Magnesiumsuplement

 • #1

  Sinds kort probeer ik 1 theelepel magnesiumpoeder per dag. Om een mogelijk tekort aan te vullen en wat lichamelijke klachten te proberen te verminderen. Nu merk ik dat ik na inname enorm ga transpireren. Echt alsof ik net de douche uitstap. Dit duurt de gehele dag. Ik kan hierover niets vinden op internet. Juist dat het tegen zweten helpt. Ik wil graag weten wat de reden zou kunnen zijn.
  Ik ben schildklierpatient en slik Euthyrox al ruim 20 jaar. En krijg maandelijks een B12 injectie sinds 2012. Alvast bedankt. Mvg.

  Reageer
  #2

  Is er een tekort aan magnesium vastgesteld?  Het zou kunnen dat je te veel neemt..

  Reageer
  #3

  In een magnesiumpoeder zitten waarschijnlijk geen hulpstoffen waar je klachten van zou kunnen krijgen. Zou de magnesium zelf dus moeten zijn. Zou een teken kunnen zijn dat je het hard nodig hebt. De ene of de andere magnesiumverbinding kan nog uitmaken. Sowieso is een organische  verbinding het beste. Gebruik zelf magnesiumbisglycinaat. Bij schildklierproblemen is het wel goed om ook wat aan de oorzaken te doen, zoals insulineresistentie, oestrogeendominantie, belasting met zware metalen, tekorten aan stoffen als selenium en jodium enz. Kan ook zijn dat je vitamine D nodig hebt.

  Reageer
  #4

  @ Catootje

  In een magnesiumpoeder zitten waarschijnlijk geen hulpstoffen waar je klachten van zou kunnen krijgen.   Deze stelling klopt niet helemaal. Zeker niet als je niet weet welk supplement gebruikt is.

  Voordat magnesium als een voedingssupplement kan worden gebruikt, moet magnesium altijd aan drager worden gebonden. De magnesium in deze verbindingen is hetzelfde, alleen de stof waaraan magnesium is gebonden, verschilt. Bij zogenoemde organische verbindingen is magnesium gebonden aan een stof uit de levende natuur, zoals ascorbaat (dat ook in vitamine C zit). Bij anorganische verbindingen gaat het om een stof uit de dode natuur, zoals chloride (dat ook in keukenzout zit).  En dat zijn slechts 2 voorbeelden van de grofweg 14 bekende verbindingen. Deze hulpstoffen kunnen welke degelijk klachten veroorzaken, als je daar gevoelig of allergisch voor bent.

  Reageer
Reageer op: Magnesiumsuplement
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief