Glinsteren/schitteringen zien… Iemand een idee?

  • #1

    Ik zie sinds een aantal weken regelmatig glinsteringen/schitteringen. Kan het niet anders verklaren.

    Het lijkt wel 1 pixeltje (bv van een computerscherm) dat oplicht en weer weg is. Het zien van zo'n glinstering/schittering is in een seconde weer weg.

    Het valt me op dat ik het meer zie op lichte oppervlakke maar dat hoeft niet steeds zo te zijn. Het is niet heel de tijd (gelukkig) maar het maakt me wel ongerust. Ik kan bijna niks vinden op het internet en de dokter heeft ook geen idee wat het kan zijn. Eerst dacht ik aan mijn bloeddruk maar dan zou die elke dag veel te hoog moeten zijn ofzo.

    Ik ben wel "pas" een kleine drie maanden geleden bevallen. Ik dacht dat het mss daar "iets" mee te maken zou kunnen hebben al zou ik ook niet weten wat.

    Ben wanhopig op zoek naar een verklaring. Als het niks ernstigs is dan kan ik er wel mee leven. Maar ik heb schrik voor ernstige problemen.

    Ik zal mss alles proberen kort op een rijtje te zetten.

    - Ik zie dus glinsteringen/schitteringen (het beste voorbeeld dat ik kan geven is bv een glinstering uit make up zo'n zilverkleurig puntje)
    - Licht precies op (in een seconde) is dan weer weg
    - Overkomt me een paar keer per dag en vooral in feller licht en op lichtere oppervlakken (bv. als ik lees -wit papier-, op een computerscherm, op de bleke huid van mijn dochtertje...

    Iemand enig idee dat mij wat op weg kan helpen?

    Reageer
    #2

    Echt niemand die enig idee heeft?

    Reageer
    #3

    Hallo,
    Ik lees net je bericht en ik heb wel iets soortgelijks maar alleen wanneer ik erg moe ben. Dan ben ik geneigd te staren naar (n)iets en zodra ik weer focus, flitst het eventjes voor mijn ogen. Ik draag overigens geen bril en heb ook nooit hoofdpijn. En jij?
    Dag, Harmen

    Reageer
    #4

    Dit zou te maken kunnen hebben met een tekort aan rode bloedcellen. Hierdoor kun je bloedarmoede krijgen waardoor je te weinig zuurstof in het bloed hebt. Ben je toevallig ook moe en lusteloos? Lees: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedarmoede#Symptomen

    Reageer
    #5

    Ik ben idd wel moe. Dat klopt wel... Mss toch men bloed maar eens laten trekken. Na de bevalling is het twee keer gecontroleerd en toen was alles inorde. Toen had ik die glinsteringen wel nog niet. Is pas een maand later opgekomen.

    Ik zie wel nergens iets over bloedarmoede en glinsteringen.

    Zal het toch eens laten controleren.

    Reageer
    #6

    Gek, maar toch fijn om te horen dat iemand anders dit verschijnsel ook "ziet". Ik zie de dwarrelende diamantjes sinds een jaar of zes. De neuroloog noemt het verschijnlijk aura. Dit kan een aankondiging van migraine zijn, maar komt ook voor zonder migraine.
    Ik heb dagelijks hoofdpijn die mij af toe ook volledig uitschakelt.De neurologen zeggen dat er geen oorzaak voor de hoofdpijn of zichtafwijkingen kunnen worden aangewezen. Wel hebben ze een cyste op de pijnappelklier gevonden van 1.5 x 2.5 cm gevonden, maar dat kan volgens hen geen gevolgen veroorzaken. De dwarrelende diamantjes komen soms tientallen keren per dag langs en blijven ook wel eens dag weg. Raar om te zeggen, maar het is eigenlijk een prachtig verschijnsel, waarvan ik dacht dat ik de enige was die het zo beleefde. Ook ik zou graag willen weten waar het vandaan komt, maar echt actief zoeken heb ik opgegeven, omdat ik nog nooit iemand heb gehoord die precies hetzelfde beleefde of een goede verklaring had.
    Laten we elkaar op hoogte houden.

    Reageer
    #7

    Oh mina! Het was een tijdje geleden dat ik hier nog gekeken heb. Wegens weinig reactie en nu kijk ik en zie ik dat er iemand reageerde die het wat herkent.

    Ik heb twee weken geleden ook een scan van mijn hoofd laten maken maar er was niks op te vinden. Ik wordt nu wel behandeld voor mijn monnikapspier (nek, schouders) die ongeloooofelijk vast zit. Maar ik blijf verschijnselen hebben. Ook de oogarts kan niks vinden.

    Nu heb ik weer een paar dagen een intense pixel kan het weer niet anders verklaren. Ik zie in een fractie van een seconde héél even een pixel oplichten vrij intens en is dan weer weg. Ik krijg daarna dan een zwaar gevoel en zelfs een beetje hoofdpijn. Maar dat is dan wel een héél korte aura. Ik snap er echt niks van.

    Soms heb ik er echt véél last van zoals deze dagen. En soms blijven ze idd wat op de achtergrond. Maar ik heb ook nog andere verschijnselen als roze, blauwige, groenige schijn of vlekken zien, in het donker zie ik nog eens extra zwarte plekjes. Ach het houdt gewoon niet op. 🙁

    Ben er best verdrietig om kan me er gewoon niet bijneer leggen!! Maar wat kan ik nog doen. De neuroloog en oogarts hebben mij beide onderzocht...

    Ohjah heb ook last van tinnitus deze dagen ook extra hard eigenlijk sinds ze mijn nek zijn gaan masseren (kine) :-/

    Reageer
    #8

    Ik zou je zo graag vertellen hoe het zit. Helaas heeft nog geen arts mij iets zinnigs kunnen vertellen. Het oorsuizen, schitteringen en kleurvlekken zien, evenwichtstoornissen, hoofdpijn en nog wat narigheid brachten mij veel onzekerheid en eenzaamheid. Een verklaring/oorzaak werd bij mij niet gevonden.
    Dat het je verdrietig maakt en dat je de zoektocht niet op geeft begijp ik. Het kostte mij teveel energie en voelde me vaak niet serieus genomen door de neurologen en AIO's. Ik verloor mijn baan en zonk steeds dieper tot ik eigenlijk niet meer verder kon en in een zware depressie terecht kwam. De mislukte zelfmoordpoging deed mij beslissen te leren leven met deze vage aandoening(en)en alles op alles te zetten. Ik verkocht mijn huis en ben naar Zuid-Amerika gegaan om te ervaren of ik me alleen zou kunnen redden. Ik begon aan een taalstudie en heb 6 maanden rondgereist. Tegen het einde van deze reis had ik weer wat vertrouwen in mezelf om weer aan het werk te gaan in Nederland. Ik vond een baan, waar ik nu bijna 3 jaar werk en waar ze zelfs niet weten wat er mis is met mij. Mijn storingen en beperkingen hou ik al jaren voor mezelf, omdat ik merkte dat de omgeving er nog slechter mee om kon gaan dan ik. De werkzaamheden die ik nu doe zijn veel lichter dan wat ik vroeger deed en verdien nog niet de helft van vroeger. Toch is het zoveel meer dan wat ik jaren geleden dacht nog te kunnen en mijn grootste wens was niet afhankelijk zijn van het sociaal systeem is uitgekomen. Het blijft eenzaam knokken en ik voel me goed dat dit redelijk lukt.
    Ik wens je veel kracht, zelfvertrouwen, goede vrienden en zeker ook bijzonder goede artsen die je duidelijkheid gaan geven.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Tinneken,

    Hopelijk kijk je toch nog af en toe naar deze site.

    http://www.iocob.nl/Migraine.html

    Ik heb zelf de afgelopen 3 jaar last van 'schitteringen' in het re-oog. Soms 1x in het half jaar, maar ook opeens 2x in de maand.
    Geen hoofdpijn hierbij.
    Misschien heb je korte aanvallen? Of is het heel wat anders!

    Ik geloof Tinneken dat niets raar is! En altijd op een gegeven moment te verklaren is.

    Als je regulier niet verder komt, zoals ik, dan kun je misschien wat verder jezelf informeren.
    Ik neem mijzelf als voorbeeld:
    Ik loop momenteel bij een 'mesologe'.
    Na dit onderzoek is mij wederom bevestigd dat klachten regelmatig niet komen van de bron waar je het voelt.
    Een lichaam functioneert eigenlijk geniaal, maar wij verpesten vaak zelf, onbewust, een hoop.
    Zo heb ik (als voorbeeld. het is niet het enige orgaan) mijn lever een 'hoop aangedaan', maar niet bewust.
    Als je lever eenmaal niet goed kan functioneren kun je een hoop verschijnselen krijgen, die je totaal niet zou verwachten!!
    Hoofdpijnen, zweten (+ruiken), duizeligheid etc.

    Ik hoop voor je dat bovenstaande je ruimte geeft in je hoofd.
    Er is zoveel meer Tinneken dan alleen de reguliere wetenschap.
    Zeker als je er niet op die manier uitkomt en het wel blijft knagen.

    Sterkte en groet,

    Suus

    Reageer
    #10

    Wat fijn om te lezen dat mensen ongeveer het zelfde voelen als ik voel.

    Ik heb sinds mijn pubertijd (14e)al last van migraine, het begon dan altijd met 'flitsen zien' wat voor mij als aankondiging gold voor de komende paar uur met hoofdpijn in bed liggen in een donkere kamer. Ik had het vooral vaak na een inspanning (bv na een hockeywedstrijd). Na mijn pubertijd zijn de flitsen en de migraine weg gegaan, en heb ik dus maar aangenomen dat het met mijn hormonen te maken had. De flitsen kwamen zelden terug als ik veel stres had, maar ik kreeg nooit meer hoofdpijn.

    4 weken geleden heb ik een ruzie gehad, waarna vrijwel direct de 'flitsen' weer terug kwamen.

    Ik zie het als een soort kleine schitteringen zoals Tinneke beschreef, maar bij mij staan ze meestal in een soort kringel naast elkaar en flikkeren ze uit en aan. (vroeger gedurende ong 20 min) maar sinds deze ruzie continu.
    Soms zijn ze tijdelijk even meer of minder, maar ze zijn er altijd.
    Als ik de trap op loop of snel opsta uit bed zie ik ook tijdelijk bijna niets meer.
    Ik zie ze ook als ik mijn ogen dicht heb, maar het gekke is dat ik geen last van hoofdpijn meer heb.

    Ik heb uitgebreid onderzoek gedaan, meerdere bloedtesten en een mri maar er kwam nergens een duidelijke dyagnose naar voren. (buiten een vitamine b12 tekort)

    Wel is er bij mij ook een cyste op mijn oo mijn pijnappelklier ontdekt.

    Ik vroeg me af of een van jullie meer duidelijkheid hebben gekregen over het flitsen zien. En probeer zelf een eventuele link te vinden tussen de cyste en het flitsen zien, want volgens de docter is die er niet.

    Ik hoop op een antwoord van iemand. Groetjes Martine

    Reageer
    #11

    Ik heb dit verschijnsel al erg lang, 30 jaar of langer. En betitel het als: "ik zie tandwielen". Het zijn eigenlijk alleen de tanden van de rechterhelft van een tandwiel. De grootte is vergelijkbaar als wanneer ik mijn duim en wijsvinger van mijn rechterhand in een (voor mij in spiegelbeeld) C houd. Gaat samen met een gevoel van onbehagen.
    Ik wijt het aan een te lage bloedsuiker spiegel. Heb artsen, waaronder oogartsen ernaar gevraagd, maar telkens krijg ik dan een vreemde blik en een soort schouder-ophalend-nooit-van-gehoord afwijzend gebaar. Ik maak me er geen zorgen over: als ik op tijd eet dan treedt het niet op en als ik het voel aankomen eet ik snel wat, meestal is dat afdoende. Als het toch opzet is het erg lastig, krijg een steeds beperkter blikveld en de halve stervormen/ tandwielen schitteren hinderlijk, zelfs met ogen dicht. Eten helpt dan ook, alleen het duurt langer voordat het weg is. Meestal abrupt. Geen last van hoofdpijnen voor of na. Het valt me op dat het de laatste jaren vaker optreedt of zich aandient. En dat als ik mijn hoofd ver achterover doe voor langere tijd (plafond witten oid) dan treedt het ook sneller op. Maar eten helpt steevast.

    ps ik heb de ziekte van Bechterev, o.a. bekend om oogaandoeningen en verstijving van de nekwervels. Maar mijn reumatoloog heeft er nog nooit van gehoord.

    Reageer
    #12

    heeft er iemand hier een remedie voor ?

    Reageer
    #13
    Reageer
    #14

    Ik weet niet hoelang dze topic al is. Maar ik wil toch even reageren. Ik heb namelijk precies hetzelfde. Alleen zie ik het vaak als ik in gesprek met iemand ben. Ook zag ik het vaak s avonds maar dan in een vagere vorm. Het komt ook weleens voor bij mij dan lijkt het net een soort waterval van glinsteringen een soort vuurwerk zeg maar . Of af en toe een paar pixeltjes he kort. Iemand hier weleens gedacht aan een paranormale verschijning? Aangezien dat de doktoren niks kunnen vinden. Ik moet zeggen dat ik ook hoofdpijn gevoelig ben.

    Reageer
    #15

    Ik dacht echt dat ik de enige was die hier last van had en af en toe is het knap irritant. Ik zie het ook meestal opkomen met een klein lichtpuntje, zoiets als een pixel. Dan begint het groter te worden en uit dwarrelen naar alle kanten om vervolgens weg te trekken. Of het gaat van de linker naar de rechterkant of vice versa. het zit ook niet in één oog, want als ik er één dichtdoe zie ik ze nog steeds. Ik heb inmiddels ontdekt dat dit soort schitteringen komen als ik mijzelf erg druk of kwaad maak. Ik ga dan maar meestal even rustig zitten zitten en laat het op zijn beloop. Meestal trekt het dan weer snel weg.

    Reageer
Reageer op: Glinsteren/schitteringen zien… Iemand een idee?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief