Kaliumgehalte

  • #1

    Ik had even een vraag:  Heb in een jaar tijd 3 maal een bloedonderzoek gehad voor allerlei dingen, daar is ook de nierfunctie, natrium en kalium in meegenomen. Het valt me op dat het kaliumgehalte telkens wat daalt, al is het nog wel binnen de grenzen. Het mag van 3.5 tot 5.3 staan. In maart 2018 stond het 4,5. In november 2018 4,1 en nu is het gezakt naar 3,8. Is dit een normaal verschijnsel of moet het nader worden onderzocht?

    Reageer
    #2

    Dat is een normaal verschijnsel

    Reageer
    #3

    Dank je voor de reactie John, maar moet ik het dan niet in de gaten houden, zoals om de zoveel tijd laten prikken? Wat als het verder gaat zakken?

    Reageer
    #4

    Denk dat het vooral gaat om evenwichtige voeding, met voldoende kalium en andere stoffen. Voldoende groente dus. Eventuele medicatie zorgt voor verlies aan vitaminen en mineralen. Bij vage klachten zou je ook advies kunnen vragen aan een orthomoleculair therapeut.

    Reageer
    #5

    Als je klachten gaat krijgen die op een te laag kalium gehalte duiden, moet je in ieder geval wel een onderzoek laten doen. Oorzaken van een lager kalium gehalte zijn o.a. braken, diarree en sommige medicijnen. Je kunt het zelf wat bijsturen door op je voeding te letten
    https://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/kalium.aspx

    Reageer
Reageer op: Kaliumgehalte


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief