Psychische problemen en zwanger zijn

 • #1

  Hallo, mss een hele stomme vraag. Maar m’n vriend en ik hebben een kinderwens, nu ben ik gwn zoo bang, dat als ik zwanger zou zijn jeugdzorg word ingeschakeld, ik zit onder pleegzorg omdat ik niet bij m’n ouders woon, en ik zit onder behandelingen bij ggz PsyQ voor een emotieregulatie stoornis/borderline.nu zit ik bij stichting MEE via pleegzorg, voor als ik vragen had en al die dingen. Nu hebben ze bij het PsyQ ggz een IQ test gedaan, bleek het dat PsyQ niet bij mij past, word ik doorverwezen naar een locatie waar ze mij echt kunnen helpen. Nu is mijn grooste angst, dat ik gwn zo bang ben dat als ik een kind zou krijgen dat jeugdzorg er word bij betrokken, terwijl ik weet dat ik m’n kind gwn zelf zou kunnen opvoeden. Is dit het geval dat jeugdzorg al bij een zwangerschap word ingeschakeld? Ik heb gelezen op internet dat vrouwen met psychische problemen, jeugdzorg al word ingeschakeld tijdens zwangerschap

  Reageer
  #2

  Hoi,

  leuk dat jullie een kindje willen. Bel anders jeugdzorg eens, zij weten het antwoord vast.

  Met jouw problemen kun je misschien ook wel wat hulp gebruiken? Jeugdzorg is geen negatieve zorg, maar juist om ouders te helpen hun kind goede zorg te geven.

  Een vriendin met veel stoornissen heeft kinderen gekregen zonder jeugdzorg, maar uiteindelijk heeft ze wel hulp erbij gekregen omdat het te zwaar is voor haar. Haar kinderen hebben die hulp ook nodig.

  Reageer
Reageer op: Psychische problemen en zwanger zijn
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief