Medelung/ leri weill, wie kan me meer vertellen

  • #1

    Hallo Allemaal,

    Ik weet sinds 2 jaar dat ik Madelung heb.
    De orthopeed waar ik destijds was kon mij daar niets van vertellen. Ik was dan ook binnen 2 min de spreekkamer uit.
    Wat ik graag zou willen weten :
    1. Wat houdt een operatie aan je pols in bij madelung. Wat zijn de voor en nadelen, en wat zijn de complicaties.
    2. hoe groot is de kans dat dit lengte verschil ook in mijn benen zit (aangezien ik al geruime tijd veel last heb van mijn rug)
    3. waar kan ik heen voor meer informatie? ( op internet is namelijk erg weinig te vinden over Madelung, zeker in het Nederlands )

    groetjes Lisette

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3

    Een Madelungs deformiteit is een een verzamelnaam voor aandoeningen waarbij de radius te vroeg aan de ulna komt vast te zitten als gevolg van trauma, van verkeerde botgroei, door genetische afwijkingen, of zonder een bekende oorzaak. Bij al deze vormen is er dus sprake van een min of meer dezelfde afwijking aan de pols. Als de deformiteit een gevolg is van afwijkingen aan de geslachtsorganen dan wordt het de ziekte van madelung genoemd.

    De meest voorkomende behandeling is fysiotherapie om de pols beter te kunnen bewegen. Bij een operatie wordt de ellepijp verkort en de radius rechtgemaakt waardoor het gewricht netjes recht komt te staan, en soms wordt de pols gefixeerd.

    Er bestaat een kans op skeletafwijkingen zij de ziekte van madelung, dat kan de orthopedisch chirurg met u onderzoeken.

    Voor betrouwbare Nederlandse informatie kunt u zich wenden tot de de consumentensite van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging: http://www.zorgvoorbeweging.nl/

    Reageer
Reageer op: Medelung/ leri weill, wie kan me meer vertellen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief