Nachtblind? Meubelen bewegen in’t donker…

  • #1

    Ik begin een beetje gek te worden van mijn ogen. Ook al is er volgens de oogarts niks aan de hand.

    Vannacht ging ik slapen en er scheen een héél klein beetje licht in de kamer maar voor de rest was het echt heel donker. Ik kijk naar de kast en tot mijn verbazing "bewoog" ze voor mijn ogen. Ik zou het mss kunnen vergelijken met als je gedronken hebt en de dingen wel eens durven te "bewegen" voor je ogen. Ze ging zo van links naar rechts. Ook als ik er een tijdje naar staarde werd ik gewoon blind voor m'n ogen als ik dan knipperde was dat voorbij. Als ik dan naar het plafond keek zag ik van die sterretjes en mini streepjes voor men ogen bewegen alsof er zo'n vlies voor je ogen gespannen is met die dingen. Toen ik een klein lampje aanstak dat iets meer licht gaf was het al veel beter. Maar nog niet hélemaal weg. Overdag lijk ik van dat probleem geen last te hebben.

    Maar het is toch niet normaal dat er snachts dingen voor je ogen bewegen? Met of zonder bril 't maakte niet uit.

    Ben echt een beetje van slag.

    Iemand een idee wat dit kan zijn? Ik kan maar weinig vinden op het internet.

    Alvast bedankt!

    Reageer
    #2

    Ik denk niet dat het zozeer met de ogen te maken heeft, als wel met het evenwichtscentrum, dus duizeligheid (lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Duizeligheid). Omdat in het donker er geen informatie van de ogen naar de hersenen gaat voor het behouden van het evenwicht, is het evenwicht alleen aangewezen op het evenwichtsorgaan voor de informatie die het nodig heeft om het evenwicht te behouden. Dit is een normaal verschijnsel waar iedereen in meerdere of mindere mate last van heeft. De meest eenvoudige oplossing is misschien een beetje flauw, maar het helpt wel, is het licht aandoen. Hierdoor krijgen de hersenen weer voldoende informatie.

    Reageer
Reageer op: Nachtblind? Meubelen bewegen in’t donker…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief