Bruinverlies na stoppen pil

  • #1

    Hallo, ik vroeg me af of jullie me kunnen helpen met mijn vraag. Ik ben gestopt met de pil en heb 11 juni mijn laatste ontrekkingsbloeding gehad en vrijdag 18juni dus niet opnieuw gestart met de pil. Nu heb ik sinds donderdag 5juli bruinverlies. Ook een beetje krampjes zoals bij de menstruatie dus ik dacht dat mijn menstruatie doorkwam was 4 dagen vroeger dus zou een cyclus van 24 dagen geweest zijn dan. Maar nu vraag ik me af of het wel mijn menstruatie was of is want heb het nu zondag nog steeds. Hoop erg dat iemand weer wat dit is. Ik was er wel van overtuigd een eisprong te hebben gehad in de juiste periode na mijn laatste ontrekkingsbloedinh want had echt opeens veel witverlies in die juiste periode en erna wat pijnlijke borsten was maar 2 a 3 dagen. Graag hier jullie ervaringen graag.

    Reageer
    #2

    Omdat je me de pil bent gestopt, is je cyclus wat ontregeld. Onregelmatige bloedingen zijn dan niet vreemd.

    Reageer
    #3

    ik heb precies hetzelfde gehad. Op 30 mei mijn laatste ontrekkingsbloeding gehad, na 10 jaar pil slikken. op 28 juni (na 29 dagen) kreeg ik last van buikkramp (minder hevig dan normaal) en roze slijmerige afscheiding, dit duurde ongeveer 4 dagen.

    Nu weer een maand later, nog nergens last van.. menstruatie is nog steeds uit gebleven. Ik denk dat de roze afscheiding ook geen menstruatie geweest is, maar een kwaaltje van het ‘ontpillen’.

    In ieder geval maakt het mij wel onzeker dat ik nog niet ongesteld ben geweest (Ik ben niet zwanger). Andere mensen hier ervaring mee? Wanneer is het moment om naar de huisarts te stappen..?

    Nienke

    Reageer
    #4

    Misschien goed om je eens te verdiepen in wat de pil met je lichaam allemaal doet. zo onderdrukt hij je eisprong, bevordert hij een toestand van oestrogeendominantie en berooft hij je lichaam van diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen, waaronder zink, magnesium, vitamine B en taurine. Na het stoppen met de pil herstelt zich dit niet zomaar vanzelf. Bruin bloed kan wijzen op een tekort aan progesteron ofwel oestrogeendominantie. Op internet kan je een en ander vinden over oestrogeendominantie en welke tekorten er ontstaan door pilgebruik. Eventueel advies vragen op natuurgeneeskundig gebied.

    Reageer
    #5

    Hoi,
    Na 15 jaar pilgebruik begon ik last te krijgen van bruine afscheiding. Na een tijdje heb ik besloten om helemaal te stoppen met de pil. Dat is nu ruim een jaar geleden. Helaas heb ik nog steeds veel last van dir bruine afscheiding.
    Huisarts heeft me doorverwezen naar de gynaecoloog maar die kon niks vinden.
    Weten jullie wat ik kan proberen hieraan te doen?

    Reageer
    #6

    @Hilde. Bruin en roze bloed kan te maken hebben met een tekort aan progesteron of wel oestrogeendominantie. De pil ontregelt je eigen hormoonhuishouding, bevordert een toestand van oestrogeendominantie en zorgt voor verlies van vitaminen en mineralen. Een natuurgenezer kan je helpen je lichaam weer in balans te krijgen. Bij mij ging het over door gebruik van natuurlijke progesteron en gebruik van lysine. Maar zou het niet in ëén middeltje zoeken.

    Reageer
Reageer op: Bruinverlies na stoppen pil


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief