Cholesterol vraagje

 • #1

  Ik ben 26, sport veel. Hoge cholesterol zit in me familie, me vader heeft open hart operatie gehad, me andere oom ook en nog 1 oom is gedotterd. Ik heb gister bloedgeprikt voor me cholestrol te checken en vandaag kon ik al op die website van saltro kijken naar me uitslag.

   

  Me cholestrol: 5.3 mmol

  HDL cholesterol: 1.51 mmol

  LDL cholesterol 3.3mmol

   

  Nu lees ik dat dat gewoon allemaal goed is, alleen een LDL cholesterol boven 3.5 is dus niet goed..  nu zit ik daar nu net onder, en ik ben pas 26, en sport veel..

   

  Eet veel groenten en hardloop regelmatig. Moet ik me nu zorgen gaan maken dat ik als ik straks 40/50 ook te hoge cholesterol ga krijgen?

   

  Dankje wel.

  Reageer
  #2

  Je totaal cholesterol is eigenlijk ook te hoog en je LDL zou eigenlijk ook lager moeten zijn. Veel groenten eten is natuurlijk goed, maar er zijn meer dingen die belangrijk zijn als het om cholesterol gaat. Dus toch eens goed kijken naar je voeding
  https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/cholesterol.aspx

  Reageer
  #3

  Ja dat dacht ik al. Raar dan dat me huisarts zegt dat het prima is.

  Reageer
  #4

  Het hangt er maar vanaf hoe je ernaar kijkt. als je alleen maar uitgaat van de bovengrens valt het wellicht nog mee, maar als je de bovengrens bereikt is het eigenlijk al wat te laat. Beter om er eerder iets aan te doen

  Reageer
  #5

  Wat vind u van me waardes?

  BBCode you used is not allowed.

  Reageer
  #6

  Als je naar de site van het voedingscentrum kijkt, dan zie je dat ze eigenlijk te hoog zijn. En het voedingscentrum gebruikt de laatst genormeerde waarden.
  Ik raad je dus aan er iets aan te doen. Kijk eens goed naar je voeding...

  Reageer
Reageer op: Cholesterol vraagje
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief