Bloedwaarden en urine

 • #1

  Ben een vrouw van 61

  Al lange tijd ben ik altijd moe en goed ziek.  Ook constant pijn in maag, buik en onderbuik, misselijk en na 4 happen eten al weerstand tegen eten.  Zeer slechte stoelgang . Eind vorige jaar ging het goed fout en heb ik 3 weken in 2 ziekenhuizen gelegen, 4 operaties (niet te stoppen neusbloedingen)en tijdens het verblijf werd meerdere malen gemeld dat de bloeddruk flink te hoog was (slikte hier overigens al medicijnen voor) , kalium te laag en hoge ontstekingswaarden. Verder bleek dat ik een (gelukkig onschuldige) Tumor in mijn hoofd heb en 2 lacunaire infarcten had gehad.

  Nadat ik ontslagen ben uit het ziekenhuis bleef ik ziek en moe maar mijn huisarts wil mij niet verdere helpen

  Uiteindelijk na dreigen met een bedrijfsarts toch een verwijzing gekregen voor een internist.

  Ook deze arts beperkt zich alleen tot een bloed en urineonderzoek.

  Bij de afspraak voor de uitslag geeft zij aan dat alles goed is terwijl een aantal waarden sterk afwijken van de referentiewaarden:

  Leukocyten in urine met een referentie van< 25 is 92 h en Erytrocyten met een referentie van < 10 is 27h  verder is in het bloed de CRP referentie <5 en is de waarde 19h. h is hoog volgens de uitleg.

  Kalium is 2.9 dus te laag.

  Inmiddels ben ik alle vertrouwen kwijt en vraag mij af of deze uitslagen echt wel zo goed zijn

  als dat de internist zegt.

  Heb ook alweer meerder neusbloedingen gehad en blijf ziek en bij te veel inspanning verhoging of koorts.

  Weet iemand of deze waarden u echt te hoog of te laag zijn ?

  Is er iemand die ook bekend is met niet te stoppen neusbloedingen  die wellicht dezelfde klachten heeft.

  alvast dank voor een eventuele reactie van iemand die redelijk radeloos gebint te worden.

  Reageer
  #2

  Leukocyten, erytrocyten en de CRP waarde wijzen eigenlijk op een infectie.
  De neusbloedingen kunnen met hoge bloeddruk te maken hebben. Eet en drink je voldoende? Ben je bekend met blaasontstekingen?

  Reageer
  #3

  Dank voor deze snelle reactie

  De hoge bloeddruk zou een verklaring kunnen zijn echter in september ging het weer 3 keer mis met een bloeddruk van 141/85.

  Deze bloedingen heb ik wel zelf kunnen stoppen na ongeveer 3 kwartier, die in december en januari stopten pas na de operaties.

  Eten en drinken doe ik goed, iets overgewicht 1.63 lang en 67.5 kilo. ben niet bekend met blaasontstekingen weet alleen dat ik vrijwel iedere dag flinke pijn in de onderbuik heb en in maag en buik.

  Doordat de internist nu zegt dat de bloeduitslagen goed zijn kom ik op dit forum terecht, heb er zelf twijfels over, waarom dan bij veel dingen hoog of laag neerzetten.

  Als de vermelde waarden inderdaad niet te hoog of te laag zijn dan weet ik het eigenlijk ook niet meer.

  Vraag mij af of de term somatisch weer boven komt drijven, deze is al eerder in mijn dossier vermeld echter bleek ik op een later tijdstip wel degelijk redelijk  ziek te zijn. Longenfyseem, astma, bronchites, wervelverzakkingen, 3 maanden met een gebroken voet rond gelopen enz.

  Wijzen deze waarden dus inderdaad op een ontsteking ?

   

  Reageer
  #4

  De waarden wijzen op een infectie. Ik kan alleen zo niet zeggen of het een actieve infectie is of een infectie die weer op z'n retour is

  Reageer
  #5

  Hartelijk dank.

  Binnenkort moet ik naar de bedrijfsarts, ben zelf al weer full time aan het werk gegaan maar daar is de bedrijfsarts het nog niet mee eens, wellicht kan ik deze uitslagen met haar bespreken.

  Of ik hiermee verder kom weet ik ook niet. Had gehoopt dat de internist echt iets verder zou gaan kijken maar ook dat blijkt ijdele hoop te zijn.

  Weet in ieder geval al iets meer.

  Hartelijk dank.

  Reageer
Reageer op: Bloedwaarden en urine
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief