Gezichts- en korte termijn geheugenverlies

 • #1

  Hallo,

  Ik heb een vraagje over de gezondheid van mijn moeder.
  Mijn moeder is een vrouw van 80 jaar en is altijd 'gezond' geweest, ze is heel actief en heeft nog nooit een bril gedragen.
  Sinds een maand kan ze bijna niets meer zien, slechts wazige vlekken. Twee weken geleden merkte ik dat heel haar korte termijngeheugen weg is.
  Als je iets tegen haar zegt dan is ze het na 5 min volledig vergeten, laatst vroeg ik of ze wel gegeten had, ze antwoorde van ja maar ik zag de vis nog in de oven staan.. Dit kan toch niet in twee weken tijd iemand overkomen zonder dat er iets gebeurd is?
  De huisarts heeft gezegd dat hij denkt dat het ligt aan een ontsteking van haar ogen dus is er een afspraak gemaakt in het oogziekenhuis te Rotterdam, het probleem alleen is dat dit pas over 2 maanden is!
  Ik weet nu niet wat ik moet doen, ze kan niet voor zichzelf zorgen want ze ziet niets en vergeet ook te eten. Nu ga ik zo vaak als ik kan naar haar toe maar ik werk 5 dagen in de week dus ik kan niet continu opletten of alles wel goed gaat.
  Zou ik nog een afspraak maken met de huisarts? Ik ben echt ten einde raad!

  Alvast bedankt!

  Groetjes Yvonne

  Reageer
  #2

  ik zou zeker teruggaan naar de huisarts.
  denkt u zelf ook dat het een oogontsteking is? het lijkt nml wel op een CVA.
  dit zou ik met de huisarts bespreken.
  een oogarts is niet de arts waar u moeder nu eerst heen moet, de neuroloog zou meer voor de hand liggen.
  eerst een CVA uitsluiten, daarna naar oogarts om te kijken of het inderdaad een ontsteking of staar is.
  ook moet er besproken worden dat u moeder nu niet voor zichzelf kan zorgen, misschien kan de huisarts zorgen dat ze voorlopig wordt opgenomen in een verpleeghuis.
  sterkte, Brenda

  Reageer
  #3

  Als gevolg van een ontsteking kunnen oudere mensen snel en gemakkelijk helemaal 'de kluts' kwijtraken. Op zich zijn de klachten uw moeder daaromtrent nog mild maar daarom niet minder zorgelijk. De huisarts is degene die hier de vinger aan de pols moet houden, samen met de familie van uw moeder.

  Reageer
Reageer op: Gezichts- en korte termijn geheugenverlies
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief