Vermoeide ogen

 • #1

  Hey,
  als ik opsta uit bed is er niks aan de hand, als ik ontbijd en naar school fiets ook niet. maar als het 1e uur begint dan krijg ik hele zware oogleden (voelt het) terwijl ik toch gewoon om 9 uur naar bed ga en tot halftien lees. (ik ben veertien) ik sta om tien over zeven op. slaaptekort?

  ook heb ik nu sinds een paar dagen dat ik moeite heb met verzien. niet dat ik niet helder zie, maar dat ik steeds in een "staar" val. ook als ik lees heb ik het gevoel dat mijn ogen soms een beetje heen en weer schieten (bij kleine lettertjes)

  heb ik vermoeide ogen?
  wat kan ik er tegen doen?

  alvast bedankt!

  Reactie
  #2

  Pubers in de groei hebben extra veel slaap nodig en moeten gezond eten en een vast ritme hebben. Als je dit niet lukt, dan krijg je klachten die je beschrijft.
  Het nederlandse schoolsysteem houdt hier totaal geen rekening mee, dat is zlefs wetenschappelijk onderzocht.
  Ontbijt je goed? Ga je op tijd naar bed? Het is voor je schoolprestaties aan te raden gezond te leven want een groeiende puber vraagt meer dan genoeg energie!

  Reactie
  #3

  Bedankt,
  Gelukkig is het volgende week vakantie en heb ik een iets relaxder rooster gekregen. ik hoop dat mijn ogen zich even kunnen ontspannen. 😉

  heel erg bedankt!

  Reactie
  #4

  Mocht het nou toch iets zijn dat je je zorgen blijft maken, dan ga je gewoon even naar de huisarts.
  Probeer je weken wat rustiger in te delen. Plan bijvoorbeeld bewust echte ontspanningstijd en ga dan ook echt even iets doen dat alleen maar leuk is en relaxt. Als cadeautje voor jezelf omdat je zo hard werkt en zo je best doet.
  Niet te streng zijn voor jezelf. Af en toe even de teugels laten vieren, dan hou je plezier in presteren, en is het leven gewoon veel leuker.

  Reactie
  #5

  bedankt:D

  Reactie
Reageer op: Vermoeide ogen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief