Hitte aanvallen

  • #1

    Sinds een tijd heb ik heel veel last van een soort hitte aanvallen, ik krijg het plots heel warm en begin er van te zweten, na een paar minuten is het weer weg. Het voelt een beetje als de soort hitte die komt opzetten als je koorts hebt. Verder ben ik 22 jaar oud en heb ik pas geleden nog een bloedonderzoek laten doen bij de dokter waarvan alles in orde leek te zijn. Hebben meer mensen hier last van?

    Reageer
    #2

    Ben je nog maals naar de dokter geweest ik heb er af en toe last van dat ik het ineens warm heb maar ben er niet voor naar de dokter geweest weet niet of dat echt nodigis

    Reageer
    #3

    Bij dit soort klachten kunnen factoren spelen als voeding, tekorten aan diverse voedingsstoffen en ontregelde hormonen. Je zou advies kunnen vragen op natuurgeneeskundig gebied. Ik had zelf in mijn puberteit dat ik last had van afwisselend koud en warm. Onder andere teunisbloemolie heeft geholpen.

    Reageer
    #4

    Ik heb het vooral savonds. Duurt enkele minuten en gaat dan weer weg. Volgens mijn ha komt het van stress waar ik al langere tijd aan blootgesteld ben. Heb ook diabetes maar dat is onder controle. Wel 10 kg verloren ook door de stress.Loop bij een Psychologe maar de hitte aanvallen blijven, iedere avond weer. Wordt er zo moe van.

    Reageer
    #5

    @MO, bij diabetes heb je te maken met insulineresistentie. Het beste is om daar wat aan te doen, middels voeding en bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren die de insulinegevoeligheid helpen te verbeteren. Dat zou ook kunnen schelen in je huidige klachten.

    Medicijnen zorgen voor tekorten aan voedingsstoffen die juist belangrijk zijn voor de insulinegevoeligheid. Bij langdurige stress verbruikt je lichaam meer voedingsstoffen en is de opname ervan ook slechter. Als je lichaam voldoende voedingsstoffen krijgt, ben je minder stressgevoelig.

    Reageer
    #6

    ben 70 jaar heb al 14 jaar last van hitte aanvallen,duren bij mij een paar uur meestal lig ik met een natte washand en keuken papier het vocht op te nemen,de handen worden vuurrood van binnen,en daarbij voel ik me niet lekker,het bloedplaatje geeft goed aan,ze kunnen niets vinden wordt er gezegd,nu al een jaar last van hartritme stoornissen,wat ook terug blijf komen,kan iemand mij in godsnaam vertellen waar dit vandaan komt????

     

    Reageer
    #7

    Moeilijk om daar zo iets over te zeggen. Je zou eens naar een vaatchirurg kunnen gaan voor een vaatonderzoek

    Reageer
    #8

    Ook ik heb al sinds mn 32e last van hitte aanvallen. Maar last is eigenlijk niet het juiste woord. Ben er radeloos van. Er schijnt niets aan te doen. Stopte met menstrueren met 47 jaar. Ben verder gezond en er is geen afwijking in mn bloed te vinden. Ondertussen ben ik nu 57 jaar voor werk afgekeurd en kan zeggen dat ik er volkomen gek van word. Ik eet niet altijd regelmatig maar kan ook niet ontdekken of het nou daar iets mee heeft te maken. Als ik me druk maak is het wel erger dus met emoties heeft het wel te maken denk ik. Ik ben al wel blij om hier nu te lezen dat andere mensen dit ook hebben. Jammer dat er geen oplossing voor schijnt te zijn. Ik ben er erg onzeker van geworden en ga nergens heen zonder mn waaier waar ik niet zonder kan. Het is onbeschrijflijk vervelend. Zou soms mn huid wel willen afstropen en binnenste buiten willen keren om die hitte kwijt te raken. Het is gewoon absurd. Voor iedereen die hier last van heeft, enorm veel sterkte gewenst. En als iemand mij iets zinnigs kan vertellen om eraf te komen. Graag! Maar ik heb de hoop al opgegeven dat t ooit zal stoppen. Alsof mn thermostaat kapot is maar toen ik dat mn huisarts vertelde toen ik 32 jaar was lachte hij alleen maar. Voelde me niet serieus genomen. Ongelofelijk dat het zo lang moet duren en denk ook dat ik het tot mn dood zal blijven houden. Klinkt erg maar zo ervaar ik t. Gelukkig wordt het weer winter en kan ik eerder afkoelen. Heb de verwarming in huis ook maar op 14 graden staan zodat ik bij een hitte aanval eerder afkoel. T is te gek voor woorden. Sommige dagen/avonden heb ik er elke 45m een zonder enige aanleiding. Het is om van te huilen.

    Nogmaals sterkte iedereen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @Samoy, denk toch ontregelde hormonen. Zo vroeg stoppen met menstrueren kan ook een teken zijn dat er iets niet helemaal goed zit. Misschien eens advies vragen op orthomoleculair gebied; iemand die ook verstand heeft van hormonen. Je voedingspatroon kan een rol spelen maar ook tekorten aan bepaalde voedingsstoffen. Belangrijk is altijd wel om te zorgen voor complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft.

    Als je de pil of andere hormonale anticonceptie hebt gebruikt: die werken ontregelend op je eigen hormoonhuishouding, werken verhogend op het cortisol en zorgen voor verliezen aan vitaminen, mineralen en andere stoffen. Dit herstelt zich niet vanzelf na het stoppen met gebruik.

    Op energiekevrouwenacademie of in het boek het energieke vrouwenvoedingskompas vind je veel zinnige informatie over de hormoonhuishouding. Dan hoop ik dat je met dit alles toch weer een keer kan lachen, in plaats van huilen.

    Gebruik zelf natuurlijke progesteroncrème, een bijna wondermiddel voor vrouwen in of voor de overgang maar ook na de overgang, al liggen de verhoudingen van hormonen dan weer anders. Denk ook aan gebruik van lijnzaad, dat een teveel of tekort aan oestrogeen helpt te balanceren.

    Reageer
    #10

    @catootje

    Wat fijn dat u een reactie geeft. Dank daarvoor Catootje! Alleen daarom kan ik alweer (glim)lachen.

    Ik heb idd wel de pil geslikt vanaf mn 15 of 18 (paar keer gestopt en weer begonnen in mn tienerjaren) maar stopte daar mee rond mn 30e.

    Ik zal een kijken of ik iets of iemand kan vinden op orthomoleculair gebied en ik zal zeker gaan kijken op de energiekevrouwenacademie.

    Ik herinner mij dat mijn huisarts mij zoveel jaar geleden wel hormonen wilde voorschrijven maar zijn waarschuwing van dat ik daar een verhoogde kans op borstkanker, baarmoederhalskanker en allerlei andere soorten kanker kreeg.. deden mij ervan afzien.

    Mn voeding is idd niet regelmatig dus mss dat ik daar toch wat meer discipline in op zal moeten brengen.

    Nogmaals bedankt.

     

    Reageer
    #11

    ben man van 59.

    heb sinds enkele weken hitte aanvallen, vooral in de nacht, verschrikkelijk. Heb af en toe het gevoel dat ik in brand sta. Hitte aanvallen duren soms uren.

    Weet iemand waar dit vandaan komt ??

     

    Reageer
    #12

    Moeilijk te zeggen zonder enig onderzoek. Ga met de klacht naar de huisarts

    Reageer
    #13

    Beste Tandor 

    ben inderdaad bij de huisarts geweest, door verwezen naar een internist, dacht dat het aan de bijnieren lag, niet dus.

    Wat ik wel weet dat ik plots ben gestopt met venlafaxine 75mg. 2 maanden later zijn de hitte aanvallen begonnen.

    zou het daarmee te maken kunnen hebben ??

    heeft u ook last van hitte aanvallen ??

     

     

     

     

    Reageer
    #14

    Het zou ermee te maken kunnen hebben

    Reageer
    #15

    Helaas heb ik ook korte hitteaanvallen, 3x per nacht en ook regelmatig overdag! Sinds kort heb ik last van Boezemfibrilleren en zijn deze aanvallen verergerd! Ik slik bloedverdunners, betablokkers en bloeddrukverlagers! Misschien wordt het erger door een van deze pillen?

    Ik ben 67 en al lang uit de overgang. Allemaal zo raar.

    Graag jullie reactie en dank daarvoor.

    Groetjes, Marianne

    Reageer
Reageer op: Hitte aanvallen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief