vastleggen stappen anethesie

  • #1

    Hallo,

     

    Ik ben recent geopereerd aan een liesbreuk. Bij deze operatie was het de bedoeling lokale anesthesie toe te passen. Echter bij de start incisie had ik direct ontzettend veel pijn. Chirurg poogde een extra verdoving te zetten waarbij wederom veel pijn. Hierna door anesthesist spinale anesthesie toegepast. Naderhand mij gebleken dat er zowel in het pre operatieve traject alsmede tijdens operatie geen lokale anesthesie is toegepast.

    Dit toedienen van anesthesie dient toch worden vastgelegd? zoals welk middel, hoeveelheid en welk moment door wie toegepast? Uit de rapportages opgevraagd blijkt alleen de spinale anesthesie vastgelegd en van de lokale niets. Arts zegt dat controle werking verdoving bij eerste incisie plaatsvind???

    Wie oh wie weet of en hoe dit word vastgelegd of welke richtlijnen hierin zijn?

    Reageer
    #2

    Dat is vastgelegd in het OK verslag. Dat kun je opvragen

    Reageer
    #3

    daar is alleen vermeld, 'gestart onder lokaal, daarna spinaal'. Verder geen vermelding welk middel door wie toegepast en op welk moment

     

    Reageer
    #4

    In het OK verslag moet dat wel opgenomen zijn. Daar moet in staan welk middel en hoeveel er is toegediend en door wie. Of er is een anesthesieverslag aanwezig als er een anesthesist bij betrokken is. Beiden zijn onderdeel van je medisch dossier, maar worden niet standaard bij je medisch dossier afgegeven als je het dossier opvraagt.

    Reageer
    #5

    Medisch dossier alsmede ok verslag, verpleegkundigen verslag en anesthesierapport opgevraagd. De spinale anesthesie staat keurig vermeld in het anesthesierapport, zoals gezegd ok verslag vermeld alleen zoals eerder genoemd en in geen enkel ander rapport genoemd door wie, welk middel, welke hoeveelheid etc. Gesprek arts leverde alleen algemeen antwoord op door vermelding dat zaken al klaar liggen. Ik vermoed dat de lokale anesthesie vergeten is en men dit nu verdoezeld. Ook arts heeft mij niet medegedeeld wanneer hij verdoving heeft toegediend en welk middel. Meteen bij incisie ging het mis. Spieren verkrampten meteen en hevige pijn.

    Reageer
    #6

    Dat mag je dan toch wel een misser noemen....Dat zaken al klaar zouden liggen is natuurlijk gezwam. Zelfs dan moet worden genoteerd wat er dan klaar is gelegd. Dat zou dan in het verpleegkundigenverslag moeten staan....Daar zijn toch echt wel strikte regels en protocollen voor. Het lijkt er inderdaad op, dat men de lokale anesthesie vergeten heeft....
    Alle medicijnen/geneesmiddelen die in een ziekenhuis worden toegediend, als is het maar een paracetamol, moeten worden geregistreerd.

    Reageer
    #7

    Dank voor je info Tandor. Ja zover was ik inderdaad ook. Nergens is dit vermeld. De arts doet er vaag over en is hier niet duidelijk in.

    Is er een richtlijn of protocol voor landelijk die hier iets over voorschrijft gelet op vastlegging?

    Reageer
    #8

    Ieder ziekenhuis heeft protocollen hiervoor. De richtlijnen daarvoor komen van de Inspectie voor de Volksgezondheid.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: vastleggen stappen anethesie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief