Repeterende kortdurende pijn in linkerzij

  • #1

    Na een etentje, afgelopen vrijdagavond, kreeg ik een stekende pijn in mijn linkerzij, net boven het heupbot.

    Zaterdagochtend herhaalde zich dat een paar keer, en vanaf een uur of twee 's middags kwam het met grote regelmaat. Om de 3 a 4 minuten, een opzwellende pijn, de pijn bouwde zich op in ca 6 seconden en verdween dan vervolgens in een milliseconde. Dit heeft ongeveer twee uur geduurt en toen was het over.

    Ik ben ongeveer 5 weken geleden begonnen met een suikervrij en koolhydratenarm dieet vanwege schommelingen in mijn bloedsuikerspiegel. Bij het etentje heb ik, zonder er bij na te denken, een toetje gegeten met veel suiker. Mischien dat dat de oorzaak was?

    Qua locatie van de pijn heb ik het vermoeden dat het mijn dikke darm is geweest.

    Mijn vraag: heeft iemand een idee wat bovenstaande klacht is geweest?

    Reageer
    #2

    Er valt niet met zekerheid te zeggen wat de oorzaak is geweest van de klachten die u beschrijft. Zeker zonder lichamelijk onderzoek zou dat gissen zijn. Mogelijk de darmen, misschien de lever, of anders de alvleesklier.

    Trouwens, is de ontlasting normaal geweest voor, tijdens en na de klachten?

    Fijn dat de klachten over zijn en als de problemen toch weer opnieuw beginnen, ga dan even naar de huisarts.

    Reageer
    #3

    mijn onderbuik pijn gaat gepaard met misselijk en heel de tijd diaree
    A

    Reageer
    #4

    Misselijkheid, diarree en buikpijn zijn veel voorkomende klachten die goed zouden kunnen passen bij een acute gastritis (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Gastritis) en enteritis (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Enteritis), een maag-darm infectie.

    Meestal gaat dit weer vanzelf over, dus echt zorgelijk lijken je klachten niet. Maar je zult je er zeker ziek bij voelen, vervelend dus.

    Zorg ervoor dat je voldoende drinkt, want bij diarree is eigenlijk het grootste probleem dat je te weinig vocht binnenhoudt, en dus kan uitdrogen.

    Reageer
    #5

    Buikgriep is de verzamelnaam voor klachten die vaak veroorzaakt worden door maag-darmontstekingen (gastro-enteritis). Zoals alle ontstekingen kan een darmontsteking gepaard gaan met en/of veroorzaakt worden door een infectie (darminfectie), maar er kan ook een ontsteking zonder enige infectie zijn.

    De ziekten worden gekenmerkt door een ontsteking aan de slijmvliezen van de maag en de darmen. De meest algemene symptomen zijn buikpijn, weinig eetlust, koorts, diarree en braken.

    Als alleen de maag is aangedaan, wordt gesproken van een gastritis (maagontsteking). Als alleen de darmen zijn betrokken, is er sprake van een enteritis (darmontsteking).

    Buikgriep kan worden veroorzaakt door een besmettelijk virus zoals norovirus, een bacterie zoals Salmonella (voornamelijk in de Derde wereld) of een parasiet zoals Entamoeba histolytica.

    De meestvoorkomende behandeling van buikgriep bij zowel kinderen als volwassenen is rehydratie, dat wil zeggen aanvulling van het vocht dat tijdens het ziekteproces wordt verloren. Hiervoor zijn speciale rehydratievloeistoffen op de markt. Bijvoorbeeld ORS.

    Wordt de buikgriep veroorzaakt door bacteriële ontsteking, dan zijn er medicijnen beschikbaar. Het gebruik van middelen tegen diarree kan helpen in geval van een bacteriële ontsteking. Middelen op basis van actieve kool (bijvoorbeeld Norit) zorgen ervoor dat de schadelijke stoffen in het maagdarm kanaal geadsorbeerd worden en via de ontlasting het lichaam verlaten.

    Vaak wordt gedacht dat de normale manier van eten niet voortgezet kan worden tijdens buikgriep, maar aangezien het niet bewezen is dat dit kwaad kan, en volgens artsen de normale manier van eten juist wél goed is, hoeft men zich daar geen zorgen om te maken. Ook is er geen bewijs dat het verstandig is om de laatste maaltijd ongeveer 3 uur voor het slapengaan te nemen.

    Reageer
    #6

    Antwoord op Anoniem:

    Ontlasting was oke, normaal. Wel had ik tot afgelopen donderdag een week lang gele ontlasting. (gegoogled: zou de gele kleur kunnen zijn ontstaan door "bilirubine"; afbraakproduct van hemoglobine, als gevolg van suikervrij/koolhydratenarm dieet?)

    Ik lijk sowieso zwakke spijsvertering te hebben; Op mijn 20e een maagzeer in twaalfvingerige darm, ooit een keer poliep verwijderd uit dikke darm (kwam aan het licht bij endoscopie, dit onderzoek had ik vroeger tweejaarlijks vanwege erfelijke darmkanker waarvan nu via DNA onderzoek is uitgewezen dat ik geen erfelijke belasting heb), chronisch last van zachte ontlasting, vorige jaar regelmatig last van aarsmaden gehad.

    Ik ben dus wel erg alert op pijnen en wijziging in darmstelsel.

    Reageer
    #7

    Gezien de medische voorgeschiedenis waarin er zich nog al wat voorgevallen heeft, is het wellicht verstandig eerder naar de huisarts te gaan dan anderen waarbij de genoemde symptomen in de eerste week waarschijnlijk kunnen worden toegeschreven aan een maag/darm infectie.

    Reageer
    #8

    ik heb ook nu twee dagen erg pijn in me linker zij stekende pijn echt om naar van te worden

    maak me er zorgen om

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als je je zorgen maakt, dan ga je naar de huisarts.

    Reageer
Reageer op: Repeterende kortdurende pijn in linkerzij


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief