Voeten, wat is een synorthose?

  • #1

    weet iemand wat synorthose is? ik zag dit op een doorverwijzing staan van mijn zoon voor de radioloog maar ik kan in geen enkel woordenboek de betekenis van dat woord vinden

    Reageer
    #2

    Ik denk dat u onjuist gelezen heeft, of de huisarts heeft onduidelijk geschreven, een bekende kwaal van dokters. Waarschijnlijk staat er [u]synartrose[/u] geschreven, zou dat kunnen kloppen?

    Een synartrose is een soort gewricht dat normaal gesproken weinig of geen bewegingen kent. Er zijn twee soorten: een [u]synchondrose[/u], waarbij de botten met elkaar verbonden zijn door kraakbeen, en een [u]synostose[/u] waarbij twee van orgine gescheiden botten aan elkaar groeien tot één bot (vb. schedel).

    Reageer
    #3

    het zou kunnen, op zich was het duidelijk geschreven maar de uitleg die u geeft lijkt er wel op, de voeten van mijn zoon zijn heel erg te buigen naar de buitenkant ,hij heeft geen hollingen in zijn voeten en staat als het ware op de binnenkant van zijn voeten waardoor zijn hakken scheef staan.Dus uw uitleg lijkt er wel op.
    heel erg bedankt voor uw reactie

    Reageer
Reageer op: Voeten, wat is een synorthose?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief