Hallux Valgus Operatie Mislukt?

  • #1

    Mei 2013 werd ik eindelijk geopereerd aan mijn Hallux valgus, echter na deze operatie werd het alleen maar erger, wat een helse pijn. 2e operatie er achter aan omdat ze dachten dat het de schroeven waren goed dat voorbij, dit hielp dit maar een week want wat een ongelovelijke pijn kwam er daarna weer terug. Weer terug, spuit erin, spalk voor de nacht, zooltjes, fysio en een iets silicoons tussen mn tenen omdat mn teen weer scheef staat, je raad het al helpt allemaal niet sinds vorige maand is de pijn zo erg dat ik gewoon niet meer kan lopen. Terug naar huisarts voor een aanvraag second opinion want die troela vertrouw ik niet meer en smeert me dure dingen aan, naja ook voorspelbaar dit mag niet; je gaat maar naar een andere orthopeed, zij maakt een afspraak voor me en ja hoor bij een orthopeed waar ik eerder bij een elleboog operatie al woorden mee had, al met al niks opgeschoten en de pijn blijft maar toe nemen. Hebben jullie enig idee wat ik nog zou kunnen doen? of wat het zou kunnen zijn want met pijn verder leven is voor mij geen optie en terug naar dat ziekenhuis wil ik ook niet meer.

    Reageer
    #2

    Hallo Annoniem,
    Denk dat ik wel een goede tip voor je heb.
    Neem eens contact op met Medisch Centrum in Amstelveen! Tel:020-2401050 voor een afspraak.
    Ze werken daar met Minimaal invasieve chirurgie.
    d.w.z. de Z.G. Kijkoperatie.
    Het is zeker de moeite waard in jouw geval!!!
    Dan heb je grote kans dat het allemaal goed komt,want erger als nu kan het nooit waorden.
    ben vorige week ook aan de voet geopereerd,bij mij was het alleen het uitstekende bot afschaven.
    geen teen correctie.
    Maar de pijn er na!
    Ik weet wel zo ongeveer wat jij nu doormaakt!
    Dus......Ga er voor,Succes!
    Anna.

    Reageer
    #3

    Ik ben in 2000 geopereerd en heb nu meer last dan ervoor en mijn uiterlijk is ook nadelig verandert ben erg ongelukkig en heb 14 jaar recht zaken gevoerd maar verloren een tweede operatie heeft niets gebracht ben nog altijd op zoek naar een goede arts maar niemand durft het aan tot op heden. Was model en kon hierna niet meer werken.Het is gebeurd in venlo ziekenhuis viecurie en bij kno dammeijer hij vindt dat alles goed is verlopen ook al was hij vergeten mijn neusbot terug te zetten. Ik haat hem en wens hem niks goeds toe de klootzak

    Reageer
    #4

    hoi ik ben in 2013 geholpen, en loop nu ook nog met pijn, ik ben voor een second opinion naar het azm maastricht gegaan, ze zijn nu bezig met onderzoek ivm de steunzolen die ik hierna heb gekregen.... even afwachten wat dit gaat worden. ze hebben nieuwe foto's gemaakt nu blijkt het iets te zijn met de sesambotjes..
    misschien idee om ook een richting maastricht te gaan.

    groetjes

    Reageer
    #5

    Ik ben 6 mnd geleden geopereerd en tot nu toe drama. Teen staat weer scheef, knobbel zit er nog, loop onder mn grote teen op bot, loop nog steeds op wandelschoenen en mn hele voet doet pijn. Weet iemand of een hersteloperatie mogelijk is?

    Reageer
    #6

    Dat is een vraag die alleen de orthopeed kan beantwoorden

    Reageer
    #7

    Hallo Anoniem, als ik het zo hoor, dan is het beschermen van je teen (en wellicht met een aangename spalk voor overdag)  de enig overgebleven optie. Wellicht kun je een goede vinden op: https://www.pedimarkt.nl/Hallux-valgus-beschermers

    Staan een hele boel dingen op die vooral de pijn kunnen verminderen. Wellicht helpt het..

    Reageer
    #8

    De 1e keer in VU ziekenhuis mislukt en de 2e keer Lievensberg Ziekenhuis ook mislukt. En godzijdank de 3e keer gelukt bij Bergmans Clinics in Naarden. Daar zit een top hallux valgus chirurg.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #19

    Ik ben in 2019 aan beide voeten tegelijk aan de Hallux Valgus geopereerd. Dan was ik in één keer klaar werd mij verteld. Op goed vertrouwen gedaan
    en nog wel bij de Bergman Clinic in Naarden. Had ik het maar nooit gedaan !!! Schroeven zijn te hoog vast gezet waardoor beide grote tenen in de lucht blijven staan waarbij één teen ook verkeerd in het gips was gezet en daardoor krom in de lucht hangt en de andere teen kan ik niet meer buigen !
    De teen direct naast de grote teen reageert hier ook op en trekt krom. Ik moet deze dus iedere dag oprekken anders is het nog irritanter. Heb ook om de tenen in dichte schoenen teenbeschermers om omdat er zich continue blaren op vormen door wrijving tegen bovenkant van de schoen.
    Ik loop dus zoveel mogelijk op sandalen zodra het weer het toe laat.
    Bij heel warme of heel koude voeten of een tijdje lopen gaat de grote teen van één voet nog strakker en hoger staan en wordt de bovenkant dikker door vocht.
    Doordat de grote tenen in de lucht hangen loop ik met heel mijn gewicht continue op de bal onder mijn voeten waarbij ik ook nog eens bij één voet op de zenuw en pees loop. Dit doet zo ontzettend zéér dat ik niet meer op blote voeten kan lopen mits de ondergrond zacht is. Ik sta dus sindsdien onder de douche altijd op slippers.

    Ik heb fysiotherapie gedaan, uren lang opgerekt, dure zolen en schoenen aangeschaft ( omdat ik mijn oude schoenen niet meer aan kan ), een second opinie gedaan en dit alles niets tot weinig geholpen.
    Ik loop op wandelschoenen met de inlegzolen het beste en langste. Maar om hier echt baat bij te hebben zou ik ze eigenlijk iedere drie maanden moeten vervangen en dat is NIET te betalen.
    Voor de operatie kon ik een hele dag shoppen of wandelen dat is nu verleden tijd, max drie uur en dan is het feest voorbij. Een stop tussendoor is een must en loop ik langer dan is de volgende dag ook al verpest door de zere voeten.
    Door het anders lopen om de pijn te ontwijken ook last van mijn heupen gekregen.

    Ik heb mij er nu aardig bij neergelegd en weet er nu mee te leven maar ik vind het heel jammer dat een arts niet kan toegeven het deze keer fout te hebben gedaan.
    Een tweede operatie zou ik nóóit doen ( als dat werd voorgesteld ) maar
    het spontane met lopen is er af en ook al denk je dat het meevalt, het valt iedere keer weer tegen en is zeer vermoeiend.

    Ik raad mensen deze operatie dan ook NIET aan en zeker niet beide voeten tegelijk, gaat het dan fout heb je nog één goede voet over.
    Denk van tevoren goed na of je er zéker weten baat bij hebt en anders NIET doen !!!
    Een gewaarschuwd mens telt voor twee 😉

    Reageer
    #20

    Ik heb altijd spijt gehad van deze operatie
    voorlichting was erbarmelijk
    de arts noemde het een fluitje van edn cent
    het zijn 3 operaties geworden
    nu kan ik alleen maar vertellen dat ik verminkt ben
    het begint met een dooie voet en het veroorzaakt heel veel meer problemen met benen en rug
    ik raad iedereen aan om het nooit te doen

    Reageer
    #21

    Ik ben 6 september geopereerd aan de dikke teen hallux valgus in dc kliniek maastricht ben zeer tevreden alles heel goed verlopen na 6 weken en 3 dagen mocht ik weer in de gewone schoen lopen gaat prima met mij dank de uitstekende zorg

    Reageer
    #22

    Dat is dan wel nieuw, want ik had nog niet gehoord dat ze orthopedische ingrepen deden.

    Reageer
Reageer op: Hallux Valgus Operatie Mislukt?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief