MD ogen

  • #1

    Hallo,
    Bijna 4 jaar geleden na de bevalling van mijn dochter...begon ik ineens last te krijgen van mijn linkeroog...vooral zag ik wazig...net alsof er constant een watje voor mijn oog zat,wat je eruit wou wrijven.Enige tijd aangekeken,toch maar na laten kijken bij een oogarts.Men dacht,toendertijd,dat door de bevalling bloedinkjes ontstaan waren...helaas was ik te laat...en zat er een litteken precies voor het gezichtscentrum.Laseren of enige behandeling had geen effect.Ik kreeg geen benoeming hiervan te horen...gewoon door de bevalling,volgens mijn oogarts....ze zei wel toen...hou je rechteroog in de gaten...mocht dat ook klachten krijgen, trek dan aan de bel!Jaren verstreken...nergens last van...ineens...na een klein griepje...stonden de letters op mijn mobiel zo raar en kronkelig...de volgende ochtend...zag ik heel wazig...wou steeds maar in mijn ogen wrijven...toen dacht ik...gelijk maar bellen!! Ik diezelfde ochtend gelijk naar de oogarts...hij keek...en zei...ik zie vocht en bloedinkjes in uw oog,ik ga u direkt doorsturen naar het UMC ziekenhuis in Utrecht.Die middag allerlei onderzoeken gehad...foto's ,scan's en vloeistof in mijn lichaam gespoten etc etc.De oogarts daar kon het niet helemaal plaatsen en kon het niet echt een naam geven,maar ik moest wel een injectie in mijn oog om het te remmen.
    Ik ben nu 3 weken verder en krijg over 3 weken weer een injectie...sinds 2 dagen nu,zie ik warempel beter! Het blijkt iniedergeval een oog aandoening te zijn wat bijna alleen voorkomt bij oudere mensen.Mijn linkeroog van 4 jaar geleden schijnt niet door de bevalling geweest te zijn,maar de desbetreffende oogziekte/aandoening,waar ze me niet echt een naam voor hebben kunnen geven.Het linkeroog van 4 jr geleden lijkt precies op jubeniele MD. Het punt waar ik naar kijk,is zwart,herken geen gezichten daarmee...geen televisie kijken en kan er niet mee lezen.Alleen de dingen erom heen zie ik.Hoogstwaarschijnlijk ben ik met mijn rechteroog wel op tijd..hoop ik maar.Ik merk wel verbetering....maar heb nog een hoop vragen aan de arts in het UMC.Kan het terug komen?Is het iets erfelijks? Kunnen mijn eigen 2 kinderen het krijgen etc etc.Ik ben heel erg blij dat ik sinds 2 dagen beter zie,want ik vond het knap lastig....was ook erg moe en had erg last van duizeligheid...sinds de operatie...is dit normaal?? De duizeligheid is nu stukken minder gelukkig.Al met al een hele gebeurtenis,had er nooit van gehoord...Ikzelf ben 37 jaar nu,met mijn linkeroog was ik dus 33 jaar.Wel fijn dat er hierover een forum is met lotgenoten!!

    Reageer
    #2

    Ik heb je bericht hier even bij gezet. Klopt dat?

    http://www.dokter.nl/forum/Ogen/97224-Macula-degeneratie/Page-4.html#198332

    Reageer
Reageer op: MD ogen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief