Oogruis

  • #1
    1. Beste,
      Ik heb al enige tijd last van oogruis, soort van tv ruis. Dit zie ik binnen op witte muren en op zwarte, buiten valt het mee, alleen in de lucht zie ik dansende stipjes sterretjes. Ik heb al jaren een angst stoornis. Kan het daar mee te maken hebben of door de medicatie die ik gebruik voor mijn angst stoornis? Ik ben hier angstig van geworden, bang voor een hersen tumor of hersen ziekte. Omdat ik weet dat het een probleem in de hersens is.
    Reageer
    #2

    Hoi,

    Als je denkt dat je klachten komen door je medicatie, dan kun je beter even contact opnemen met de arts die de medicatie heeft voorgeschreven.

    Die kan dan kijken of er bijvoorbeeld iets aan de dosering veranderd zou moeten worden of dat andere medicatie beter geschikt voor jou zou kunnen zijn.

     

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Ik weet dat dus niet zekker, omdat ik de oogruis een maand heb, en de midicatie almere dan een jaar. Kan het een uiting zijn van langdurige stress/angst?

    Reageer
    #4

    Beide is mogelijk,maar ik zou het met de behandelend arts bespreken,op dit forum zijn geen artsen en je behandelend arts kan samen met jou kijken of het door de medicatie komt, of door stress of dat er verder onderzoek nodig is.
    Ik zou dus even een afspraak maken met de huisarts.

    Reageer
    #5

    Ik heb maandag een afspraak met mijn huisarts voor iets anders,dan zal ik dit ook bespreken. Ik snap dat hier geen artsen zitten. Maar stress en angst en of medicatie zou dus aan kunnen leggen? Ben bang voor een hersentumor.

    Reageer
    #6

    Stress/angst en medicatie zou zeker kunnen

    Reageer
    #7

    Dus een hersentumor is ver gezocht?

    Het is ook moeilijk uit te leggen, het lijkt visual snow, maar dan veel fijner. Heb dit al jaren als ik naar de lucht kijk. Maar nu ook op witte en zwarte achtergrond. Heb ook van die floaters in mijn ogen. Ben wel bril dragend, vanwege vaag zicht. Maar aangezien ik al jaren een angst stoornis heb. Dacht ik ook dat het een uiting daar van is.

     

    Reageer
    #8

    Ben trouwens ook bekend met chronische hyperventilatie. Door mond ademen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    dat heeft toch allemaal niks met een hersentumor te maken

    Reageer
    #10

    Wat heeft niks met een tumor te maken? De oogruis of de hyperventilatie? Omdat er gezegd  word dat het iets in de hersenen is die dat veroorzaakt, teminste zo ver ik het gelezen heb. Ben wel iemand die ook vaak op de telefoon zit. Dus eigenlijk is het aannemelijk dat het angst, stress of medicatie is?

    Reageer
    #11

    Het heeft allemaal niks met een tumor te maken maar met angst/spanningen en hyperventileren

    Reageer
    #12

    Oke, en welke oefeningen zijn het best voor de hyperventilatie?

    Reageer
    #13

    Je kunt naar een fysiotherapeut gaan voor ademhalingsoefeningen en spierontspanningsoefeningen

    Reageer
    #14

    Hoi ik heb dit ook.precies die ruis en vooral bij witte achtergronden. En die dansende sterren heb ik ook.Heb je toevallig ook last van slecht tegen fel licht kunnen bv als de helderheid van je telefoon heel hoog staat? En heb je ook last van fotofobie? Dwz dat als er een foto met flits gemaakt wordt dat je nog lange tijd erna verblind wordt door de flits?
    Ik heb ook dat als ik bv teletekst lees op mn telefoon dat ik erna zwartwitte regels zie als ik naar een witte muur kijk.

    Ik ben iig naar de oogarts geweest ervoor en er zijn geen afwijkingen gevonden. De sterren in het beeld werden Muches volantes ofzoiets genoemd kon geen kwaad.

    Zou toch voor je eigen gemoedsrust een verwijzing naar de oogarts vragen.

    Reageer
    #15

    @alias88,

    Ik kan wel tegen het felle licht op mijn telefoon, soms zie ik wel zwarte regels na het lang lezen op mijn telefoon. De rest heb ik niet echt. Maar waarom een oogarts? Er word gezegd dat het probleem in de hersenen ligt. Maar omdat ik al jaren een angst stoornis heb, zou het daar ook wel is aan kunnen liggen. Ik heb maandag een afspraak voor iets anders dan, vraag ik dit ook wel even.

    Reageer
Reageer op: Oogruis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief