Na operatie in bed geplast

  • #1

    Ik heb een kleine operatie aan mijn schouderblad ondergaan waarbij toch algehele verdoving moest plaatsvinden. Operatie was probleemloos, botje was goed en ik ben supersnel opgeknapt, alleen toen ik helemaal was bijgekomen kwam ik erachter dat ik in mijn bed had geplast. Wanneer weet ik niet. Ik durfde het niet tegen verpleegsters te zeggen dus gewacht op arts. Die zei dat dat kon gebeuren en liet verpleegster mij schoonmaken. Die informeerde echter een beetje lacherig of ik dat vaker had, nou absoluut never nooit. Kennelijk is het dus niet normaal of had ik misschien een zakje met een slangetje moeten hebben?

    Reageer
    #2

    Vreselijk genant, maar eigenlijk kun je er niets aan doen. Je wordt nu eenmaal niet wakker uit de verdoving om te plassen. Drinken doe je al ver voor de operatie niet dus ze gaan er van  uit dat je het gewoon ophoudt. Wel gelijk zeggen wat er is gebeurd , wachten helpt niet.

    Reageer
    #3

    Ja meer kan ik ook niet verzinnen, mogelijk nog dat verdoving op mijn blaasspier is geslagen. Tegelijkertijd kon ik er niets aan doen en schaam je je kapot. Je voelt je een kleuter, zeker als ze voor het slapen nog even controleren of je wel een plasje hebt gedaan. Had gehoopt om te weten hoe het kwam, maar ben bang dat het raadsel blijft....volgende keer bij verdoving maar melden wat er is gebeurd.

    Reageer
    #4

    Dat kan gewoon gebeuren, de blaas geeft tot twee uur nadat je uit de narcose bent gekomen geen of vage signalen af. Daar heb je onwillekeurig op gereageerd door te gaan plassen. Hoe dat komt is oninteressant. Als de patient incontinent is en dat niet heeft aangegeven nemen we maatregelen anders is het een ongelukje. ik heb ook wel patienten meegemaakt die zich erg schamen en die stel je op hun gemak. Jij had een type dat het leuk vond om je te plagen.

    Reageer
    #5

    Helder en bedankt. De boodschap heb ik verder nu ook wel begrepen. Direkt melden wat er mis is gegaan bij de gene die het moet weten. Meestal ben ik ook zo.

    Reageer
    #6

    Inderdaad, een verpleegkundige zit niet te wachten op een volwassen man die in zijn bed plast, maar nog veel minder op iemand die dat uren later via een arts laat weten. Je was vast en zeker binnen 10 minuten gewassen en verschoond, dus dat is snel gebeurd. Als je er een jaar schaamte door hebt of bij een volgende keer in de zenuwen zit dat het weer gebeurt moet je het voor  de operatie aangeven dan krijg je een blaaskatheter of incontinentiemateriaal. Dat heeft ook nadelen en dat voor een kleine kans op herhaling.
    Zelf zou ik het nu vergeten......

    Reageer
Reageer op: Na operatie in bed geplast


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief