heupoperatie

  • #1

    hallo,

    ik ben een meisje van 17 jaar en heb onlangs mijn heup gebroken. (een dijbeenhalsfractuur) dit is met gecannuleerde schroeven behandeld. ik mag het been 3 maanden niet belasten, dus geen druk erop of kracht uitoefenen. ik loop met krukken en heb een rolstoel. in het ziekenhuis kreeg ik veel foute informatie over wat ik zoal wel en niet mocht doen (ze spraken mekaar allemaal tegen) zoals de fysiotherapeut die mijn knie tot aan mijn gezicht trok. 2 weken later kreeg ik een brief van de arts waarin stond dat ik hem niet verder dan 100 graden mocht buigen. ook hadden ze mij verteld dat ik gerust op mijn zij kon slapen (en daarbij niet vermeld dat er perse een kussen tussen je benen moest) en gewoon kon bukken etc. verdere uitleg heb ik niet gekregen. dus dan maar op deze manier. het is nu 2 weken geleden en eerder voelde ik geen pijn. nu alleen wel en het lijkt erger te worden. hoe kan dit en is dit erg? of hoort dat er gewoon bij. verder heeft de zuster mij verteld dat ik gerust met mijn vriend naar bed kon zolang er geen druk op de heup kwam. gezien de eerdere fouten wil ik hier meer zekerheid over. kan dit ook echt?
    en weet iemand verder wat je wel en niet met een onlangs gebroken heup mag doen?

    Groet Melanie

    Reageer
    #2

    Ik vind dat je onvoldoende bent voorgelicht door de behandelend orthopedisch chirurg. Je hebt wettelijk recht op duidelijke uitleg en advies. Maak een nieuwe afspraak en wijs de dokter op zijn verantwoordelijkheden.

    In jouw eigen belang is het dat je dit consult voorbereid en zorgt voor een lijst met de belangrijkste vragen die je beantwoord wilt hebben.

    Reageer
    #3

    Melanie ik heb begin 2009 drie pennen in mijn boven gehad hij was net onder de kogel afgebrokken door te wienig voorlichting ben ik nu aan een nieuwe heup toe dus let op

    Vr.groeten David

    Reageer
    #4

    Hoi Melanie, ook ik heb 6 maanden geleden m,n heup gebroken, met 3 schroeven van 12 cm is m,n heup vastgezet, ik heb 6 weken met krukken gelopen en mocht h,m met 14 kilo belasten. na 6 weken weer foto,s gemaakt er was te zien dat de heup er verder in was geschoven, kon geen kwaad werd er gezegd, hoefde niet meer terug te komen kreeg meer last ben na 2 maanden terug gegaan kreeg wat spier oefeningen, en 2 maanden later weer terug komen, kreeg meer pijn heb dat aangegegen, weer foto.s gemaakt en er was te zien dat er een stukje bot (hals) was verdwenen, moet nu geopereerd worden,krijg een niewe heup.
    Groeten Tini.

    Reageer
    #5

    Na een intracapsulaire fractuur is het belangrijkste om te genezen. Sex met je vriend is dan totaal irrelevant.

    Het enige wat je mag doen is de spieren in beweging houden zonder de heup te belasten.

    Gedurende deze periode van herstel ga je normaal gezien totaal geen pijn voelen als het goed gefixeerd is.

    Reageer
Reageer op: heupoperatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief