Onnauwkeurige bloeddrukmeters

 • #1

  Hallo,

  Sinds een enige tijd check ik regelmatig mijn bloeddruk, maar betwijfel ik de nauwkeurigheid van dit soort apparaten. Ik gebruik voor thuis namelijk de Medisana BU 510, meestal kom ik uit op een bloeddruk rond de 133/82 wat ik best hoog vindt voor mijn leeftijd. Ik ben een 30 jarige man, 76 kilo en ik doe 2 keer per week 10km hardlopen en regelmatig wandelen. Verder eet ik veel groentes.

  Als ik de reviews af ga van deze bloeddrukmeter lees ik veel klachten over onnauwkeurige metingen in vergelijking met bijv. bij de huisarts. Dit is mij ook opgevallen, want als ik bij mijn kennis de bloeddruk test zit ik meestal lager rond de 120/80. Ook ben ik eens gaan kijken wat dan een goedgekeurde bloeddrukmeter is door de hartstichting en kwam ik op een selectie van bol.com.

  Als ik dan reviews bekijk van bijv. meters als de Omron X2 of X3 dan lees ik ook hier mensen die onnauwkeurige metingen krijgen. Hier wordt ik zelf moe en onzeker van, want als ik ga testen wil ik gewoon goed zitten en dat het voornamelijk nauwkeurig gemeten wordt.

  Waar zit dit hem in? Wat is goed en wat niet en waar kan je nog op vertrouwen? Ik wil niet iedere keer hier voor naar de huisarts gaan. En aangezien er dus zo veel verschil in zit, ga ik nu twijfelen aan al dit soort apparaten. Is jullie dit ook eerder opgevallen en wat raden jullie aan?

  Alvast bedankt!

  Reageer
  #2

  Waarom meet je voortdurend je bloeddruk? Is daar een reden voor?

  Reageer
  #3

  Omdat ik graag controle heb over mijn gezondheid. Bloeddruk is wat je vaak niet zal voelen, dit maakt mij ook onzeker. Een piloot wil ook graag exact weten hoe hoog hij vliegt. Daarnaast slik ik sinds een tijdje citalopram waarbij hogere bloeddruk een bijwerking kan zijn.

  Reageer
  #4

  Je moet de meter een keer meenemen naar de huisarts. Daar dan de bloeddruk zelf meten en de huisarts laten meten. Dan weet je meteen hoe betrouwbaar de meter is die je gebruikt

  Reageer
Reageer op: Onnauwkeurige bloeddrukmeters
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief