Pijn in huidlagen. Vet, bindweefsel?

 • #1

  Ik heb al enkele jaren "drukpijn" in mijn bovenbenen en billen. Daarmee bedoel ik dat wanneer ik met de vingertoppen lichte druk uitoefent of wanneer de kinderen over me heen klimmen, dat dit behoorlijk pijn kan doen. Onderhuids voelt het aan als plakkaten of een flinke pijnlijke knikker zoals in de bil.

  Heeft iemand hier ervaring mee? Is dit vet of bindweefsel? En is het te behandelen?
  Ik heb een normaal postuur, niet superslank maar ook geen overgewicht. Wel iets steviger rond de heupen sinds mijn eerste zwangerschap.
  Op zich kan ik wel leven met die onderhuidse plakkaten zoals ik ze noem,maar ik heb het gevoel dat ze de doorbloeding etc belemmeren van mijn benen. M'n benen zijn snel vermoeid en mijn onderbenen en voeten voelen soms wat stijf en opgezwollen. Niet enorm en heb ook geen extreme oedeem. Soms licht langs het scheenbeen.

  Wat zou het kunnen zijn en is hier een oplossing of verlichting voor?

  Reactie
  #2

  Moeilijk om er zo zonder onderzoek iets over te zeggen. Ga met de klachten naar een fysiotherapeut

  Reactie
  #3

  Ik loop al bij de fysio/manueel, maar hij kan daar ook weinig mee. Het is geen spier of gewricht pijn. Hij heeft wel eens tijdens een acupunctuur sessie een naald op de plek van die knikker in mijn bovenbil gezet. Deze is toen een poos iets kleiner geweest. Dat aanprikken was verder pijnloos.

  Reactie
  #4

  Hoi,

  Bedoel je echt acupunctuur of dry needling? Bij dry needling ben je vaak meerdere behandelingen nodig voor flinke knopen echt weg zijn.

  Je zou je fysio eens kunnen vragen naar je trigger points te kijken en die te behandelen,misschien heb je daar wat aan.

  Groetjes Suzan

  Reactie
  #5

  Hoi Suzan,

   

  Dry needling inderdaad.

  Die knikker in m'n bovenbil heeft hij toen eenmaal bewerkt en toen was hij een stuk kleiner. Jij hebt het over knopen, kunnen die zo groot als een flinke knikker (bonk) aanvoelen?

  Ik heb bij knopen altijd het idee dat het kleine punten zijn. Maar dat kan ik ook goed mis hebben natuurlijk.

  Reactie
  #6

  Hoi,

  Dat kunnen echt flinke harde plekken zijn! Vandaar ook mijn vraag.

  Want als het wel even geholpen heeft,zou het kunnen zijn dat de spier nog niet helemaal ontspannen was. Als je dan vaker behandeld wordt,  zullen  de spierknopen nog meer of helemaal weg gaan. En als je toch weer last krijgt en dan direct behandeld wordt,voorkom je dat het weer zo erg wordt.

  Zelf heb ik dit in mijn rug en schouders,als het heel erg is, ook in mn nek en  bilspieren. Mijn fysio "prikt" de triggerpoints sowieso elke twee of drie weken om ze minimaal te houden. In combinatie met massage,ook op de triggerpoints gericht.

  Je zou eens kunnen proberen of het voor jou werkt.....

  Reactie
Reageer op: Pijn in huidlagen. Vet, bindweefsel?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief