De kleur van mijn irissen is veranderd

 • #1

  Zoals de meeste mensen ben ik vroeger met blauwe ogen geboren. Daarna kleurden mijn ogen prachtig donkerbruin. De bruine kleur was behoorlijk donker en egaal.
  Mijn ogen zijn weer veranderd. Ik heb geen idee wanneer dat begonnen is, maar mijn ogen zijn nu gevlekt, beetje lichtbruin, beetje groen/grijs. Niets van wat het was in ieder geval.

  Heeft iemand hier ooit iets van gehoord of meegemaakt?

  Reactie
  #2

  Studies hebben aangetoond dat de kleur van de ogen de loop van de tijd kan veranderen.

  Als kinderen worden geboren met weinig gepigmenteerde (blauwe) ogen, produceren de kleurcellen in de iris(melanocyten) weinig pigment. Als het kind zich ontwikkelt kunnen de melanocyten in de huis en in de iris meer melanine gaan produceren. Theoretisch is het dus mogelijk dat de kleuren van de ogen veranderen.

  Veranderingen (verlichting of verdonkering) van de ogen kleuren gebeurt tijdens de puberteit, in de vroege kinderjaren, tijdens de zwangerschap, en soms na ernstige trauma's.

  Reactie
  #3

  Er is iets heel vreemd met mijn ogen,
  het ene moment zijn mijn ogen fel blauw en even daarna diep groen,ook is mijn lens altijd omcircelt met een geel randje (dat soms felgeel is en soms vuilgeel)dat wisselt van dikte.
  Eerst dacht ik dat dit normaal was omdat ik dat altijd heb gehad, maar nu mensen het ook echt opmerken en denken dat ik kleurlensen draag maak ik me een beetke zorgen
  (zij hebben dat dus duidelijk niet)
  Ook vraag ik me af of het ermee te maken kan hebben dat ik heel licht van huid ben ( dit verandert ook: soms kan ik mijn bloedvaatjes gewoon zien en soms weer niet).
  mijn biologie leerkracht zij dat ik waarschijnlijk half albino ben maar dat heeft toch niets met mijn ogen te maken? of wel?

  Reactie
  #4

  Bij een lichten oogkleur is de pigment laag erg dun. Verschillende lichtinval kan een verkleuring van de irissen veroorzaken. Niet de kleur van het pigment verandert hierdoor maar door de pichtinval lijken de kleuren alleen maar anders.

  Dit komt veel voor bij mensen met lichte ogen.

  Reactie
  #5

  toen ik kind(3tot15j)was had ik licht bruin en zelf soms blond haar met donker bruine ogen nu ben ik 26 en heb ik donker bruin haar en mijn ogen zijn bijna volledig groen geworden . vraag mij af hoe dat komt???? heb verder geen afwijkingen ofzo en voel mij kerngezond.

  Reactie
  #6

  Dat is dus afhankelijk van de gevoeligheid van de melanocyten in het oog.

  Reactie
  #7

  ik had vroeger ook bruine ogen en nu echt katgroene ogen ... ik heb zelfs de indruk dat ze let de maanden groener worden ... vreemd !

  Reactie
  #8

  Lees ook:

  Heterochromia Iridis
  http://www.dokter.nl/forum/Ogen/96835-Heterochromia-Iridis.html

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hallo allemaal

  is heel normaal hoor ogen van kleur veranderen..

  ik ben blond en licht blauw ogen normaal maar licht kleur kleding enz..
  ken ik ze soms grijs , groen , lichtbruin tot alle kleuren erin krijgen. bij me ogen laten testen vond de man die ze teste het zelf grappig dat hij met licht zo me kleur ziet verander van blauw na grijs dan na groen

  is alleen grappig en niks enstig aan

  Reactie
  #10

  mijn ogen veranderen om de 2 maanden van kleur, echt heel apart, ik had een half jaar geleden bruine ogen ik weet niet wnr ze veranderd zijn maar ik had ineenkeer fel blauwe ogen en nu heb ik fel lichtgroene ogen.
  ik zou niet weten hoe dit gebeurd

  Reactie
  #11

  hey iedereen! Gisteren merkte ik iets apart op aan mijn ogen. Ik ben als baby met donkerblauwe ogen( zoals velen) en die zijn langzaamaan in groene en dan groenbruine ogen vernaderd. Maar gisteren merkte ik op dat mijn ogen langzaamaan lichtgrijs worden. Waarschijnlijk heb ik binnen 5-10 jaar lichtgrijze ogen.

  Reactie
  #12

  Onze ogen weerspiegelen de innerijke wereld. Zowel lichamelijk alsook geestelijk. Bij iriscopie gaat men ervan uit dat de kleur van de vlekjes aangeeft welk orgaan extra aandacht nodig heeft, maar ook waar deze zich manifesteren. Bij bepaalde klachten is iriscopie daarom een handig hulpmiddel om preventief te werken en een aanwijzing te geven waar eventueel nader onderzoek vereist is. Bijvoorbeeld witte wolkjes in de ogen kunnen aanwijzing zijn naar jicht en mensen met oranjeachtige stipjes dienen wat voorzichtiger te zijn met inname van suikers.

  Reactie
  #13

  Nou, mijn ogen veranderen heel vaak van kleur.
  Als ik verdrietig ben heb ik groene ogen, als ik blij ben knal blauwe ogen en als ik gewoon 'normaal'ben heb ik grijze ogen.. Ik heb geen idee of dat normaal is, jullie wel ?

  Reactie
  #14

  klinkt ongelofelijk prachtig! Waarom heb ik niet zo een gave!

  Reactie
  #15

  Heterochromie is de medische benaming van kleurverschil in de iris van het linker en rechter oog, of waarin één iris verschillende kleuren heeft. Twee verschillend gekleurde ogen is zeer zeldzaam en wordt heterochromia iridis genoemd. Kleurverschil in één oog komt wat vaker voor en wordt heterochromia iridum genoemd. Kleurverschil in de haren of de huid komt ook (zeer zelden) voor.

  Een andere benaming voor heterochromie is heteroglaucus.

  Bron:
  http://nl.wikipedia.org/wiki/Heterochromie

  Reactie
Reageer op: De kleur van mijn irissen is veranderd
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief