De pil

  • #1

    Hoi,
    Ik ben twee pillen vergeten in week 2 van de strip. De pil heb ik na de vorige 2 strips doorgeslikt, dus nog geen stopweek gehad.
    Ik zou volgens een hulpmiddel van Sense geen risico lopen op zwangerschap, maar moet wel rekening houden met het volgende:
    -----
    - OF je begint nu meteen met de stopweek en slikt maximaal 7 dagen geen pil. Je wordt dan ongesteld. Op dag 8 begin je met een nieuwe strip.
    - OF je neemt de laatste vergeten pil alsnog meteen in en houdt aan het eind van je strip geen stopweek, maar begint meteen met een nieuwe strip.

    Met beide opties ben je beschermd tegen zwangerschap als je penis-in-vagina seks gaat hebben!
    -----

    Ik heb er voor gekozen om niet direct een stopweek in te lassen. Dan wordt er dus geadviseerd om aan het eind van de strip geen stopweek in te lassen, maar te beginnen met een nieuwe strip.

    Ik denk er over na om te stoppen met de huidige pil i.v.m. hevige bijwerkingen. Als ik niet zou doorslikken na de laatste pil uit de strip, betekent dit dat ik in de stopweek al niet meer beschermd ben? Of moet ik dit anders zien?

    Met vriendelijke groet,

    Reageer
    #2

    Als je de pil doorslikt en je vergeet 1 of meerdere pillen dan zijn de regels van toepassing zoals die in de bijsluiter staan bij pil vergeten in week 2. Ik zou wel de laatst vergeten pil nog nemen ook als je er dan 2 op een dag zou moeten nemen. Dat is niet voor de bescherming maar om een doorbraakbloeding te voorkomen.

    Reageer
Reageer op: De pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief