Traagwerkende schildklier met ramadan

  • #1

    Kan ik met de ramadan meedoen terwijl ik een traag werkende schildklier heb? Ik moet eigenlijk elke ochtend een pil innemen, maar nu doe ik dat wanneer er gegeten en gedronken mag worden. Is dit wel verstandig?

    Reageer
    #2

    Nee dat is niet verstandig. Beter om niet te wisselen met de pil. Omdat je de aandoening hebt, zou je beter niet aan de Ramadan mee kunnen doen. Vooral het overdag niet mogen drinken is een probleem.

    Reageer
    #3

    Het gaat er hier om dat je je medicatie áltijd nuchter moet innemen; wat schuiven met de tijd is van minder groot belang. De Ramadan is al best zwaar voor je lichaam. Normaal vangt de schildklier dat op met een aanpassing van de productie. Die optie heb je niet, je slikt een vaste hoeveelheid 'voorraad'. Dus is een zo gelijkmatig leven voor schildklierpatiënten altijd aan te raden.

    Rond je medicatie zal je dus of pas na een half uur mogen eten of (minstens) 2 uur moeten wachten na het eten voor je je medicatie inneemt. Dat je medicatie in deze periode optimaal wordt opgenomen voor het lichaam heb je wel nodig. Niet alleen om de maand door te komen. Maar vooral omdat je het risico loopt nog maanden ontregelt te raken en met klachten rond te lopen, door die ene maand....

    Reageer
Reageer op: Traagwerkende schildklier met ramadan


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief