mijn irissen veranderen steeds van kleur

 • #1

  Er is iets heel vreemd met mijn ogen,
  het ene moment zijn mijn ogen fel blauw en even daarna diep groen,ook is mijn lens altijd omcircelt met een geel randje (dat soms felgeel is en soms vuilgeel)dat wisselt van dikte.
  Eerst dacht ik dat dit normaal was omdat ik dat altijd heb gehad, maar nu mensen het ook echt opmerken en denken dat ik kleurlensen draag maak ik me een beetke zorgen
  (zij hebben dat dus duidelijk niet)
  Ook vraag ik me af of het ermee te maken kan hebben dat ik heel licht van huid ben ( dit verandert ook: soms kan ik mijn bloedvaatjes gewoon zien en soms weer niet).
  mijn biologie leerkracht zij dat ik waarschijnlijk half albino ben maar dat heeft toch niets met mijn ogen te maken? of wel?

  Reactie
  #2

  Bij een lichten oogkleur is de pigment laag erg dun. Verschillende lichtinval kan een verkleuring van de irissen veroorzaken. Niet de kleur van het pigment verandert hierdoor maar door de pichtinval lijken de kleuren alleen maar anders.

  Dit komt veel voor bij mensen met lichte ogen.

  Reactie
  #3

  http://www.dokter.nl/forum/Ogen/196329-de-kleur-van-mijn-irissen-zijn-veranderd.html#199613

  Reactie
  #4

  Snap ik niet, ik heb een donkere huid en heb bruine ogen met een klein vleugje groen.als ik pijn in mijn hoofd heb of boos ben worden ze donker groen met een vleugje bruin.
  Hoe kan dat dan.
  Vgr.Daniel

  Reactie
  #5

  Ik heb hetzelfd probleem ook bij activiteiten zoals zonnen of zwemmen veranderd mijn kleur heel sterk en de weersomstandigheid doet er ook heel veel aan. Lensen denken inderdaad dat ik kleurlenzen draag.

  Reactie
  #6

  Ik heb dat ook. Het gaat van blauw naar grijs en naar groen.

  Reactie
  #7

  Ik heb dat ook bij mijn bruin/groen ogen( met een randje) en het valt andere mensen weleens op.  Het heeft met mijn emotionele toestand te maken en of ik me daarbij goed of slecht voel (Ogen verraden alles 🙂  ), maar ook de lichtinval versterkt dat iets op dat moment volgens mij . Ik vind het geen probleem, maar juist grappig en mooi.

  Reactie
Reageer op: mijn irissen veranderen steeds van kleur
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief