Lymfeklieren in de lies

 • #1

  Gistern heb ik waarschijnlijk mijn lymfeklieren gevonden in men lies ( langs beide kanten ) het zijn langwerpige voorwerpen van 1 cm ?

  Hoe weet ik nu als ze gezwollen staan of niet ?

  In de hals is dat easy als er bol staat in je zijde van je nek kan je het gemakkelyk voelen mah je lymfeklieren in de lies kan je toch moeilyker vinden ?

  Help ?

  Reageer
  #2

  Klinkt gekend.

  Ik heb vorige week ene klier uit m'n lies laten haen.

  Ik had er al enkele "maanden" last van en heb 2 maanden geledne beslist om een internist/endocrinoloog te raadplegen.

  Uit de verschillende bloedresultaten werd niets teruggevonden. Ze hebben me getest van HIV, tot SOA's tot CMV, zelf m'n tumormarkers. NIETS bleek terug te vinden in m'n bloed.
  RX-onderzoek toonde enkel een vergootte milt aan, maar dit kan "heel veel" betekenen.

  Veiligheidshalve hefet de arts beslist om de klier voor anato-ptahologisch onderzoek te laten uitvoeren.

  Ben in blijde verwachting van de diagnose.

  Het internet is een heel "slecht medium" om te gaan surfen naar diagnosen. Op den duur zou je denken dat je ten doode ben opgeschreven.

  Reageer
  #3

  Lichamelijk onderzoek door een arts kan jou duidelijk maken of je klieren gezwollen zijn of niet. Uit je beschrijving en je twijfel lijkt het mij van niet omdat het toch echt wel duidelijk is als ze gezwollen zijn.

  Reageer
  #4

  ik heb net dezelfde diagnose gehad, mijn klier was 5 m, ik wacht nu op de uitslag , al dean niet opereren.

  Reageer
  #5

  hoelang heeft die operatie geduurd? volledige verdoving? hoelang moet je daarvoor ih ziekenhuis?

  Reageer
  #6

  Het soort biopsie is afhankelijk van welke lymfeklier vergroot is en hoeveel weefsel er nodig is om een zekere diagnose te stellen. Als het om een biopsie gaat zal er met een naald in geprikt worden, dan kun je met een pleistertje erop weer naar huis. Bij een grotere snede word je dacht ik met een dagbehandeling op de OK geholpen om alles goed hygiënisch te laten verlopen.
  Wie heeft zo`n behandeling wel eens gehad? En hoe was dat dan gegaan?

  Reageer
  #7

  Voor het onderzoek aan een vergrote lymfeklier is voor de huisarts een aantal zaken van belang. namelijk het geslacht, en de leeftijd. Vrouwen en jonge mensen hebben een kleinere kans dat het eventueel kwaadaardig kan zijn. Hij of zij wil weten wat het risico op een infectie is geweest (SOA). Hij wil weten hoe lang de klier al vergroot is, en of je last hebt van nachtzweten en gewichtsverlies (echt een aantal kilo zonder dat er een goed verklaring voor is).

  Dan is de grootte belangrijk, meer dan 3 cm is meer verdacht dan kleinere klieren. Hoe volet de klier (hard, zacht, rubberachtig). En hij zal de lever en de milt onderzoeken of die vergroot zijn.

  Tenslotte zal hij bloedonderzoek doen naar o.a. ontstekingsparameters en misschien enkele speciale dingen als hij er een aanleiding voor vindt.

  Reageer
  #8

  jv4ever schrijft:

  hoelang heeft die operatie geduurd? volledige verdoving? hoelang moet je daarvoor ih ziekenhuis?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dagbehandeling betekent dat je een grofweg uurtje op de OK ligt, en 's avonds alweer naar huis mag.

  Reageer
  #11

  ik heb 2 jaar lang een zwelling in mijn rechterlies gehad.(4cm groot) ben eerst naar 2 verschillende huisdokters geweest en de antwoord was : het zal een vetbolleke zijn of een beetje ontstoken.

  ik was ongerust en ben naar het UZA geweest in Antwerpen. daar hebben ze een echo + foto's genomen en tenslotte naar orthopedie doorverwezen en nog hadden ze niks gevonden.

  ik heb een maand later een bloedonderzoek laten doen, maar daar was ook niets te vinden.

  tenslotte heeft de gynocoloog van mijn vrouw me doorverwezen naar een chirurg die mij onmiddellijk heeft geopereerd en de klier eruit gehaald. nadat de klier was onderzocht bleek het lymfeklierkanker te zijn! (Hodgkin)

  verder hebben ze mij volledig onderzocht met pet-scan ofdat ergens anders zou aangetast zijn, maar dat was niet het geval, het is plaatselijk gebleven. in dit geval gaan ze dit genezen met bestraling alleen. ik had wel bang omdat het 4cm groot was en dat het al 2jaar in mijn lichaam zat.

  Eerst heb ik natuurlijk op internet opgezocht en reacties gelezen. Voor deze ziekte moet je geen bang hebben. ook al is het in je hele lichaam dan is het nog te genezen. Toen ik de reacties had gelezen voor ik de dokter had gesproken dacht ik dat ik DOOD ging!!! dus mensen zeker niet panikeren en als je een bult hebt in je lies is het beste dat ze er een stuk uit halen en naar LABO sturen.

  SINT_AUGUSTINUS KONDEN ZE HET TERUGVINDEN

  VEEL BETERSCHAP ALLEMAAL.

  Reageer
  #12

  De Ziekte van Hodgkin komt vooral voor bij mannen van de leeftijd 15 - 40 jaar.

  Symptomen van Hodgkin zijn: pijnloze zwellingen van lymfklieren; periodiek koorts afgewisseld met een normale temperatuur; afvallen; nachtzweten; onverklaarde jeuk; vermoeidheid en opvallend is de pijn in lymfeklieren na het gebruik van alcohol.

  Reageer
  #13

  ik heb sinds een paar maanden ook pgezette klieren in mn lies, he zijn er best veel, doen pijn als je erop drukt, het brand, en trekt door naar mijn been.. heb pfeiver gehad, en heb gelezen dat het invloed kan hebben op hodgin.. dinsdag naar de dokter.. ben echt heel nerveus, en maak me zorgen.. wat denken jullie??

  Reageer
  #14

  Ik heb al jaren last van klieren in mijn lies.ben al geopereerd,ze hebben alle klieren weg gehaald,ik kwam bij een andere arts voor na controle en hij zei,vrouwtje ik had je dat bespaard.ze blijven terug komen.nou en gelijk heeft hij,ik heb nu een jaar constant op gezwollen klieren,gaan wel open maar niet weg.iedere dag loop ik met gaasjes en gebruik bactrobab zalf.

  Reageer
  #15

  Ik zou graag willen weten hoe het nu is met u aub
  Vriendelijke groeten

  Reageer
Reageer op: Lymfeklieren in de lies
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief