt allebei heel chemisch.Is dit het gevolg van Corona of van het vaccin...?

  Reageer
  #11

  Als dat zo is dan van corona en niet van het vaccin
  Op zich is hert natuurlijk niet zo vreemd dat het chemisch smaakt.... het is chemisch

  Reageer
Reageer op: Vieze smaak na coronabesmetting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief