• #1

  Ik maak me echt zorgen. Mijn zoon van 18 worstelt al jaren met zijn gezondheid. Het begon met afvallen (hij is 1.82m lang en weegt nog maar 50 kilo) Hij kan amper eten omdat hij steeds misselijk is en hij slaapt heel slecht waardoor hij doodmoe is. Daarnaast heeft hij ook regelmatig hoofdpijn en darmklachten. We lopen al een aantal jaar bij het ziekenhuis waar hij een heel team aan specialisten heeft. De kinderarts, medisch psycholoog, diëtist en hij staat op de wachtlijst voor de fysiotherapeut. Elk kwartaal wordt hij lichamelijk nagekeken. Zijn bloed wordt regelmatig onderzocht evenals zijn ontlasting en hij wordt elke kaar onderzocht. Lichamelijk kunnen ze niks vinden. De conclusie is dan ook dat het psychisch moet zijn. Maar het lijkt alsof we geen stap verder komen. Hij eet amper nog door de misselijkheid en slaapt zeer slecht op dit moment. Hij heeft continu hoofdpijn en ziet er zo slecht uit. Hij geeft zelf aan zich niet bewust te zijn van stress of iets dergelijks. Is er iemand die tips of advies heeft? Of dit herkend?

  Reactie
  #2

  Ik herken mijzelf deels hierin. Ik heb een angstoornis, daardoor heb ik stress met als gevolg misselijkheid als "bijwerking". Waardoor ik niet goed kan eten, 1.85 en 52kg (ben een jongen van 17) Op dagen dat ik toch goed eet kom ik echter geen gram aan. Ook darmklachten zoals obstipatie of spontane diarree, allemaal gevolg van stress of angst. Ook alle medische dingen waren helemaal goed bij mij.

  Ik herken mezelf alleen niet in de hoofdpijn. Toevallig had ik het wel, maar het bleek dat ik gewoon een bril nodig had.

  Mijn advies is om echt te kijken naar de psychische kant. Aangezien medisch alles oké is. Laat een psycholoog en psychiater ernaar kijken.

  Uiteindelijk stopt de medische wereld, en ik kan uit ervaringen zeggen dat als je daarin blijft hangen, het dweilen is met de kraan open. Maar dat was natuurlijk mijn ervaring, voor uw zoon kan het heel anders zijn.

  Zoek ook eens op Yes We Can Clinics. Daar ga ik binnenkort heen.

  Reactie
  #3

  Is hij ook getest voor coeliakie? Zijn er scans van zijn hoofd gemaakt? Is zijn serotonine niveau gecontroleerd? Is er een NET screening gedaan voor het carcinoïdsyndroom ?
  Hoe lang heeft je zoon de klachten al? Heeft hij in het verleden drugs gebruikt?

  Reactie
Reageer op: Zoon
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief