Traagwerkend schildklier

 • #1

  Hi lieve mensen, ik heb een tijdje geleden een nieuwe start gemaakt. Ik heb namelijk mijn eetpatroon verandert en ben begonnen met 4 keer in de week te gaan sporten.

  Helaas heb ik een jaar geleden gehoord dat ik een traagwerkend schildklier heb. Dit vind ik zo vreselijk, omdat ik hierdoor een gewichtstoename heb gekregen. Nu heb ik medicijnen gekregen voor mijn schildklier en moet ik om de 6 weken langs de prikpost gaan, zodat mijn schildklier wat beter werkt. Buiten de gewichtstoename voel ik me ook altijd moe en heb het zo snel warm. Ik ben actief bezig in mijn dagelijkse leven en sport er ook bij. En ik volg ook nog eens een dieet. Alsnog val ik niet af en kom ik aan. Ik ben langs een dietist gegaan en heb alles geprobeerd.. ik voel me zo radeloos...

  Heeft iemand ook een traagwerkend schildklier en herkent dit bij zich zelf? Ik hoor graag jullie gouden tips.

  Alvast bedankt

  Reactie
  #2

  Voor een gezond gewicht en gezonde hormonen is een stabiele bloedsuikerspiegel belangrijk. Daarom zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Beter dus geen appeltje uit het vuistje en ook geen suiker in je thee of koffie. Bepaalde voedingssupplementen kunnen meehelpen om je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Bij schildklierproblemen zou je de onderliggende problemen moeten aanpakken, zoals ook voedingspatroon, insulineresistentie/oestrogeendominantie, belasting door gifstoffen, tekorten aan voedingsstoffen enz.

  Reactie
Reageer op: Traagwerkend schildklier
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief