moedervlek in het oog

 • #1

  Bij mij is een moedervlek in het oog ontdekt. Ik maak mij hier zorgen over. Wie weet hier iets vanaf. Ik kan geen informatie vinden op het internet.

  Reactie
  #2

  Zoals bij een verhoogd vlekje op de huid, kan een moedervlek ook voorkomen in het oog.

  Deze "choroïdale naevus" op het netvlies is zeldzaam en kan alleen gezien worden door een oogarts. Net als een naevus (moedervlek) op de huid, kan een choroïdale naevus uitgroeien tot een kwaadaardige melanoom.

  Een choroïdale naevus vereist zelden behandeling. Fotografie wordt meestal gebruikt om de omvang en eventuele groei en verandering van de choroïdale naevus te bepalen.
  Een oranje kleur of een dikte van 2 mm of meer is verdacht voor maligniteit.

  Patiënten met een choroïdale naevus moeten hun ogen (minstens) één keer per jaar de ogen laten onderzoeken. Als de naevus van aspect is veranderd, moet vaker worden gecontroleerd.

  Een goedaardige choroïdale naevus geeft zelden symptomen.

  Reactie
  #3

  ik heb ook een grote moeder vlek in me ooghet is niet gevaarlijk het is juist speciaal

  Reactie
  #4

  Patricia, dat is niet waar. Ik vind het onverstandig dat je andere lezers hiermee op het onjuiste spoor zet!

  Reactie
  #5

  Moedervlek in je oog en toch laten laseren???

  Reactie
  #6

  Mike, ben je al bij een oogarts geweest hiermee?
  een moedervlek in het oog moet nml altijd beoordeeld worden door een specialist, daar moet je dan onder controle blijven om te kijken of de moedervlek groeit.
  groetjes, Brenda

  Reactie
  #7

  Ik heb gister een doktersonderzoek gehad om mijn ogen te laten laseren. Toen bleek dat ik in beide ogen een naevus (moedervlek) had.
  Ik kan inderdaad ook geen info vinden op internet of het dan alsnog mogelijk is om je ogen te laten laseren.
  Weet iemand hier iets over?

  Reactie
  #8

  In principe is een naevus op het choroïd geen contraindicatie voor Lasik. Indien u overweegt uw ogen te laten laseren, verzeker u van deze kennis door de behandeling te laten uitvoeren door een goede oogarts, en niet bij een of andere commerciële kliniek.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo- Bij mij is dat ook, maar het zit achter het oog. Moet elk jaar op controle. Wees voorzichtig en ga naar een ziekenhuis oogspecialist ALS je laat lazeren.

  Reactie
  #10

  Hallo,

  Ik heb ook moedervlekjes in beide ogen, werd me verteld door de opticien ongeveer 2 jaar geleden.

  Kunnen jullie de moedervlekjes zien? Ik zie namelijk zwarte vlekjes, altijd op dezelfde plaats en veranderen niet van vorm. Eerst zag ik deze alleen als ik in de lucht keek of naar een witte muur keek, maar de laatste tijd beginnen ze me steeds meer te storen. Heeft iemand anders hier ervaring mee?
  Ik heb ook aan glasvochtvertroebeling zitten denken, maar ze zitten altijd op dezelfde plaats en er komt ook niets bij en er gaat niets weg.

  Ik ben zelf geen oogarts, dus ik moet maar snel een afspraak maken!

  Reactie
  #11

  Dit topic gaat over moedervlekken op het netvlies, en dus niet over vlekjes in de iris of glasvochttroebelingen. Moedervlekken die op het netvlies zittenm, dus op de binnen-achter wand van het oog, kun je zonder oogheelkundige apparatuur niet zien.

  Reactie
  #12

  Hallo m'n vader heeft een lekkende choroïdale naevusin het oog, is dit gevaarlijk? En is dit erfelijk?

  Reactie
  #13

  bij mij is er nu ook een moedervlek ontdekt in mijn linkeroog en je kan er alles over lezen op het internet want dat heb ik ook gedaan

  Reactie
  #14

  Mijn zoontje heeft dat ook een spontane moedervlek. Niet vanaf zijn geboorte ofzo. Dokter zei dat het geen kwaad kon. Maar ben als moeder wel bezorgd.

  Reactie
  #15

  Kunnen ze de moedervlek in het oog ook verwijderen?

  Reactie
Reageer op: moedervlek in het oog
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief