Bloed druk meters

  • #1

    Beste.
    Een bloed druk meter die boven en onderdruk weergeeft en hartslag
    Is die betrouwbaar?

    Reageer
    #2

    Ik zou het niet kunnen zeggen. Er zijn zoveel verschillende bloeddrukmeters.....

    Reageer
    #3

    Jonas, Het hangt van meer dingen af of je metingen dan betrouwbaar zijn.

    Het begint met een goede bloeddrukmeter, Ik heb zelf een half jaar geleden (in overleg met de huisarts een OMROM bloedrukmeter aangeschaft. Dat is een van de betere merken.
    Belangrijk is ook dat je je bloedrukmeter bij de huisarts laat ijken. De meetwaardes daar vergelijkt met de geijkte bloeddrukmeters op de huisartsenpraktijk.

    Maar de manier waarop je zelf meet moet ook betrouwbaar zijn. Niet kort daarvoor gegeten hebben of koffie gedronken hebben of teveel actief zijn geweest, of allerlei afleiding hebben gehad. Je rust nemen voordat je met metingen begint. En één enkele meting kan ook een misleidend beeld geven. Het kan een uitschieter zijn. Vaak geeft de eerste meting hogere waardes dan opvolgende metingen en dat kan te maken hebben gehad met activiteit te kort ervoor, of opwinding die nog niet genoeg is afgezakt. Een kleine reeks metingen achter elkaar is beter, maar wel steeds met een aantal minuten tussenpose, waarin je kalm blijft zitten en niets doet. Ook niet op je telefoon kijkt. De rust blijven houden is belangrijk.
    Dan zie je vanzelf of de opeenvolgende metingen teveel variëren (en dus wat minder betrouwbaar zijn), of dat de meetwaardes ongeveer hetzelfde beeld laten zien en elkaar bevestigen. Uitschieters (die er ook vaak zullen zijn bij het meten) moeten niet te serieus genomen worden.

    Succes.

    Reageer
Reageer op: Bloed druk meters


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief