cystes op de lever

 • #1

  Bij mij zijn cystes op de lever geconstateerd.
  Dit is ontdekt,doordat ik regelmatig onder de ct scan moet vanwege darmkanker.
  Z
  Kunnen deze cystes kwaadaardig zijn of niet?
  En hoe is dit te ontdekken?

  Reageer
  #2

  Een levercyste is over het algemeen een vrij onschuldige aandoening. Er kan sprake zijn van één of van meerdere cysten in de lever.
  Levercysten komen voor bij 5 á 15% van alle volwassenen. De oorzaak van cyste-vorming in de lever is meestal niet bekend.

  In de meeste gevallen veroorzaakt een cyste geen klachten. Is er echter sprake van meerdere cysten, of een erg grote cyste, dan kunnen er wel klachten zijn. De lever is dan vaak vergroot en patiënten klagen over pijn in de bovenbuik.
  Wanneer een cyste gaat bloeden, geeft dit vaak hevige buikpijn. Ook kunnen er klachten optreden omdat een groter wordende cyste de galwegen en/of bloedvaten dichtdrukt.

  Een cyste die geen klachten geeft, wordt vaak bij toeval ontdekt bij echografisch onderzoek van de buik.
  Zijn er wel klachten dan vindt gericht onderzoek plaats. Dit om onderscheid te kunnen maken met eventuele andere aandoeningen waarbij ook cyste-vorming optreedt.
  Door middel van een leverpunctie kan een beetje vocht uit de cyste worden gehaald. Dit wordt vervolgens nauwkeurig onderzocht.
  De 'leverfuncties' in het bloed zijn meestal normaal.

  Cysten die geen klachten geven, hoeven niet behandeld te worden.

  Reageer
  #3

  En aantal mensen met erfelijk belaste lever- en/of niercysten heeft reeds onderling contact via email, telefoon of zelfs bezoekjes thuis.
  Echter, graag willen we deze mogelijkheid van contact aanbieden aan ieder die daar behoefte toe voelt.
  Daarom deze oproep aan mensen met erfelijke levercysten, om te melden of lotgenotencontact op prijs wordt gesteld! Op grond van de reacties zullen we kijken of bijv. een bredere lotgenotenbijeenkomst tot de mogelijkheden behoort. Reacties naar [email protected] of tel. 033 – 4220981.

  Reageer
  #4

  Hallo ik heb ook altijd pijn in de bovenbuik . en op foto en ego staan er  cysten op de lever .de dokter zegt als je het weghaal  kan je infectie krijgen . maar het blijft een raar gevoel want je voel toch dat er wat zit

  peter

  Reageer
Reageer op: cystes op de lever
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief