aangeboren staar of mogelijk toch wat anders?

 • #1

  Ik heb een aangeboren afwijking in de vorm van een wit raar gevormd vlekje te zien in/ op de pupil van mijn linkeroog. (zie foto ) Ik was als kind veel bij de arts geweest maar rond 12 de levensjaar niet meer ondertussen alweer 10 jaar terug. Familie kon mij vertellen dat het een vorm van aangeboren staar is en een lui oog was/is, ik werd laatst verteld door mijn broer dat ik zelfs maar 11% zicht heb uit mijn linkeroog. Ik heb dus binnenkort een eerste afspraak in 10 jaar met een oogarts en ik wil wat beter geïnformeerd binnen lopen dan ik ben via familie.
  Ik draag een bril voor mijn rechter oog met -1 correctie en dat oog is daarnaast goed.
  Links zit vensterglas voor het vlekje zeggen we altijd want het maakt toch niet uit, ik heb een afspraak na het weekend voor algemeen onderzoek bij een oogarts en hoop iets beter geïnformeerd binnen te lopen dan ik nu ben.

  Hamvraag= Ziet iemand in het witte vlekje in mijn oog een overduidelijk geval van aangeboren staar, staar of wel degelijk mogelijk iets anders? Zou u door middel van deze foto's mij kunnen vertellen welke van de 3/4mogelijke soorten van aangeboren staar er te zien is (waar het zit<>voor-achter?)?

  Bij voorbaat dank,

  Chris

  Attachments:
  Reageer
  #2

  Hey,

  Ik denk eigenlijk dat je beter op de diagnose van de oogarts kunt wachten.
  Op het forum zijn geen artsen,zeker geen oogartsen en als iemand anders ook een vlekje op zn oog heeft en daarom reageert,betekent dat niet dat dat hetzelfde is als bij jou.
  Je kunt zo dus antwoorden krijgen die voor verwarring zorgen en misschien ook voor onnodige ongerustheid.
  Je stelt een hele specialistische vraag, die kun je beter door een specialist laten beantwoorden en niet via een foto op een forum......

  Reageer
  #3

  Alleen een oogarts kan dat beoordelen met onderzoek van je oog

  Reageer
Reageer op: aangeboren staar of mogelijk toch wat anders?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief