Klachten en angst

 • #1

  Sinds enige tijd ben ik wat onrustig. Ik heb angsten en maak me zorgen om de klachten die ik voel. Ik voel namelijk heel veel dingen:
  Soms druk op mijn borst
  Het gevoel dat m’n keel dicht geknepen wordt en adem niet goed doorheen gaat
  Gevoel van stikken
  Op zulke momenten het gevoel dat ik neer val wanneer ik loop
  Vooral willen liggen/zitten
  Last van schouderbladen en boven rug. Vooral die spieren voelen zo strak
  Last van maag, niet echt zin omte eten/geen eetlust maar kan wel eten
  Soms slijm/brok in keel
  Onrustig
  Hoge ademhaling

  Herkent iemand dit? Wat zou dit kunnen zijn?

  Reactie
  #2

  Dit heb ik dus ook. Dit komt vooral door de angst waardoor die klachten onstaan. We moeten vaker ontspannen en zorgen dat we proffesionele hulp krijgen. Daarmee ben ik nu bezig

  Reactie
  #3

  Hoi, heb jij ook dat je hierdoor geen eetlust hebt? Totaal geen zin in eten of überhaupt iets te doen. Herken je dit terug? Vermoeidheid, spierpijn etc. Zou dit echt allemaal door angst komen?

  Reactie
  #4

  Welke professionele hulp heb je hiervoor?

  Reactie
  #5

  Ja alles wat je opnoemt. Ik had precies zelfde klachten zoals jij. Spierpijn ook. Hiervoor ben ik na dokter geweest, nu ben ik in behandeling bij psygoloog met diagnose hypochondrie angststoornis. Ik ben bang voor allerlei ziektes dooe me klachten. Me angsten maken eigenlijk die klachten aan..

  Reactie
  #6

  Bedankt voor je reactie. Heb jij deze klachten ook de hele dag door.. soms wel wat minder maar vaak zijn ze wel aanwezig? Een goed idee om dus een psycholoog te bezoeken..

  Reactie
  #7

  Ja het is zo erg dat ik het liefs heledag in bed wil liggen. Heb jij ook angsten voor ziektes? Al is het een puntje op me vinger dan ga ik uit van het ergste

  Reactie
  #8

  Ja dat heb ik inderdaad ook. Wanneer ik angstig ben heb ik ook het idee dat ik ineens van alles voel en ik ga dan van alles bedenken. Ik bedenk telkens wat anders. Het is bij mij begonnen toen ik wat onrustig/angstig en gestresst was. Denk dat ik toen teveel stil stond bij wat ik voelde en erge djngen bedacht waardoor het erger geworden is? Hoe lang heb jij er al last van?

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Al 5 jaar last ervan. Laatste 2,5 jaar op een erge manier. Ik ben toen proffesionele hulp gaan zoeken bij een psygoloog. Nu pas heb ik eigenlijk door dat het mijn gedachtes zijn die mij bang maken. Hiervoor geloofde echt dat ik doodziek was. Heb eigenlijk heel veel spijt dat ik niet meteen aan de bel getrokken heb bij mijn huisarts. Mijn advies wacht er niet lang ermee want klachten kunnen erger worden. Laat je niet gek maken door je gedachtes. want uiteindelijk zijn het je gedachtes die jou bang maken. En geloof me de klachten die je opnoemt zijn erg herkenbaar

  Reactie
  #10

  Vind het fijn dat je me begrijpt. Ik heb het ook al een tijdje maar met periodes.. soms gaat het weer even goed en soms speelt het heel erg op en dan voel ik me ook echt ziek en heb ik nergens zin in. Begreep je huisarts je direct en mocht je meteen naar een psycholoog? Dus de lichamelijke klachten ken jij ook goed, zoals het niet kunnen eten, benauwd etc etc.

  Reactie
  #11

  De klachten worden veroorzaakt door angst, spanningen en hyperventilatie.

  Reactie
  #12

  Ja lichamelijke klachten herken ik. Het viel bij me huisarts op dat ik elke week wel met een andere klacht kwam. Dan weer spierpijn dan weer keelpijn. Ik had elke week wel wat anders. Ook minder eetlust. Ik werd inderdaad meteen doorverwezen

  Reactie
  #13

  Kun je je van angst spanning en hyperventilatie echt zo voelen? Het gevoel dat je echt neer gaat vallen als je niet gaat liggen etc etc.

  Gaat het nu beter met je sinds je naar de psycholoog bent gegaan? Kun je nu beter met je klachten omgaan? Had jij ook huilbuien..

  Reactie
  #14

  Ja ik had ook het gevoel dat ik neer ging vallen. Sinds ik na psygoloog ga, heb ik door dat mijn gedachtes zijn die mij bang maken. Zo en nu word ik zeker nog bang maar dan heb ik wel door dat het mijn gedachtes zijn die mij bang maken. Ik kan er beter mee omgaan. Ik ben nog niet klaar met mijn behandelingen maar het gaat wel betere kant op

  Reactie
  #15

  Je hebt de lichamelijke klachten nog maar je weet dat het door angst/spanning/stress is bedoel je? Dus je raakt niet meteen in paniek etc etc?

  Reactie
Reageer op: Klachten en angst
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief