Onrustige ogen

  • #1

    Mijn derde topic... Mijn excuses maar ik heb echt veel last gekregen van mijn ogen. De vraag is vooral of het komt doordat ik me zo hard focus op mijn ogen. Ik kan het echt niet zeggen. Ben bij de oogarts geweest en alles zou inorde zijn met mijn ogen.

    Sinds een tijdje merk ik op dat mijn zicht onrustig is. Als ik ergens naar kijk dan lijkt dat beeld een beetje te bewegen. In ieder geval staat het nooit helemaal stil. Hoe harder ik me concentreer, hoe erger natuurlijk. Nu ik dat weet word ik er soms knetter van omdat ik er natuurlijk extra op let!

    Ik wéét dat ik enorm veel met mijn ogen bezig ben. Dat helpt niet en het is ontzettend moeilijk om het van me af te zetten. Maar de vraag blijft doe ik het mezelf aan, hebben andere het ook of is er toch iets aan de hand. Heel moeilijk.

    Dus de klacht is dat ik zo'n onrustig beeld heb. Niks lijkt ooit helemaal stil te staan. Soms llijken beelden ook te trillen maar de grootste klacht is dat ze lijken zachtjes heen en weer te gaan. Héél zachtjes niet alsof je draaierig bent ofzo. Net of de wereld beweegd een beetje. Als ik er hard op let dan word ik er echt ongemakkelijk van.

    Als jullie ergen naar kijken is jullie beeld dan compleet stil of als je er op let ook wel bewegelijk?

    Iemand een idee?

    Reageer
    #2

    [i]Als jullie ergen naar kijken is jullie beeld dan compleet stil of als je er op let ook wel bewegelijk?
    [/i]
    Hallo Tinneken, ja, als ik maar lang genoeg staar naar een object dan begint het vanzelf te bewegen. En wanneer ik niet goed uitgerust ben, valt het mijzelf eerder op. Maar mijn remedie is: niet te lang stilzitten of doelloos staren naar (n)iets. Bezigheden en beweging leidt af en zo heb je niet de tijd om er steeds aan te (moeten) denken! Minoes.

    Reageer
    #3

    Waarom ben je zoveel met je ogen bezig dan als er feitelijk niets mee aan de hand is? Waarom ga je niet sporten, met vrienden leuke dingen doen, huiswerk maken of werken, of wat dan ook? Maak je je zorgen om iets anders? Is er iets dat je dwarszit maar waar je niet over praat, zodat je wel gefixeerd raakt op je ogen? Ben je down, of heb je stress, of ben je misschien diep van binnen eigenlijk verdrietig of voel je je misschien alleen? Kan er dus iets heel anders aan de hand zijn dan iets specifieks met jouw ogen, bedoel ik?

    Reageer
    #4

    Hallo tineken

    Ik heb ook al jaren last van mijn ogen.
    Nu zat ik net ff te googlen en kwam ik deze site tegen

    http://www.optiekvanderlinden.be/vermoeide_ogen.html

    Mishien heb je er wat aan

    gr Ron

    Reageer
    #5

    Hallo,
    Ik heb de zelfde klachten, nog wijzer geworden sinds je dit hebt gepost? Ik weet niet goed wat ik er mee aan moet.

    Groetjes

    Reageer
    #6

    Wat zou kunnen meespelen is dat je tekorten aan wat voedingsstoffen kan hebben die belangrijk zijn voor je ogen; allerlei vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren. Onder andere magnesium en vitamine B. Teveel beeldschermwerk kan ook klachten geven; zeker als je daarnaast te weinig beweegt. Ook kan electrosmog klachten geven.

    Reageer
    #7

    Naast vitamine zou het ook met spanningen of trauma te maken kunnen hebben. Het kunnen beginselen zijn van een burn out. Praat eens met huisarts psycholoog of homeopaat.

    Reageer
    #8

    hoi,

    Dit komt me bekend voor..

    Inderdaad veels te veel focus op je ogen.

    Zelf heb ik een burnout gehad en bemerk dat alle spieren vast zitten. Inclusief zenuwen die nog steeds door mijn lichaam gaan. Beste is afleiding , leuke dingen gaan doen en ontspannend zijn ook teveel achter het digitale ding(tv-telefoon-tablet) kost veel moeite. Je zult zien bij veel beweging en gezond eten dat het langzaam steeds minder wordt.

    Groet Roberto

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi, exact hetzelfde. Het beeld lijkt nooit stil te staan en lijkt ietsjes te verplaatsen telkens. Niemand die naar mijn ogen kijkt ziet ze bewegen dus het is geen nystagmus. Oogarts, neuroloog, mri, ben inmiddels door de hele medische draaimolen geweest. Conclusie; angststoornis in combinatie met overspannenheid/burn-out.

     

    Is het bij jullie weg gegaan met rust nemen?

     

    Groetjes Sjeng

    Reageer
    #10

    Ervaar ook hetzelfde en door het teveel thuiszitten in deze corona tijd lijken de klachten te verergeren. Hebben jullie dat ook?

    Reageer
Reageer op: Onrustige ogen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief