Zwart voor de ogen

  • #1

    Hallo,
    Ik heb al een hele lange tijd dat als ik opsta, dat het opeens zwart voor mijn ogen wordt. Ik heb gelezen dat het kan komen door te snel opstaan of bewegen, en dat ik daarom rustig aan moet doen, maar dat doe ik ook. Helaas helpt dit niet en is het effect het zelfde: Ik krijg last van mijn hoofd en ogen en het wordt langzaam zwart. Dan moet ik mij ergens vasthouden zodat ik niet omval en dan is het na ongeveer 30 seconden voorbij.

    Ik wil graag weten wat dit zou kunnen betekenen.

    Isabelle

    Reageer
    #2

    Ik heb precies het zelfde, kan best wel is met je bloeddruk te maken hebben dat die te laag is.

    Zou me er niet te druk om maken,dit komt heel veel voor.

    Reageer
    #4

    Ik heb precies hetzelfde.

    Ik ben nog maar 15 jaar en ik doe het al aardig rustig aan. (3x trainen 2x krantenwijk) Voordat het zwart word krijg ik ook een soort hoofdpijn en dan wordt het met snel met vlekjes helemaal zwart. Het is soms best hindelijk. Als ik op school ben byvoorbeel als ik een toets maak en dan zwart wordt.

    Bij mij in de familie zit wel veel mensen met hart ziektes en hoge bloeddrukken.

    Groetjes Theo,,

    Reageer
    #5

    Voor de zekerheid kun je eens naar de huisarts gaan voor een onderzoek van het jouw bloeddruk en hart. Gezien jouw leeftijd is er niet direct aanleiding te denken aan het hart als oorzaak, maar een gezonde jonge kerel die regelmatig zwart voor de ogen ziet, daar klopt iets niet. Ga voor de zekerheid naar de huisarts, en als het allemaal meevalt, dan weet in in ieder geval de oorzaak.

    Reageer
    #6

    Zo'n jonge kerel met dit soort klachten? Dat kan van alles zijn, maar dat moet wel gezien worden door de huisarts!

    Reageer
    #7

    Hee,
    Ik ben pas dertien en heb ook regelmatig als ik opsta dat ik dan zwart voor mijn ogen zie vaak ook duizelig en moet altijd wel iets vasthouden anders val ik om
    Wat is dit en wat kun je er aan doen?
    Groetjes Daphne

    Reageer
    #8

    Daphne,
    IK zou eens beginnen met rustiger op te staan, dus niet te snel.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Heeft inderdaad te maken met een lage bloeddruk. Dit hoeft niet noodzakelijk onrustwekkend te zijn, sommige mensen hebben over het algemeen een lagere bloeddruk dan anderen. Enkele tips: Leg je benen in de lucht wanneer je voelt dat je een lage bloeddruk hebt zodat het bloed beter door het hele lichaam kan stromen. Doe ook aan sport, want als je sport moet het hart extra pompen waardoor er meer bloed door het lichaam stroomt. Daarnaast is zout ook goed voor de doorstroming van bloed in het lichaam. Doe wat extra zout in de soep of eet iets zoutigs zoals gezoute nootjes. Drink trouwens ook voldoende water! Als de klachten te ernstig worden of blijven aanhouden is een doktersbezoek aangeraden.

    Reageer
    #10

    Ik heb hier ook last van & ik ben 14.
    Daarnaast vol in mn aders in mn nek en hoofd er bonzen

    Reageer
    #11

    Sorry maar dit klopt van geen kanten he.
    Sporten zorgt niet voor meer bloed en zal alleen de bloeddruk verhogen als het bloed dikker is (door bijvoorbeeld het binnenkrijgen van meer zout)
    Meer zout is een aanslag op je nieren en zorgt ervoor dat je uitdroogt waardoor je bloed stroperiger wordt en dus meer tegendruk zal geven aan het doorgepompt worden door het hart.
    Het advies om zout te eten en meer te drinken is dan ook een beetje raar.....vocht toevoegen terwijl je zout eet om vocht te onttrekken aan je lichaam?¿
    Bij jongere personen (tot 20 jaar) komt het wel vaker voor dat er sprake is van een lage bloeddruk bij bijv het opstaan. Advies is om gewoon wat meer tijd te nemen bij het veranderen van houding zodat je lichaam kan wennen. Als alles goed is groei je eroverheen.
    Ga geen gekke dingen doen zoals veel zout eten want dat is echt niet goed voor je.
    Zorg dat je altijd genoeg vocht binnenkrijgt (2 liter per dag) en ga inderdaad sporten...niet omdat je dan meer bloed rondpompt (wel sneller...tenzij je schaken als sport kiest) maar omdat je een gezonder cardio vasculair systeem creeert wat beter om kan gaan met veranderingen.

    gegroet 😀

    Reageer
    #12

    Helemaal mee eens.

    Reageer
    #13

    Hoi ik ben timo

    ik ben 15 jaar en doe geen sport

     

    als ik op de bank lig dan zie ik in eens zwart heel langzaam voor me ogen en dat is dan soms maar ik weet niet wat het is kan iemand me helpen kan het zijn dat ik een ziekte  heb of ligt het aan dat ik geen sport doen en heeft iemand tips om het te voorkomen?

     

    mvg Timo

     

    Reageer
    #14

    Die vraag kan ik helaas zo ook niet beantwoorden. Ga eens met die klachten naar de huisarts.

    Reageer
    #15

    Ik ben 16 jaar en ik heb iedere keer inderdaad ook zwart voor mijn ogen. De ene keer is het zo erg dat ik bijna omval maar soms trekt het ook weer heel snel weg. Ik heb dit nu ongeveer al een maand dus als ik zwart voor mijn ogen heb dan probeer ik gewoon door te lopen maar dan loop ik wel alles omver. (Niet omdat ik niks zie maar omdat ik een beetje aan het wankelen ben)

    Op het moment dat ik zwart voor mijn ogen zie dan heb ik tegelijkertijd een beetje vreemd gevoel in mijn hoofd (waardoor ik dus ook een beetje ga wankelen)

    Ik heb ook al gelet op hoe snel ik opsta maar ik sta gewoon heel erg normaal op.

    Het vreemde vind ik zelf dat ik dit pas sinds een maand heb dus dat het vreemd zou zijn als het met het opstaan of iets zoals dat te maken zou hebben.

    Reageer
Reageer op: Zwart voor de ogen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief